Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

11 minutes ago, Nesh said:

Jel ima neko da pita koji su kriterijumi za testiranje, kakva je struktura testiranih (tezi simptomi, laksi simptomi, kontakti...otkad su rezultati, kakva je rasporedjenost testiranja po gradovima itd), zasto smo najgori u Evropi po testiranju i ko je za to odgovoran.

Bilo je to pitanje. 
Navodno ide se na Prošireno testiranje a ne masovno (masovno kako kaže Kon se ne radi u toku događaja već na kraju).
Prioriteti su Zdravstveni radnici a pošto su Primarni Domovi zdravlja preuzeli pacijente, testiraju se oni koji po mišljenju Lekara treba da se testiraju. Ugrožene grupe pacijenata takođe imaju prioritet i tu je dovoljno da se pojavi samo 1 od simptoma. 
Svi ostali kriterijumi su isti kao i pre mesec dana. 
To bi bio siže. 

3 minutes ago, Joe D said:

imamo manje zarazenih i preminulih po glavi stanovnika.

Imamo manje zarazenih zbog malog broja testova, jasno je da je situacija ovde neuporedivo losija nego u Sloveniji. 

Just now, Кристофер Лумумбо said:

Imamo manje zarazenih zbog malog broja testova, jasno je da je situacija ovde neuporedivo losija nego u Sloveniji. 

dzabe.

ne razlikuju mnogi broj registrovanih i zarazenih.

@Passcard Pratim konfereniju preko PPPa, hvala na odgovoru.

11 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

Jebote sta kon prica, ovo je skandal. 

ne znam šta trenutno priča, ali odavno mu je priča skandal

Edited by morgana

Kako oni svaki vikend menjaju pricu :isuse:

U sustini kod nas nema testiranja zato sto nema para, izmedju redova to je odgovor na pitanje zasto nema testiranja

Kako je moguce da imamo preko 1000 hospitalizovanih na ispod 2000 zarazenih? Slovenija ima 108. Sta oni testiraju, samo ljude koji su u ozbiljnim problemim? 

Kako oni skoro svaki dan menjaju pricu :isuse:

Malo sam ti prepravio :)

Poslano sa mog SM-J610FN koristeći Tapatalk

Navijam za virus.

Ovo šro sada Kon priča su gluposti o primarnoj zdr.zas. a ne možeš da uđeš u dom zdravlja, a i kad uđeš ne znaš ni ti ni oni šta ćete dalje

1 minute ago, morgana said:

ne znam šta trenutno priča, ali odavno mu je priča skandal

Molim te poslusaj ovo, ja sam poceo da se svadjam sa televizorom. 

Just now, Кристофер Лумумбо said:

naravno, samo ako ce da postavi pitanje zasto smo losiji od nekoga, treba imati i neki jasni parametar po kome moze da se ustanovi ta tvrdnja, inace pitanje lako pada u vodu.

drugo, ne mislim da su poredjenja sa pojedinacnim drzavama ni relevantna ni konstruktivna. 

Kon sam sebi skače u usta.

Kaže testiraju samo sa temp. preko 38.

Onda kaže da je najteže uhvatiti ove sa blažim simptomima jer oni beže :isuse:

1 minute ago, Кристофер Лумумбо said:

Kako je moguce da imamo preko 1000 hospitalizovanih na ispod 2000 zarazenih? Slovenija ima 108. Sta oni testiraju, samo ljude koji su u ozbiljnim problemim? 

Ako ti je vise od cetvrtine testiranih zarazeno jasno je da se ili puca na sigurno testiranjem..ili potencijalno imas skoro dva miliona zarazenih, sto je pak glupost.

Da je bata Andrej u januaru krenuo da uvozi testove, sada bi svi zivi morali da se testiraju pre svakog obroka. Ovako, duvamo u prste i furamo izolaciju.