April 4, 20205 yr Mislim da svaka stambena zajednica dobija po 10 litara dragocene tekucine Prosledite vasim predsednicima u slucaju da ne znaju Како је саопштено из Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, Град Београд обезбедио је довољну количину средстава за дезинфекцију улаза. Управници стамбених заједница могу да преузму од данас средства за дезинфекцију и детаљно стручно упутство за поступање на следећим локацијама: Нови Београд – испред општине на такси стајалишту; Земун – двориште општине; Чукарица – испред општине (Шумадијски трг); Палилула – МЗ „Стара Борча” (Ивана Милутиновића 12г); Вождовац – код општине (улаз из Морске улице); Звездара – испред општине; Раковица – код „Максија”, код општине и МЗ „Ресник” (Улица 13. октобра 23); Гроцка – Грочанска чаршија – Центар; Обреновац – ЈКП „Обреновац” (Цара Лазара 3/1); Лазаревац – Улица Душана Петровића Шане; Врачар – Парк Петар Бојовић; Стари град – двориште ОШ „Дринка Павловић” (Косовска улица); Сурчин – Центар Добановци (Маршала Тита 2); Младеновац – Краљице Марије 1, улаз у ЈКП „Градске пијаце”; Савски венац – Александра Костића 15, испред МЗ; Барајево – Светосавска 2; Сопот – испред општине.
April 4, 20205 yr Stiže i meni vest o premunulom čoveku iz Čačka, njegov sin je bio na toj proslavi rodjendana , kao i ostali gimnazijalci prošao skroz lako a roditelji se razboleli, mladi ljudi ... i sve datume kad uzmem da preračunam vidim kako nijedna brojka o periodu izbijanja bolesti ili inkubacije može biti , al ne mora da znači... sem onoga da je virus mogiće smrtonosan ma koliko godina imao i kakvog si zdravstvenog stanja. Sva ta deca sa proslave su bila u nekoj kućnoj izolaciji ali njihovi roditelji nisu se od njih odvajali i eto.
April 4, 20205 yr 1 hour ago, Dimitrije said: Kada vec ovo sto rade vlada Srbije i 'struka" nije dobro, onda bi bilo bi dobro da procitam neki detaljni predlog kako bi to trbalo da se radi a da doprinese smanjenju i jenjavanju zaraze. Da bar zanamo teoretski, ako ne vec u praksi, kako se bori protiv pandemije. Najvažnije je da testiraš do iznemoglosti, registruješ zaražene, njihovo kretanje, tražiš gde i sa kim su bili u kontaktu, zatim juriš kontakte da testiraš i proveriš. Pokušavaš da ih što bolje i brže izoluješ od opšte populacije. Preostale mere prepišeš od Janeza, zato što su jedni od retkih sa malo mozga u ovom delu sveta.
April 4, 20205 yr Pašteta deluje nutritivno Mesni narezak... iskreno bolje izgleda onaj iz suvog dnevnog obroka 1990. godište što sad zakačih na YouTube Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
April 4, 20205 yr Nisam imao pojma za Nestorovica do one konferencije, a potom sam pogledao doslovno sve njegove javne nastupe prethodnih godina, nerealno lud lik. Covek toliko pljuje farmaceutsku industriju i zvanicnu medicinu, javno zagovara alternativne metode lecenja, a i dalje svi kazu da je najbolji u svojoj oblasti, nemamo boljeg. Veoma zanimljiva pojava.
April 4, 20205 yr 2 hours ago, dùda said: ja čitala i sve se preispitujem da nisam šta prezupčila ne mogu da verujem kakve gluposti pišu, kao da ti treba integralni račun da izračunaš da ovo nema veze s mozgom. Imas i ovde, mada je izvestaj mator: https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf (under household transmission) U svakom slucaju, sve su spekulacije dok se ne utvrdi true prevalence u populaciji.
April 4, 20205 yr 15 minutes ago, shanahan14 said: Imas i ovde, mada je izvestaj mator: https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf (under household transmission) U svakom slucaju, sve su spekulacije dok se ne utvrdi true prevalence u populaciji. Da, i CDC i WHO tvrde sličnu stvar a ni jedni ni drugi nisu šarlatani Al onda ostaje misterija o tome kako je moguće ovolika zaraznost virusa.
April 4, 20205 yr 4 minutes ago, steins said: Da, i CDC i WHO tvrde sličnu stvar a ni jedni ni drugi nisu šarlatani Al onda ostaje misterija o tome kako je moguće ovolika zaraznost virusa. Sta mislis, kolika je trenutno prevalenca u Srbiji? Tvoja slobodna procena. Ozbiljno pitam.
April 4, 20205 yr Pa malo i kad se pogledaju ovi brojevi, u državama koje su baš puno testirale, ispada da jedan zaraženi u proseku zarazi manje od 2 osobe? Jbg, da svako u proseku zarazi 2 osobe, onda bi ovi brojevi išli mnogo više mnogo brže.
April 4, 20205 yr 3 hours ago, theanswer said: Vojvodina stoički izdržava, da smo Kikindu mogli nekako Rumunima pripojiti, bilo bi top Pa,Kikinda je i trebalo da završi u Rumuniji 1918-te..Granica je trebalo da ide skoro do Zrenjanina..Sreća pa su nas spasili...ili nisu..
April 4, 20205 yr 44 minutes ago, Krcun said: Nisam imao pojma za Nestorovica do one konferencije, a potom sam pogledao doslovno sve njegove javne nastupe prethodnih godina, nerealno lud lik. Covek toliko pljuje farmaceutsku industriju i zvanicnu medicinu, javno zagovara alternativne metode lecenja, a i dalje svi kazu da je najbolji u svojoj oblasti, nemamo boljeg. Veoma zanimljiva pojava. Makar za desetak godina lekarski pregledi neće biti dosadni.
April 4, 20205 yr 5 minutes ago, shanahan14 said: Sta mislis, kolika je trenutno prevalenca u Srbiji? Tvoja slobodna procena. Ozbiljno pitam. Nemam pojma. Studije kažu izmedju 15 i 25x broj registrovanih slučajeva. Ja se iskreno nadam da je tako, pošto to obara smrtnost. Teza o 400k gastosa od kojih makar 25% ima Covid govori o instant cifri od 100k ljudi koji bi pri R0 od 3 trebalo do sada da zaraze 300k ljudi, plus oni koje ovi drugi inficiraju /sekundarna transmisija/ govori o cifri od 900k ljudi ! Opet, teško mi je da poverujem u veliki broj, jer bi ti slučajevi morali da se ovako ili onako vide. Bio sam svedok različith ludovanja za vreme h1n1 tako da sada znam da ništa ne znam Dodatni problem za odredjivanje bilo čega u Srbiji što možeš da se osloniš isključivo na državne podatke a oni ne vrede gotovo ničemu.