Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ove nedelje bi trebale dve nove laboratorije da se adaptiraju, izmedju ostalog i ona kineska u KCS. 

Jel ima solidarnih korpi ispred radnji? ovde po italiji i španiji su se organizovali da ostave nešto za ljude u potrebi, sad se već pretvaraju u kolica. Bolje rešenje je da se to organizovano odnosi po kućama ali ne škodi i ovako ostaviti pa kome trebe uzme nešto za sebe a ko zna uzme za druge.

pre neki dan bila vest da je jedna 12-godišnja devojčica zvala broj za hitne slučajeve i rekla da nema šta da jede u kući... prosledili su poziv karabinjerima koji su proverili i odneli namirnice. Samohrani otac bez posla i primanja sa dvoje dece... stranac. Solidarnosti treba u ovo vreme.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

On 5. 4. 2020. at 0:53, omiljeni said:

Prati USA statse i brzo će ti biti jasno o čemu se ovde radi.

Tamo je u poslednja 24h obrađeno 215.000 testova

Testiraj i naći ćeš.

Naravno da ces naci kad u startu pustis da se virus siri, pa se posle mesec dana setis da testiras. 

Testiranja nisu nasumicna, nista njihov broj ne govori o tome koliko stvarno ima zarazenih u populaciji.  

Za gradiliste u bloku 63 ne vazi zabrana.

Za baustelle ne važi nikakva zabrana, osim da na jednoj poziciji može da bude samo jedan radnik, šta god to značilo.

On 5. 4. 2020. at 8:10, dillinger said:

Ove nedelje bi trebale dve nove laboratorije da se adaptiraju, izmedju ostalog i ona kineska u KCS. 

Opasno se kasni sa tim. Još veći problem je totalna neorganizovanost oko dostave rezultata. Ne znam zbog čega ne može elektronski online, da čim izađe rezultat uđe u bazu podataka doktor koji je uzeo bris vidi.

Valjda je poenta cele priče da se rezultat zna promptno, a ne nakon tri do pet dana. To je najprostija baza, samo treba uraditi nivoe pristupa i autorizacije. Ili ako to ne umeju, neka sistem sam šalje mejlove.

Aman, ako je u nečemu Srbija jaka to je u IT-u. Potpuno sam siguran da bi mnoge IT firme bez problema odradile ovo rešenje za dan-dva, potpuno za dž, samo da su ih pitali.

OBEĆALI 23. MARTA Kad će masovna testiranja? Od nas gori samo Bugari

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je 23. marta masovno testiranje kao "kontranapad na koronavirus". Međutim, skoro dve nedelje kasnije, od realizacije najavljenog nema (još) ništa, o čemu govori podatak da se Srbija na osnovu "masovnog testiranja" nalazi na pretposlednjem mestu na Balkanu i Evropi.

Krenućemo uz pomoć kineskih prijatelja na masovna testiranja. Očekujte da drastično uvećanje testiranja počne za oko 48 sati. Do sada smo se branili, a sada je vreme da mi napadnemo virus koji nema šanse da se proširi ako nema kontakata među ljudima - rekao je Vučić u obraćanju javnosti 23. marta.

Skoro dve nedelje kasnije, od toga ništa. Naprotiv, u regionu smo jedino bolji od Bugarske.

EUyiz0EXkAAk0UU.jpg

On 5. 4. 2020. at 9:02, dvb-t manijak said:

Za baustelle ne važi nikakva zabrana, osim da na jednoj poziciji može da bude samo jedan radnik, šta god to značilo.

Opasno se kasni sa tim. Još veći problem je totalna neorganizovanost oko dostave rezultata. Ne znam zbog čega ne može elektronski online, da čim izađe rezultat uđe u bazu podataka doktor koji je uzeo bris vidi.

Valjda je poenta cele priče da se rezultat zna promptno, a ne nakon tri do pet dana. To je najprostija baza, samo treba uraditi nivoe pristupa i autorizacije. Ili ako to ne umeju, neka sistem sam šalje mejlove.

Aman, ako je u nečemu Srbija jaka to je u IT-u. Potpuno sam siguran da bi mnoge IT firme bez problema odradile ovo rešenje za dan-dva, potpuno za dž, samo da su ih pitali.

- pa te uzorke treba da obradi laboratorija, za sada su kapaciteti manji od 1k, očekuje se da se povećaju na 4 pa na 7k, ako bude potrebe

- nije problem da se ukucaju podaci u tabele

- ako nekako dođemo da ovih američkih brzih testova koji daju rez. za 15 min, onda da biće potrebna pomoć it-jevaca da unesu desetine hiljada rezultata na dnevnom nivou i napišu izveštaj za dariju da ga pročita u 15h :happy:

On 5. 4. 2020. at 8:12, mlatko said:

Jel ima solidarnih korpi ispred radnji? ovde po italiji i španiji su se organizovali da ostave nešto za ljude u potrebi, sad se već pretvaraju u kolica. Bolje rešenje je da se to organizovano odnosi po kućama ali ne škodi i ovako ostaviti pa kome trebe uzme nešto za sebe a ko zna uzme za druge.

Ovde to ne moze da postoji, tzv. srednji sloj bi otimao to bez pardona

Samo nek je dzabe

Sad sam na osnovu podataka o broju stanovnika u BiH (prema poslednjem popisu) i broju testova, probao napraviti statistiku za BiH, po entitetima.

Naravno, žitelja u BiH je znatno manje nego po zvaničnim podacima, bar za 10%, ako ne i znatno više od toga.

stanovnika testirano t po mil
RS 1.170.342 2831 2419
FBIH 2.360.817 2222 941
BIH 3.531.159 5053

1431

Iz ovoga proizilazi da se u RS testira znatno više nego u FBiH, otuda i duplo više oboljelih, iako FBiH ima otprilike dvostruko više stanovnika.
Takođe, ispada da je broj testova na milion stanovnika u RS preko 3 puta veći nego u Srbiji.

On 4. 4. 2020. at 21:23, MocaVukotic said:

Jel realno da ovaj nestorovic jos nije svezan lancem? 

Lancem u glavu, jebem li mu mamu odvratnu.

Jel moguce da nema nijedan komsija da mu odvali samarcinu za ovo "pisanje po sirotinji".

Lustracija mama pa da sadi krtolu u Padinjaku.

On 5. 4. 2020. at 9:45, colonelo said:

Takođe, ispada da je broj testova na milion stanovnika u RS preko 3 puta veći nego u Srbiji.

umiljati mile dve sise sisa

nema drugog objašnjenja, sem da je uzeo testove koje ima bosna(koji im pripadaju) i da je presvukao vučića za kinesketm

On 5. 4. 2020. at 10:03, kud u maglu Simoviću said:

umiljati mile dve sise sisa

nema drugog objašnjenja, sem da je uzeo testove koje ima bosna(koji im pripadaju) i da je presvukao vučića za kinesketm

Ministar zdravlja im valjda epidemiolog. Deluje kao top lik

Kod nas je problem neorganizacija, a ne broj testova, koliko se dalo razumeti

Edited by Ravanelli

Na KCV je umrlo još 2, što je ukupno 8 u Vojvodini. Još 3 je na respiratorna, ukupno leži 95.

Dva doktora su umrla u Cupriji ali to niko ne prenosi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

u cemu je fora sa cuprijom? puno gastosa?

Background Picker
Customize Layout