April 4, 20205 yr 1 minute ago, Lezilebovich said: Ma ne mislim bukvalno, nego su nam bacili kosku, a mi se svadjamo bas kako njima odgovara. Bar mi tako deluje, mozda gresim Edit: kako jebeno gradiliste jos uvek radi ? Radilo je čak i danas. Pri tom šljakeri isključivo puštaju narodnjake i švćkaju se po okolnim radnjama, realno najveći haos oni prave.
April 4, 20205 yr 14 minutes ago, Chika Spale said: Da ne budem pogresno shvacen - nemam ja nista protiv ni da se ne sme ni u shumu, ali to mora da se proglasi zakonski, a ne da doneses meru koju moze svako da tumaci kako hoce. Dakle, na prvom mestu uvek mora da bude postovanje novodonetih drzavnih uredbi po cenu sopstvene komocije. Dok se to ne desi, operisem u zakonski dozvoljenom prostoru gde na sve sto je i dalje odobreni primenjujem zdrav razum (primer: ako mi deca ustaju kao vampiri, a ustaju, iskustveno znam da kad odem u neku prirodu rano ujutro necu ugroziti ni sebe ni druge posto ne postoji guzva). Pri tom, socijalno distanciranje shvatam ozbiljno, od kako je ovo ludilo pocelo (ne mislim na vanredno stanje, i pre toga sam povukao decu kod kuce), zena i ja smo otisli po jednom do prodavnice. Moj kontakt sa ljudima se sveo na dostavljace supermarketa i popularnih aplikacija za dostavu hrane. Kao što rekoh sve vlade su bile nespremne, neku su dobro reagovale, većina je kasno reagovala a neke kao što je srpska vlada kriminalno. Ako je vlada kriminalna ne mora da znači da se i drugi neodgovorno ponašaju. Meni su na primjer dzogeri neodgovorni . E sada lako je pametovati, to znam. I ja imam dvoje djece (7 I 11 godina) i u stanu smo (jadne komsije) I znam da nije lako. I da više me nerviraju ovi iz Pariz koji su pobjegli u svoje vikendice i pametuju odatle. Edited April 4, 20205 yr by borris_
April 4, 20205 yr 4 minutes ago, Time Crisis said: Samo što ne može 30 godina da se huškaju jedni ljudi protiv drugih i onda da se očekuje neka sabornost, kasno Marko Naravno. Nista se ne desava slucajno i naprasno, ponasanje i vlasti i stanovnistva u Srbiji tokom ove krize nepogresivo pokazuje karakter i jednih i drugih koji je dugo i strpljivo gradjen. Ne mozes ti da sedis u kolima bez kocnica koja strmoglavo jure nizbrdo i da onda kazes "dosta je bilo, skrsicemo se, hajdemo sad malo uzbrdo". Mozes ali ti ne pomaze, skrsices se svejedno. Edited April 4, 20205 yr by harper
April 4, 20205 yr Just now, Anonymous said: Radilo je čak i danas. Pri tom šljakeri isključivo puštaju narodnjake i švćkaju se po okolnim radnjama, realno najveći haos oni prave. Znam da je radilo tokom dana, ali sada je valjda policijski cas, a oni rade i dalje... Mislim na ovo u 63.bloku
April 4, 20205 yr 2 minutes ago, Lezilebovich said: Ma ne mislim bukvalno, nego su nam bacili kosku, a mi se svadjamo bas kako njima odgovara. Bar mi tako deluje, mozda gresim Edit: kako jebeno gradiliste jos uvek radi ? Od ponedeljka ponovo radi Dzonson, radi Beneton, za Juru jos nije sigurno, ne znam za Cumtobel ili kako se vec zove i sicne fabrike, ali ne bi me cudilo da rade...to su hiljade ljudi koji rade u zatvorenom prostoru, guzvaju se dok otkucavaju kartice na ulazu, putuju zajednickim prevozom, autobusima ili kombijima, neki se organizuju njih dvoje-troje za zajednicki odlazak automobilima... Tu ne pomaze ni policijski cas...
