April 5, 20205 yr Just now, Joe D said: naravno, samo ako ce da postavi pitanje zasto smo losiji od nekoga, treba imati i neki jasni parametar po kome moze da se ustanovi ta tvrdnja, inace pitanje lako pada u vodu. drugo, ne mislim da su poredjenja sa pojedinacnim drzavama ni relevantna ni konstruktivna. Pa ima jasnih parametara na osnovu kojih pitanje moze da se postavi. poredjenja su itelako relevantna, ocigledno je da su mere koji oni preduzimaju delotvornjje.
April 5, 20205 yr Jasno je da postoje veliki problemi kod testiranja a testiranje je najbolji nacin sprecavanja zaraze i lecenja. Ocigledno ej da smo organizacioni i finansijski jako losi. Zato se narod tera u torove 40 sati da bi se prikrilo koliko smo losi. Mada neki gradjevinci rade.
April 5, 20205 yr 2 minutes ago, Кристофер Лумумбо said: Kako je moguce da imamo preko 1000 hospitalizovanih na ispod 2000 zarazenih? Slovenija ima 108. Sta oni testiraju, samo ljude koji su u ozbiljnim problemim? Otprilike Jos gore, nema pravila ocigledno testiraju i neke bez simptoma a neki umru jer ih vrate s iskljucenim covidom i netestirane Sve je jasno, ne znam sta smo ocekivali kad znamo da smo u cabru ne samo zdravstveni sistem nego celokupni Uz malo srece prezivecemo ako se maximalno cuvamo sami
April 5, 20205 yr 2 minutes ago, bejzbolka said: Jel rekose sta za tu masinu u Nisu sto kao testira 1000 ljudi dnevno? kazu da moze. i da ima jos kapaciteta. Edited April 5, 20205 yr by ToniAdams
April 5, 20205 yr 2 minutes ago, bejzbolka said: Jel rekose sta za tu masinu u Nisu sto kao testira 1000 ljudi dnevno? Angažovana je u setvi, pa kad se to završi.
April 5, 20205 yr 5 minutes ago, Кристофер Лумумбо said: Kako je moguce da imamo preko 1000 hospitalizovanih na ispod 2000 zarazenih? Slovenija ima 108. Sta oni testiraju, samo ljude koji su u ozbiljnim problemim? I tako sto oni Sajam racunaju u "bolnicu", a sajam nije nista drugo nego sabirni centar. Navodno nisu ni svi koji su tamo testirani, a klip sa zurkom sa sajma najbolje pokazuje da nemaju svi teske simptome (a koliko sam shvatio nema niko tamo). Mi ne znamo koliko ima na intenzivnoj nezi ili na respiratorima. Na ovaj broj zarazenih, ne vise od 200, ako i toliko. S druge strane, broj zarazenih je daleko veci i verovatno vec sad blizu 10 k.
April 5, 20205 yr Kon se vadi, verovatno za pogrešne procene, Kisićka nije dobacila ni dotle, ona je ovde komesar[emoji769]...Ona nešto apeluje, ali ne propušta da se slika za insta sa onim ludakom koji bi da leči hercažom... ... Shiit has hit the fan...
April 5, 20205 yr Just now, chandra said: I tako sto oni Sajam racunaju u "bolnicu", a sajam nije nista drugo nego sabirni centar. Navodno nisu ni svi koji su tamo testirani, a klip sa zurkom sa sajma najbolje pokazuje da nemaju svi teske simptome (a koliko sam shvatio nema niko tamo). Mi ne znamo koliko ima na intenzivnoj nezi ili na respiratorima. Na ovaj broj zarazenih, ne vise od 200, ako i toliko. S druge strane, broj zarazenih je daleko veci i verovatno vec sad blizu 10 k. Da, ali koliko ljudi ima na sajmu, manje od 100?
April 5, 20205 yr 4 minutes ago, bejzbolka said: Jel rekose sta za tu masinu u Nisu sto kao testira 1000 ljudi dnevno? Da, rekla je da nema odgovarajućih Testova za nju.
April 5, 20205 yr 4 minutes ago, Кристофер Лумумбо said: Pa ima jasnih parametara na osnovu kojih pitanje moze da se postavi. poredjenja su itelako relevantna, ocigledno je da su mere koji oni preduzimaju delotvornjje. Imaju sposobniji kadar, znatno bolje su organizovani, ranije su krenuli sa pripremama i političari se "struci" ne mešaju previše u posao, finansijski su daleko ispred nas itd itd?
April 5, 20205 yr 2 minutes ago, chandra said: I tako sto oni Sajam racunaju u "bolnicu", a sajam nije nista drugo nego sabirni centar. Navodno nisu ni svi koji su tamo testirani, a klip sa zurkom sa sajma najbolje pokazuje da nemaju svi teske simptome (a koliko sam shvatio nema niko tamo). Mi ne znamo koliko ima na intenzivnoj nezi ili na respiratorima. Na ovaj broj zarazenih, ne vise od 200, ako i toliko. S druge strane, broj zarazenih je daleko veci i verovatno vec sad blizu 10 k. Kako ne znamo? Svaki put se objavi. Evo trenutno ima 96 na respiratoru. A na sajam ne ide niko sa teškim simptomima, ponovljeno je 96 miliona puta.
April 5, 20205 yr zvanična strategija je "ukopavaj se šinko, pa ko pretekne" reče Konara malopre nešto u fazonu: "što kaže koleginica Kisić testirao netestirao isto ti se vata, sve se svodi na to da moramo imati što manje kontakata" izjava na nivou jebo nejebeo pimpeku vreme prolazi... ,