April 4, 20205 yr Srbija broj testova nesto manje od 7 000 Grcka-22 437 Rumunija-36 000 Madjarska-19 000 Ceska, koja ima slican broj stanovnika kao Srbija-74 000
April 4, 20205 yr Author Oni slusaju Muftija ne sta im Vucic prica. Kad Mufty naredi, svi ce biti u kuci, samo da ne bude kasno
April 4, 20205 yr У Републици Србији је до 15 часова 4. априла 2020. године регистровано укупно 1.624 потврђених случајева COVID 19. Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 645 особа од којих je 148 позитивнo. Хоспитализовано је укупно 1046 пацијената, од тога њих 69 је на Сајму. На респиратору је укупно 89 пацијената. На Сајму је 69 пацијената тестирано, од којих је 38 било негативно. Они ће у наредних 48 сати поново бити тестирани и уколико резултат и другог контролног теста буде негативан, биће отпуштени кућама. До 15 часова у Србији је укупно тестирано 6.401 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. На жалост од претходног извештаја имамо и нових пет (5) смртних случајева, односно укупно 44. Преминуло је пет (5) особа мушког пола, просек њихових година је 63,2 и сви они су имали коморбидитете, односно више других болести које су допринеле нежељеном исходу болести Primećujem 1 detaljnost[emoji769] u izveštaju. Na žalost, meni to govori da su se posvetili onome što se zove percepcija[emoji769] i da će da nastave da mute... ... Shiit has hit the fan...
April 4, 20205 yr 28 minutes ago, raPe said: Hvala drugari. Nikad na spisak! Nije ni ona bila ninakakvom spisku, valjda imaju iz penziong fonda spisak i idu po tome... Mene 10kg brasna bas zapanjilo.. NS je u pitanju...
April 4, 20205 yr Just now, pasha said: Srbija broj testova nesto manje od 7 000 Grcka-22 437 Rumunija-36 000 Madjarska-19 000 Ceska, koja ima slican broj stanovnika kao Srbija-74 000 Pa jasno je da je ceo haos kod nas posledica manjka testova. U Leskovcu ako se ne varam jedan lekar je došao sa Malte i prećutao pa su poslali mislim 50 njih iz bolnice u izolaciju. Posle se setili da testiraju njega pa kad je bio negativan vratili se svi na posao. U ostalim gradovima ne testiraju čak ni medicinske radnike nego ih šalju u samoizolaciju jer nema testova (ili ne mogu da ih obrade). Ljude koji su došli iz inostranstva u skorije vreme a bili su u karantinu navodno su neke puštali bez testiranje. Posledica svega toga je da uvedu ovakve mere jer nnisu sposobni da suzbiju epidemiju na pravi način.
April 4, 20205 yr 2 minutes ago, pasha said: Srbija broj testova nesto manje od 7 000 Grcka-22 437 Rumunija-36 000 Madjarska-19 000 Ceska, koja ima slican broj stanovnika kao Srbija-74 000 Treba pitati struku da li su i za ovo krivi neodgovorni gradjani.
April 4, 20205 yr 1 minute ago, Nesh said: Treba pitati struku da li su i za ovo krivi neodgovorni gradjani. U odnosu na 30 ili 40 testiranih u pocetku, ovo jeste masovno testiranje.
April 4, 20205 yr I kod mojih je stigao paket, ali samo jedan. Za nanu, koja jedina ima penziju manju od 20k. Keva, ćale nix. Nikakvi spiskovi, stranka, daleko bilo, nana je btw u domu. Čovek je zvonio na interfonu, i ostavio paket ispred stana. Valjda imaju adrese penzosa, preko Pio...
April 4, 20205 yr A zasto imamo tako malo testova? Koliko sam cuo to je nekih 20-30 evra po testu, nisu to neke ogromne pare. Ili smo jednostavno nesposobni da organizujemo masovno testiranje? Edited April 4, 20205 yr by bejzbolka
April 4, 20205 yr 6 minutes ago, BarryWhite said: Pa jasno je da je ceo haos kod nas posledica manjka testova. U Leskovcu ako se ne varam jedan lekar je došao sa Malte i prećutao pa su poslali mislim 50 njih iz bolnice u izolaciju. Posle se setili da testiraju njega pa kad je bio negativan vratili se svi na posao. U ostalim gradovima ne testiraju čak ni medicinske radnike nego ih šalju u samoizolaciju jer nema testova (ili ne mogu da ih obrade). Ljude koji su došli iz inostranstva u skorije vreme a bili su u karantinu navodno su neke puštali bez testiranje. Posledica svega toga je da uvedu ovakve mere jer nnisu sposobni da suzbiju epidemiju na pravi način. Evo sada bila vd(kako drugacije u sns Srbiji) "Batuta" na konferenciji i niko ne pita da li je Batut preopterecen, iako jeste i imaju problema. Svaki dan se testira 600-800 ljudi, to nije ni priblizno dovoljno da se spreci sirenje. Tako se prikriva pravo stanje u Srbiji. Pa se prave mere zatvranja ljudi od 40 sati u kontinuitetu da bi se ocajnicki pokusalo spreciti sirenje jer ocigledno sa testovima ne ide. Edited April 4, 20205 yr by pasha
April 4, 20205 yr Testiralo me malopre jer je jedan što ga radismo u utorak pozitivan. Idem u Pištince da se samoizolujem dok ne dođe rezultat. Edited April 4, 20205 yr by desboj
April 4, 20205 yr 7 minutes ago, SNARC said: U odnosu na 30 ili 40 testiranih u pocetku, ovo jeste masovno testiranje. Pa OK bolje je nego da uopste ne testiraju, ali stice se utisak da smo po broju testiranih medju najgorima. Pitam se Ima li neka drzava da manje testira u Evropi? O tome da ne znamo iz kog perioda su rezultati, odakle su testirani, kakva je struktura testiranih (tezi simptomi, blazi simptomi, kontakti...?) koliki je procenat testiranih od onih koji ispunjavaju krierijume za testiranje itd...da i ne govorimo. Edited April 4, 20205 yr by Nesh
April 4, 20205 yr 4 minutes ago, Malkmus said: Lončar je, izgleda, bio poslednji put na konferenciji 28. marta. Pravi vakcinu.