Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

rekose pre 5 dana da ce se prosiriti testiranje I na druge ustanove, do tada je to radio samo Batut. pominjao se broj od 4500 testova dnevno.
ne kontam kako to funkcionise - testira se svuda a testovi se salju potom u Batut?

Bilo bi dobro da je Žaklina jedno od današnjih 5 pitanja ispucala na testiranje jer je to očito najveći problem mada realno sumnjam da bi dobila odgovor, ali eto možda bi sutra dobila odgovor, obično bude tako. Što se Lončara tiče, on je potpuno nebitan, stručno ne može da kaže ništa što doktori ne mogu sami, a za ostalo u državi se pita ko i svi ministri, znači još manje. Zna se koja je adresa za pitanja. Dakle, doktore pitati u čemu je problem sada sa laboratorijama i testiranjem, a onog što visočije sedi iznad brda zašto je država nesposobna da to odradi i pored njegovih najava da će se uveliko testirati gviše od 1000 dnevno. 

Imamo dva helikoptera danas..

Jeftinije dici helikopter nego testirati, ima smisla.

1 minute ago, Nesh said:

Pa OK bolje je nego da uopste ne testiraju, ali stice se utisak da smo po broju testiranih medju najgorima. Pitam se Ima li neka drzava da manje testira u Evropi?

O tome da ne znamo iz kog perioda su rezultati, odakle su testirani, kakva je struktura testiranih (tezi simptomi, blazi simptomi, kontakti...?) kolik je procenat testiranih od onih koji ispunjavaju krierijume za testiranje itd...da i ne govorimo.

Mislim da smo sa Bugarima najgori. Sada gledam Belorusija gde kao Luksasenko luduje a imaju 32 000 testiranja a Srbija 7000. Lukasenko luduje u javnosti ali izgleda na terenu je mnogo ozbiljniji od Srbije.

Testiralo me malopre jer je jedan što ga radismo u utorak pozitivan. 
Idem u Pištince da se samoizolujem dok ne dođe rezultat.
Želim ti negativan rezultat.
I pitanje šta se dešava ako si pozitivan? Koje su mere pošto si, jel medicinski radnik?

... Shiit has hit the fan...

5 minutes ago, maheem said:

rekose pre 5 dana da ce se prosiriti testiranje I na druge ustanove, do tada je to radio samo Batut. pominjao se broj od 4500 testova dnevno.
ne kontam kako to funkcionise - testira se svuda a testovi se salju potom u Batut?

Receno je odavno da ce se povecati broj testiranja ali se vec danima krece u opsegu 600-800 ljudi. Naravno cim dodje do 800 pocinje broj registrovanih zarazenih da skace.

13 minutes ago, maheem said:

Testira Torlak, i valjda još jedna ili 2 referentne laboratorije, ali je sve to maglovito. Da li su ti drugi počeli da rade ili su u procesu dobijanja dozvole za rad. Ali samo što nije počelo masovno testiranje. Da se strpimo još dan , dva i oni počinju i tako već 3 nedelje. Bagra i šljam.

14 minutes ago, Frank Pembleton said:

Želim ti negativan rezultat.
I pitanje šta se dešava ako si pozitivan? Koje su mere pošto si, jel medicinski radnik?

... Shiit has hit the fan...

Ekipa iz Torlaka testirala, ako sam pozitivan i bezsimptomatičan izolacija je 14 dana, za običan živalj 28.

Ako lažu mene lažem i ja vas.

4 minutes ago, desboj said:

Ekipa iz Torlaka testirala, ako sam pozitivan i bezsimptomatičan izolacija je 14 dana, za običan živalj 28.

Ako lažu mene lažem i ja vas.

ostani negativan, živ bio

u drugim vestima dramoser

ALARMANTNO! NOVI PAZAR POSTAJE NOVO ŽARIŠTE KORONE! Vučić u hitnoj poseti, uručuje respiratore!

Ma sa testovima je haos od početka. Čak su nabavili pogrešne testove, odnosno one koji se rade iz uzorka iz pluća, što znači samo kod intubiranih, pa nisu znali šta da rade s njima. Sledeće je da su zabranili privatnom sektoru da radi testiranje a onda i regionalnin laboratorijama.
Inda su dali dozvolu da, pored Torlaka to rade i dva instituta i to za biocide u Batajnici i veterinarski u Kraljevu. Opet nikom nija jasno kako i zašto oni pored svih regionalnih laboeatorija koje su i više nego dovoljno opremljene za to, čak neke imaju i kitove.
A na to, peave tu famoznu kinesku laboratoriju negde, nit se zna tačno gde nit kad će da je dovrše.
Sve u svemu kompletan haos.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Mogao je da upozori svoga partnera Zukorlica da ne drzi otvoreni kafic/e(?) celo vreme.

1 hour ago, Passcard said:

Moja sestra je zvala (za naše roditelje) - sutradan su doneli 2 paketa. Non SNS ;)

Zvala koga?

3 minutes ago, steins said:

Ma sa testovima je haos od početka. Čak su nabavili pogrešne testove, odnosno one koji se rade iz uzorka iz pluća, što znači samo kod intubiranih, pa nisu znali šta da rade s njima. Sledeće je da su zabranili privatnom sektoru da radi testiranje a onda i regionalnin laboratorijama.
Inda su dali dozvolu da, pored Torlaka to rade i dva instituta i to za biocide u Batajnici i veterinarski u Kraljevu. Opet nikom nija jasno kako i zašto oni pored svih regionalnih laboeatorija koje su i više nego dovoljno opremljene za to, čak neke imaju i kitove.
A na to, peave tu famoznu kinesku laboratoriju negde, nit se zna tačno gde nit kad će da je dovrše.
Sve u svemu kompletan haos.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Ali zanimljivo da niko ne postavlja pitanja na konferencijam o tome jer ako ti znas onda znaju i mediji.

• Author

Kako su rekli Tanjugu u JP "Nacionalni park Fruška gora" građani su pravili roštilj na lokalitetu Dumbovo i izazvali požar na tom potezu!

"Požar je izbio danas oko 11 sati, a vatrogasna brigada iz Beočina i čuvarska služba JP Nacionalni park Fruška gora, lokalizovali su požar oko pola tri", rekli su iz Nacionalnog parka.

Kako su naveli, požar je bio vidljiv čak sa grebenskog puta, sa Brankovca se video dim iz Dumbova.

"Postojala je velika pretnja da zahvati visoku šumu i proširi se u nedogled. Uzrok je ljudski faktor, izgorelo je preko deset hektara livade i niskog rastinja na području Nacionalnog parka. Podneli smo krivičnu prijavu protiv NN lica", rečeno je Tanjugu u NP Fruška gora.