Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

8 minutes ago, Kampokei said:

Jel ima jos neko utisak da je na Sajmu neobicno malo pacijenata?

Jucerasnja brojka suvise odudara od oba susedna dana. Nadam se da je to zato sto su juce ukljucili i rezultate testova od nekih drugih dana (a ne zato sto je u pitanju neka mutljavina).

zato što sajam ne funkcioniše onako kako su najavili nego funkcioniše kao poslednja stanica pred puštanje kući koliko sam razumeo

12 minutes ago, mraki said:

Nema Kona. Izgleda davao neke izjave mimo dogovora.

nije svaki dan Kon bio na konferencijama

3 hours ago, Milosh76 said:

Doslo na naplatu ono sedenje o kaficima u Novom Pazaru

Novi Pazar je do juče imao samo jednog obolelog od virusa COVID-19, a sada ih ima čak 12, kazao je sinoć direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić. Povodom pojave korona virusa u Novom Pazaru, on je kazao da je od 13 poslatih uzoraka 11 bilo pozitivno, od kojih je devetoro bilo u kontaktu sa prvom osobom, kojoj je prekjuče utvrđeno da je zaražena korona virusom.

Trebalo bi tamo da se spremaju hale. Biće haos. Ovi najteži će zauzeti mesta u Kragujevcu.

I dalje nema podataka po opštinama. A vidim niko ne pita o ukupnom broju onih koji su zaraženi došli iz inostranstva, zaraženih medicinskih radnika i onih koji su se posredno zarazili od od jednih ili od drugih. Kao sto sam vec pisao imam utisak da se uopste niko ne bavi kako se virus širi pa da se onda mere menjaju zavisnosti od toga. Ovako pošto naši ne znaju gde udaraju najlakše im je da pozatvaraju sve po kućama i da optuže narod da je neodgovoran.

Just now, theanswer said:

zato što sajam ne funkcioniše onako kako su najavili nego funkcioniše kao poslednja stanica pred puštanje kući koliko sam razumeo

Možda je razlog u tome da ogroman broj ovih koji su pozitivni imaju tešku kliničku sliku a da se ovi sa lakšom ili ne javljaju ili ne testiraju.

polako, sajmovi i hale su rezevni položaji koji treba samo da rasterete bolnice za teže bolesnike. ako sajmovi budu puni, znači da su bolnice prepune teških slučajeva i da smo najebali. ima vremena

24 minutes ago, omiljeni said:

645 testiranih/148 pozitivnih/5 smrtnih slučajeva

Jel smo ulubili krivu danas ili jok?

7 minutes ago, keitel said:

Možda je razlog u tome da ogroman broj ovih koji su pozitivni imaju tešku kliničku sliku a da se ovi sa lakšom ili ne javljaju ili ne testiraju.

Ja sam skontao poentu sajma da će tamo da idu pozitivni sa lakom slikom jer je to bolje od kućne izolacije. Ali to ne rade sigurno. U Vojvodini evo imaš 22 zaraženih za 24h sad reče čovek a tipa 5 je na KCV. Gde je ostalih 17? Kod kuće, pošto mislim da po lokalnim bolnicama ne leže. 

3 minutes ago, Apollo Creed said:

Jel smo ulubili krivu danas ili jok?

To izgleda više ni ne treba gledati.

5 minutes ago, levi said:

polako, sajmovi i hale su rezevni položaji koji treba samo da rasterete bolnice za teže bolesnike. ako sajmovi budu puni, znači da su bolnice prepune teških slučajeva i da smo najebali. ima vremena

Erm, ispravi me ako gresim, ali zar nije sajam da ljudi sa blazim simptomima budu izolovani i da ne prenose dalje jer je tipa 85% transmisije unutar porodice i prijatelja, a po uzoru na takve kineske centre?

Takodje mislim da sajam nema medicinsku opremu da izdrzi nekog sa tezom klinickom slikom

Edited by Ravanelli

13 minutes ago, Spooky said:

Sad preletio helikopter iznad centra. Komsija se proderao na prozor Ua tirani :)

:D

basara ima teoriju da ljudi mogu da izdrže karantin 4 nedelje, a da će posle da pobesne.

evo sarlatani opet digli helikopter, sta je tacno njegova svrha, da puca na nekog klinca u parku ili da iz vazduha koordinira masovnu poteru za pojedincem koju moze da ugrozi zdravlje i bezbednost gradjana?

Bilo bi lepo da neko pita da li ima slucajeva umiranja van bolnica od virusa. jasno je da se u Srbiji ne testira ni priblizno koliko treba i da podaci koji se iznose nisu reprezentativni za zemlju i stanje zarazenosti u Srbiji.

1 minute ago, Ravanelli said:

Erm, ispravi me ako gresima, ali zar nije sajam da ljudi sa blazim simptomima budu izolovani i da ne prenose dalje, po uzoru na kineske centre. 

Takodje mislim da sajam nema medicinsku opremu da izdrzi nekog sa tezom klinickom slikom

tako sam i ja razumela. ali je sada stevanović na pitanje, da li ljudi na sajmu imaju dovoljno informacija o protokolu, rekao da svima sve to piše u otpusnim listama.

izgleda da ih za sada liferuju na sajam samo iz bolnica. 

3 minutes ago, pasha said:

Bilo bi lepo da neko pita da li ima slucajeva umiranja van bolnica od virusa. jasno je da se u Srbiji ne testira ni priblizno koliko treba i da podaci koji se iznose nisu reprezentativni za zemlju i stanje zarazenosti u Srbiji.

Sva teža respiratorna oboljenja se testiraju još od pre 3 nedelje. 

Novi Pazar je novo žarište. Pre dve nedelje:

Edited by napadaj