April 4, 20205 yr 3 minutes ago, zgembo said: Jedino ako staneš da popričaš s nekim, ili se izgrliš, izljubiš s nekim koga poznaješ. Ne šire se virusi tako lako na otvorenom, mnogo se lakše šire tamo gde ima puno ljudi u zatvorenom prostoru. da, ne treba sada loviti vestice, tj setace. struka je odavno rekla da je boravak napolju koristan. u grupama uglavnom setaju porodice, pa je svejedno da li su u grupi napolju ili unutra. Edited April 4, 20205 yr by Nikodije
April 4, 20205 yr Just now, Nikodije said: da, ne treba sada loviti vestice, tj setace. struka je odavno rekla da je boravak napolju koristan. a ovi sto setaju u grupi uglavnom su porodica, pa je svejedno da li su u grupi napolju ili unutra. Ne ne gresis. Iskljucivo 24/7 lockdown. Jer debili su napolju.
April 4, 20205 yr 2 minutes ago, Lezilebovich said: Ne ne gresis. Iskljucivo 24/7 lockdown. Jer debili su napolju. ja to uopste ne mislim. mjera produzenja policijskog casa je prelosa i dovodi do sabijanja setaca u kratke termine. a setnja u masi naravno da jeste rizicna.
April 4, 20205 yr Just now, morgana said: ja to uopste ne mislim. mjera produzenja policijskog casa je prelosa i dovodi do sabijanja setaca u kratke termine. a setnja u masi naravno da jeste rizicna. s tim sto niko ne seta u masi, osim porodica koje i tako zive zajedno.
April 4, 20205 yr Just now, Nikodije said: s tim sto niko ne seta u masi, osim porodica koje i tako zive zajedno. dobro.
April 4, 20205 yr 3 minutes ago, Lezilebovich said: Ne ne gresis. Iskljucivo 24/7 lockdown. Jer debili su napolju. Evo ti jedan članak iz nemačke https://m.dw.com/en/despite-coronavirus-hamster-shopping-shelves-will-keep-on-being-filled/a-52803358 Čudni neki ljudi, umesto da uvode policijski čas samo su zabranili okupljanja. I: "Supermarkets will definitely remain open. And they won't be closing any time soon. They might even be open for longer than usual." "The option to extend supermarket opening hours to Sunday remains a possibility. Bavaria has already relaxed the rules on this."
April 4, 20205 yr Just now, morgana said: ja to uopste ne mislim. mjera produzenja policijskog casa je prelosa i dovodi do sabijanja setaca u kratke termine. a setnja u masi naravno da jeste rizicna. Plus što se narodu već skratio fitilj od svih tih mera, to je kad kineske mere sprovodiš u Evropi.
April 4, 20205 yr pa naravno da marketi treba da budu stalno otvoreni. ovako je pri kraju radnog vremena guzva. kao sto je po obodima policijskog casa i inace.
April 4, 20205 yr Neverovatno je da za celu ovu situaciju postoji gotovo reśenje u svim drugim zemljama. Jednostavno, zabraniti rad svemu osim marketima i apotekama uz slobodu kretanja do najbližih objekata. Nije potreban ni policijsku čas niti bi bilo ljudi po parkovima i šetalištima. Ali jbg ko bI se onda igrao policijske države i izdrkavao na gradjane, gastose, kučkare.
April 4, 20205 yr 3 minutes ago, morgana said: dobro. valjda dobro™ ok, ti verovatno pod setanjem u masi podrazumevas i kada se u setnji mimoidjes sa jednim covekom na metar - dva rastojanja u trajanju od jedne sekunde. Edited April 4, 20205 yr by Nikodije
April 4, 20205 yr 5 minutes ago, SNARC said: Joj i ja bih sad da sam solo..ali mi hanuma brani i zvoca. Bem ti brak i ko ga izmisli. Srećom je moja žena shvatila da na mene blagotvorno utiču sedativna svojstva vatrene vode. Probaj i ti sa tim pristupom.
April 4, 20205 yr Just now, Spirit said: Neverovatno je da za celu ovu situaciju postoji gotovo reśenje u svim drugim zemljama. Jednostavno, zabraniti rad svemu osim marketima i apotekama uz slobodu kretanja do najbližih objekata. Nije potreban ni policijsku čas niti bi bilo ljudi po parkovima i šetalištima. Ali jbg ko bI se onda igrao policijske države i izdrkavao na gradjane, gastose, kučkare. upravo. uz nesto malo rada policije koja bi upozoravala nedisciplinovane. ovako, u 23 ce svi kuckari biti napolju, kao sto su ovih dana bili malo prije 5.
April 4, 20205 yr U principu bi najbolja mera bila da svakom koga nadju da krsi zabranu okupljanja poture da potpise papir da se odrice lekarske pomoci u slucaju da bude zarazen i da se taj koji potpise papir uvede u evidenciju. Pa, kad dodje do sranja samo te vrate nazad na ulicu na kojoj "se teze zarazis nego u zatvorenom prostoru" pa se snalazi kako znas i umes. Do kraja pandemije prirodna evolucija bi ucinila svoje.
April 4, 20205 yr Author A ima i bolje resenje..ko krsi policijski cas ili samoizolaciju, posaljes ga lepo da pomaze lekarima i sestrama, makar odnosio djubre i prao podove. Posle nedelju dana nece mu pasti na pamet da se setka ako je zabranjeno.
April 4, 20205 yr 4 minutes ago, Nikodije said: da, ne treba sada loviti vestice, tj setace. struka je odavno rekla da je boravak napolju koristan. u grupama uglavnom setaju porodice, pa je svejedno da li su u grupi napolju ili unutra. Pa ja mislim da bas i niste razumeli poentu karantina. Setnja nije najgori moguci kanal zaraze, ali ako dozvolis setnju, onda ce se pola populacije vidjati po kucama i zajebavati kao da karantina nema. To sto si ti odgovoran i nosis masku i pazis sta pipas jedna je stvar, ali ogromna vecina ljudi nije odgovorna i ponasa se debilno. Dan pred uvodjenje karantina u Spaniji gledam lika u tramvaju kako istresa nos u ruku, pa se hvata za sipku, pa trci da pritisne dugme za otvaranje vrata. Bas mi ide na kurac to izmotavanje sa setnjama i neizdrzem. Sto vise setas sad, to ce duze da traje citavo ovo sranje pa duze neces moci ni do samoposluge da odes.