Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

5 minutes ago, Nikodije said:

s tim sto treba razgraniciti sta je "okupljanje na ulici". kada se 5 mamlaza ortaka okupi da bleji, onda sam apsolutno za tu meru koju pominjes. a kada otac izvede decu da prosetaju pola sata, pridrzavajuci se svih pravila, onda to valjda nije isto.

Aha. I kako ces da objasnis tim mamlazima da rade nesto pogresno kad mogu da upru prstom u porodicu koja prolazi pored "pridrzavajuci se svih pravila"? Chandra je u pravu, kad jednom dozvolis izuzetak u pravilima onda svi smatraju da mogu da budu izuzeti, svako na svoj nacin. Na kraju, motiv uopste nije bitan ako nije ekstreman, ako ljudi ne krse pravila zato sto su jednostavno prinudjeni. Njihovo blejanje je njima podjednako vazno koliko i tebi tvoja porodicna setnja.

47 minutes ago, Chika Spale said:

Bili jutros do Stepinog gaja u Kumodrazu, setali kroz sumu, vracamo se polako ka mestu gde smo parkirali (11:30h), panduri blokirali jedini izlaz, kolona ispred nas 6-7 kola, iza nas na parkingu jos 10tak. Sta se desava? Cekamo staresinu 9da dodje. A koji je razlog blokiranja? Ne znam, ali niste trebali da dolazite ovamo :kecman: Posle 20min: sta se desava? Cekamo komunalnu. Aha, hajde da sacekamo. Dolazi komunalni krenuo da slika tablice, stigao do nas, licnu kartu molim. Izvinite sta je problem? "Ne sme okupljanje na zelenim povrsinama". Izvini ali to nije tacno, ne sme u parkovima i javnim povrsinama namenjenim sportu, ovo je shuma pobogu. Video da imamo malu decu u kolima pa nas pustio (nas i jos troje kola ispred), ovi preostali i dalje cekali (to je bilo oko 12:10 npr). Govna, klasicno izdrkavanje, dolazimo kuci, u lokalnom parku ispred vise ljudi bilo...

U francuskoj su zabranili odlazak u šume.

Divimo se kinezima kako su uspjeli da sprovedu karantin i suzbiju pandemiju ali uopšte nismo spremni da sprovedeno to što su oni uradili. Te dzogeri ne smetaju nikome (što nije tacno) te zašto ne bih mogao da idem u šumu. Mislim jeste vlast ovo nespremno dočekala (svugdje u svijetu) jeste vlast kriminalno reagovala (u dosta zemalja) ali ni mi nismo spremni da se totalno borimo protiv ovoga. 

Ovdje kod mene se žali jedna mama jer joj ne dozvoljavaju da udje u jednu prodavnicu (mala prodavnica) sa djecom, kao to je skandal. 

Edited by borris_

1 minute ago, Joe D said:

mi ovde pricao o svesti naroda, a ovde jos pojedincima treba da se objasnjava kako virus moze da se prenosi napolju. 

Kako virus može da se prenosi napolju? Objasni mi, daj neki naučni rad na tu temu, pliz.

Garantujem da se preko 99% ljudi zarazilo u kontaktu u zatvorenom prostoru (bolnice, starački domovi, prevoz, aerodromi, škole, fabrike, proslave, prodavnice  ...), svako mesto gde ima puno ljudi u zatvorenom prostoru. Kao i kod svakog drugog virusa. Da se ovaj virus tako lako prenosi napolju, onda bi bio u opasnosti kad otvoriš prozor, a komšija na terasi pored prdne.

https://insajder.net/sr/sajt/vazno/17722/Medicinsku-pomoć-iz-Rusije-dopremilo-11-aviona.htm

Na batajnički aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ jutros u 6.30 sati sleteo je 11. avion sa medicinskom opremom, tehnikom i zaštitnim sredstvima koje je uputila Rusija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ovo prolazi ispod radara, ovaj nije otišao da dočekuje i da se slika, nema ga da zahvaljuje Putinu preko tevea...

3 minutes ago, Milosh76 said:

Ne mora lock 24h. Dovoljno da zabrane voznju automobila, bus ne postoji, taksi ne postoji, zabrana okupljanja vise od 2 coveka, zabrana kretanja osim do apoteke, lekara ili najblize prodavnice 200m od kuce.

Da bude lock, a da ne bude zvanicno lock.

To mora neko da kontroliše, a ne vidim ko bi to bio u stanju. Morale bi da se organizuju patrole po kvartovima, za našu policiju je to neizvodljiva operacija.

2 minutes ago, zgembo said:

Kako virus može da se prenosi napolju? Objasni mi, daj neki naučni rad na tu temu, pliz.