April 4, 20205 yr 55 minutes ago, Milosh76 said: Ne mora lock 24h. Dovoljno da zabrane voznju automobila, bus ne postoji, taksi ne postoji, zabrana okupljanja vise od 2 coveka, zabrana kretanja osim do apoteke, lekara ili najblize prodavnice 200m od kuce. Da bude lock, a da ne bude zvanicno lock. Ok je ovo. Samo jos da razradis ideju za ljude koji se brinu o onima koji ne mogu napolje (ili su visoko visoko rizicna grupa, pa je svrsishodnije da uopste ne izlaze), a nisu na 200m od kuce tog koji se brine o njima. Volontere i sluzbe koje treba da se brinu o tim ljudima nema potrebe da spominjes, jer sam uveren da si svestan kako to funkcionise u ovom nasem matriksu u kojem smo.
April 4, 20205 yr Author 3 minutes ago, Lloyd Wyman said: Samo jos da razradis ideju za ljude koji se brinu o onima koji ne mogu napolje Imam ja oca u Domu kome moram da dostavim lekove za nekih 7 dana.. tako da potpuno razumem te ljude koji maju nekoga ko ne moze sam... Nisam predlagao nista, nego nabacujem sta sve moze da im padne na pamet. Edited April 4, 20205 yr by Milosh76
April 4, 20205 yr 1 hour ago, Chika Spale said: Bili jutros do Stepinog gaja u Kumodrazu, setali kroz sumu, vracamo se polako ka mestu gde smo parkirali (11:30h), panduri blokirali jedini izlaz, kolona ispred nas 6-7 kola, iza nas na parkingu jos 10tak. Sta se desava? Cekamo staresinu da dodje. A koji je razlog blokiranja? Ne znam, ali niste trebali da dolazite ovamo Posle 20min: sta se desava? Cekamo komunalnu. Aha, hajde da sacekamo. Dolazi komunalni krenuo da slika tablice, stigao do nas, licnu kartu molim. Izvinite sta je problem? "Ne sme okupljanje na zelenim povrsinama". Izvini ali to nije tacno, ne sme u parkovima i javnim povrsinama namenjenim sportu, ovo je shuma pobogu. Video da imamo malu decu u kolima pa nas pustio (nas i jos troje kola ispred), ovi preostali i dalje cekali (to je bilo oko 12:10 npr). Govna, klasicno izdrkavanje, dolazimo kuci, u lokalnom parku ispred vise ljudi bilo... Ponašate se veoma neodgovorno... trebali su svima da napišu kazne Edited April 4, 20205 yr by slow
April 4, 20205 yr 2 minutes ago, Lloyd Wyman said: Ok je ovo. Samo jos da razradis ideju za ljude koji se brinu o onima koji ne mogu napolje (ili su visoko visoko rizicna grupa, pa je svrsishodnije da uopste ne izlaze), a nisu na 200m od kuce tog koji se brine o njima. Volontere i sluzbe koje treba da se brinu o tim ljudima nema potrebe da spominjes, jer sam uveren da si svestan kako to funkcionise u ovom nasem matriksu u kojem smo. Sad ce da ti napise da postoji i mogucnost da se dele dozvole uz pomoc kojih se ipak moze koristiti auto. Ne smem ni da zamislim kakve bi se sve tu mahinacije desavale, na kraju bi svi imali tu dozvolu jer znaju nekog ko zna nekog.
April 4, 20205 yr 20% umrlih u Srbiji mlađe je od 50 godina, i to sve sami muškarci. https://covid19.rs/статистички-подаци-о-коронавирусу/ Edited April 4, 20205 yr by vememah
April 4, 20205 yr Author Just now, harper said: Sad ce da ti napise da postoji i mogucnost da se dele dozvole uz pomoc kojih se ipak moze koristiti auto. Ne smem ni da zamislim kakve bi se sve tu mahinacije desavale, na kraju bi svi imali tu dozvolu jer znaju nekog ko zna nekog. NEcu da napisem to...posto ne mislim tako... samo sam filozofirao sta sve moze da im padne na pamet da urade, a da nije 24h lock svega i svakoga.
April 4, 20205 yr 1 minute ago, Milosh76 said: NEcu da napisem to...posto ne mislim tako... samo sam filozofirao sta sve moze da im padne na pamet da urade, a da nije 24h lock svega i svakoga. Salim se, Milose, to bi bila logicna direkcija u argumentovanju.
April 4, 20205 yr Author 3 minutes ago, harper said: Salim se, Milose, to bi bila logicna direkcija u argumentovanju. OK...izvinjavam se na reakciji... moracu da redukujem pracenje vesti... odoh da gledam La casa de papel ili Ozark
April 4, 20205 yr 19 minutes ago, Lezilebovich said: Edit: kako jebeno gradiliste jos uvek radi ? da moje četvoro dece i ja ne umremo od gladi