Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Mislim da svaka stambena zajednica dobija po 10 litara dragocene tekucine

Prosledite vasim predsednicima u slucaju da ne znaju

Како је саопштено из Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, Град Београд обезбедио је довољну количину средстава за дезинфекцију улаза. Управници стамбених заједница могу да преузму од данас средства за дезинфекцију и детаљно стручно упутство за поступање на следећим локацијама:

Нови Београд – испред општине на такси стајалишту;
Земун – двориште општине;
Чукарица – испред општине (Шумадијски трг);
Палилула – МЗ „Стара Борча” (Ивана Милутиновића 12г);
Вождовац – код општине (улаз из Морске улице);
Звездара – испред општине;
Раковица – код „Максија”, код општине и МЗ „Ресник” (Улица 13. октобра 23);
Гроцка – Грочанска чаршија – Центар;
Обреновац – ЈКП „Обреновац” (Цара Лазара 3/1);
Лазаревац – Улица Душана Петровића Шане;
Врачар – Парк Петар Бојовић;
Стари град – двориште ОШ „Дринка Павловић” (Косовска улица);
Сурчин – Центар Добановци (Маршала Тита 2);
Младеновац – Краљице Марије 1, улаз у ЈКП „Градске пијаце”;
Савски венац – Александра Костића 15, испред МЗ;
Барајево – Светосавска 2;
Сопот – испред општине.

Stiže i meni vest o premunulom čoveku iz Čačka,  njegov sin je bio na toj proslavi rodjendana , kao i ostali  gimnazijalci prošao skroz lako a roditelji se razboleli, mladi ljudi ... i sve datume kad uzmem da preračunam vidim kako nijedna brojka o periodu  izbijanja bolesti ili inkubacije može biti , al ne mora da znači... sem onoga da je virus mogiće smrtonosan ma koliko godina imao  i kakvog si zdravstvenog stanja. Sva ta deca sa proslave  su bila u nekoj kućnoj izolaciji ali njihovi roditelji nisu se od njih odvajali i eto.

1 hour ago, Dimitrije said:

Kada vec ovo sto rade vlada Srbije i 'struka" nije dobro, onda bi bilo bi dobro da procitam neki detaljni predlog kako bi to trbalo da se radi a da doprinese smanjenju i jenjavanju zaraze.  Da bar zanamo teoretski, ako ne vec u praksi, kako se bori protiv pandemije.

Najvažnije je da testiraš do iznemoglosti, registruješ zaražene, njihovo kretanje, tražiš gde i sa kim su bili u kontaktu, zatim juriš kontakte da testiraš i proveriš. Pokušavaš da ih što bolje i brže izoluješ od opšte populacije. Preostale mere prepišeš od Janeza, zato što su jedni od retkih sa malo mozga u ovom delu sveta.

Pašteta deluje nutritivno

Pašteta deluje nutritivno

Mesni narezak... iskreno bolje izgleda onaj iz suvog dnevnog obroka 1990. godište što sad zakačih na YouTube :)

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Dolazim iz Štaba, ja ću vam pomoći...

Nisam imao pojma za Nestorovica do one konferencije, a potom sam pogledao doslovno sve njegove javne nastupe prethodnih godina, nerealno lud lik. Covek toliko pljuje farmaceutsku industriju i zvanicnu medicinu, javno zagovara alternativne metode lecenja, a i dalje svi kazu da je najbolji u svojoj oblasti, nemamo boljeg. Veoma zanimljiva pojava.

2 hours ago, dùda said:

ja čitala i sve se preispitujem da nisam šta prezupčila

ne mogu da verujem kakve gluposti pišu, kao da ti treba integralni račun da izračunaš da ovo nema veze s mozgom.

Imas i ovde, mada je izvestaj mator: https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf (under household transmission)

U svakom slucaju, sve su spekulacije dok se ne utvrdi true prevalence u populaciji.

15 minutes ago, shanahan14 said:

Imas i ovde, mada je izvestaj mator: https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf (under household transmission)

U svakom slucaju, sve su spekulacije dok se ne utvrdi true prevalence u populaciji.

Da, i CDC i WHO tvrde sličnu stvar a ni jedni ni drugi nisu šarlatani :covid19:

Al onda ostaje misterija o tome kako je moguće ovolika zaraznost virusa.

4 minutes ago, steins said:

Da, i CDC i WHO tvrde sličnu stvar a ni jedni ni drugi nisu šarlatani :covid19:

Al onda ostaje misterija o tome kako je moguće ovolika zaraznost virusa.

Sta mislis, kolika je trenutno prevalenca u Srbiji? Tvoja slobodna procena. Ozbiljno pitam.

Pa malo i kad se pogledaju ovi brojevi, u državama koje su baš puno testirale, ispada da jedan zaraženi u proseku zarazi manje od 2 osobe? Jbg, da svako u proseku zarazi 2 osobe, onda bi ovi brojevi išli mnogo više mnogo brže. 

3 hours ago, theanswer said:

Vojvodina stoički izdržava, da smo Kikindu mogli nekako Rumunima pripojiti, bilo bi top :fantom:

Pa,Kikinda je i trebalo da završi u Rumuniji 1918-te..Granica je trebalo da ide skoro do Zrenjanina..Sreća pa su nas spasili...ili nisu..:D

44 minutes ago, Krcun said:

Nisam imao pojma za Nestorovica do one konferencije, a potom sam pogledao doslovno sve njegove javne nastupe prethodnih godina, nerealno lud lik. Covek toliko pljuje farmaceutsku industriju i zvanicnu medicinu, javno zagovara alternativne metode lecenja, a i dalje svi kazu da je najbolji u svojoj oblasti, nemamo boljeg. Veoma zanimljiva pojava.

Makar za desetak godina lekarski pregledi neće biti dosadni.

Thousands of witch doctors registered in Tanzania, where ... 

5 minutes ago, shanahan14 said:

Sta mislis, kolika je trenutno prevalenca u Srbiji? Tvoja slobodna procena. Ozbiljno pitam.

Nemam pojma. 

Studije kažu izmedju 15 i 25x broj registrovanih slučajeva. Ja se iskreno nadam da je tako, pošto to obara smrtnost. Teza o 400k gastosa od kojih makar 25% ima Covid govori o instant cifri od 100k ljudi koji bi pri R0 od 3 trebalo do sada da zaraze 300k ljudi, plus oni koje ovi drugi inficiraju /sekundarna transmisija/ govori o cifri od 900k ljudi !

Opet, teško mi je da poverujem u veliki broj, jer bi  ti slučajevi  morali da se ovako ili onako vide. Bio sam svedok različith ludovanja za vreme h1n1 tako da sada znam da ništa ne znam :D

Dodatni problem za odredjivanje bilo čega u Srbiji što možeš da se osloniš isključivo na državne podatke a oni ne vrede gotovo ničemu. 

Jel realno da ovaj nestorovic jos nije svezan lancem?