Garantujem da se preko 99% ljudi zarazilo u kontaktu u zatvorenom prostoru (bolnice, starački domovi, prevoz, aerodromi, škole, fabrike, proslave, prodavnice  ...), svako mesto gde ima puno ljudi u zatvorenom prostoru. Kao i kod svakog drugog virusa. Da se ovaj virus tako lako prenosi napolju, onda bi bio u opasnosti kad otvoriš prozor, a komšija na terasi pored prdne.

Hajde ti pokaži neki rad da se 99% posto ljudi zarazili u zatvorenom prostoru. Naučni rad naravno.

Edited by borris_

• Author
Just now, Anonymous said:

To mora neko da kontroliše, a ne vidim ko bi to bio u stanju. Morale bi da se organizuju patrole po kvartovima, za našu policiju je to neizvodljiva operacija.

Blokiraju ulice ili postave patrole na raskrsnicama...  I sada samo prodje poneki pandurski auto ili marica... mogu se sada setati ako mi je volja po unutrasnjosti bloka bez da me iko od nadleznih vidi .

A da nema drzava logistiku, to je jasno kao dan.

5 minutes ago, Anonymous said:

Ne znam kakav lokdaun, ljudi će i dalje morati do prodavnica, apoteka, banaka... Ta idiotska ideja je nesprovodiva.

Jos jednom. Nije isto lockdown kao sto je sproveden u vecini evropskih zemalja (mozes do najblize prodavnice, apoteke, banke u bilo koje vreme dok ove rade, mozes kuce da prosetas, ali nema setanja van tih ruta ni bilo kakvog drugog izlazenja pod pretnjom drakonskih kazni) ili ono sto ove budale zamisljaju kao 24/7 policijski cas gde niko osim vojske ne sme nikada da bude na ulici. 

Ovo prvo je izvodivo, polako daje rezultate, da se izdrzati, ovo drugo je debilana.

6 minutes ago, zgembo said:

evo, preturam po kuci da nadjem udzbenik iz biologije za peti razred. 

8 minutes ago, borris_ said:

U francuskoj su zabranili odlazak u šume.

Divimo se kinezima kako su uspjeli da sprovedu karantin i suzbiju pandemiju ali uopšte nismo spremni da sprovedeno to što su oni uradili. Te dzogeri ne smetaju nikome (što nije tacno) te zašto ne bih mogao da idem u šumu. Mislim jeste vlast ovo nespremno dočekala (svugdje u svijetu) jeste vlast kriminalno reagovala (u dosta zemalja) ali ni mi nismo spremni da se totalno borimo protiv ovoga. 

Ovdje kod mene se žali jedna mama jer joj ne dozvoljavaju da udje u jednu prodavnicu (mala prodavnica) sa djecom, kao to je skandal. 

+1

Just now, borris_ said:

Hajde ti pokaži neki rad da se 99% posto ljudi zaratili u zatvorenom prostoru. 

Pitaj bilo kog ozbiljnog infektologa, i reći će ti isto, ne širi se ovaj virus tako lako van zatvorenih prostora. Kao ni virus gripa, kao ni većina drugih sličnih virusa. 

Ne kažem da ne postoji verovatnoća da fasuješ i napolju, ali je mnogo, mnogo manja nego na zatvorenom. Osim ako se nekim ne izljubiš na ulici, onda ti je isti đavo.

2 minutes ago, Milosh76 said:

Blokiraju ulice ili postave patrole na raskrsnicama...  I sada samo prodje poneki pandurski auto ili marica... mogu se sada setati ako mi je volja po unutrasnjosti bloka bez da me iko od nadleznih vidi .

A da nema drzava logistiku, to je jasno kao dan.

e, mogu ja da skoknem do posla autom, pa da malo radim?

1 minute ago, Joe D said:

evo, preturam po kuci da nadjem udzbenik iz biologije za peti razred. 

I otvori prozor slobodno, dok tražiš.

10 minutes ago, harper said:

Aha. I kako ces da objasnis tim mamlazima da rade nesto pogresno kad mogu da upru prstom u porodicu koja prolazi pored "pridrzavajuci se svih pravila"? Chandra je u pravu, kad jednom dozvolis izuzetak u pravilima onda svi smatraju da mogu da budu izuzeti, svako na svoj nacin. Na kraju, motiv uopste nije bitan ako nije ekstreman, ako ljudi ne krse pravila zato sto su jednostavno prinudjeni. Njihovo blejanje je njima podjednako vazno koliko i tebi tvoja porodicna setnja.

porodicna setnja podrazumeva setnju ljudi koji i tako zive zajedno, dok 5 mamlaza koji bleje ne zive zajedno, to je razlika, tako da je nebitno sta je kome vazno, vec koji je efekat jednog i drugog.

Edited by Nikodije