April 4, 20205 yr reče gospodar vučić da su testirali kontrolni uzorak od 1000 gastosa i da je nađeno da je 7% njih bilo pozitivno
April 4, 20205 yr 5 minutes ago, steins said: Nemam pojma. Studije kažu izmedju 15 i 25x broj registrovanih slučajeva. Ja se iskreno nadam da je tako, pošto to obara smrtnost. Teza o 400k gastosa od kojih makar 25% ima Covid govori o instant cifri od 100k ljudi koji bi pri R0 od 3 trebalo do sada da zaraze 300k ljudi, plus oni koje ovi drugi inficiraju /sekundarna transmisija/ govori o cifri od 900k ljudi ! Opet, teško mi je da poverujem u veliki broj, jer bi ti slučajevi morali da se ovako ili onako vide. Bio sam svedok različith ludovanja za vreme h1n1 tako da sada znam da ništa ne znam Dodatni problem za odredjivanje bilo čega u Srbiji što možeš da se osloniš isključivo na državne podatke a oni ne vrede gotovo ničemu. To da je 25% gastosa zarazeno je bas malo verovatno. Ako je istina, to bi znacilo da je procenat asimptomatskih i onih sa "neprimetnim" simptomima ogroman, mnogo veic i od 50% koje su prijavili Islandjani. U svako slucaju, niko nema pojma o tacnoj prevalenci. Zato i Cesi planiraju randomiziranu studiju kao i ovi moji u Norveskoj.
April 4, 20205 yr na onom brodu je preko 50% inficiranih bilo asimptomatski oko 400 od 700 inficiranih a populacija tog broda je bila veoma stara. posada je na oko 35 god, a putnici oko 70 godina. odnos posade i putnika je 1:2.5
April 4, 20205 yr na onom brodu je preko 50% inficiranih bilo asimptomatski oko 400 od 700 inficiranih a populacija tog broda je bila veoma stara. posada je na oko 35 god, a putnici oko 70 godina. odnos posade i putnika je 1:2.5 Kom brodu? Diamond princess?Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
April 4, 20205 yr da, princess Meni je to najveća misterija ove pandemijeПослато са Mi 9T помоћу Тапатока
April 4, 20205 yr Meni je to sasvim suprotno, najlogicnija stvar u svemu ovome. Virus zarazan samo tako, mere i sve i na kraju kao samo ovako mali broj zarazenih.
April 4, 20205 yr 29 minutes ago, steins said: Meni je to najveća misterija ove pandemije Послато са Mi 9T помоћу Тапатока Šta tačno?
April 4, 20205 yr 47 minutes ago, Grandilof said: Meni je to sasvim suprotno, najlogicnija stvar u svemu ovome. Virus zarazan samo tako, mere i sve i na kraju kao samo ovako mali broj zarazenih. I meni. Kontam da ima 10 miliona zarazenih vec dosad, al bez simptoma
April 5, 20205 yr To će biti jasno tek kada testovi budu široko dostupni tako da svako može da se testira.
April 5, 20205 yr Prati USA statse i brzo će ti biti jasno o čemu se ovde radi. Tamo je u poslednja 24h obrađeno 215.000 testova Testiraj i naći ćeš.
April 5, 20205 yr Pa verovatno je to i razlog, zapravo, zašto ovi naši ne testiraju toliko...Kao jedan prototip "srpskog biznismena" koji je relao ovima ispod:Nemoj da vam jbm mater da neko bude pozitivan pa da mi zatvore firmu!Pri tome govnaru maltene svi iz kancelarija mogu da rade od kuće i to bez neke dramatične gimnastike sa softverom... ... Shiit has hit the fan...
April 5, 20205 yr oće li se konačno neko od novinara da ih priupita, šta je ovo sa liderimatm u regionu, a i šire novinari često kažu ''javljaju nam se građani'' jel' ima neko te adrese, telefone, šta god, na koji mogu građani da se jave ?