Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

44 minutes ago, tonyk said:
3 hours ago, omiljeni said:

malopre mi preleteo Ilyushin iznad zgrade na max 200 metara visine. Upalim flightradar24 i imam šta videti

r60wKe2.png

šteta što ne prelete i iznad Niša i Kragujevca da vidi narod kako stiže pomoć :fantom:

Ja sam bio napolju tad, kad sam ga čuo i primetio delovao je kao da će sleteti u kamenicu. A ja bio kod brodogradilišta. Dok sam shvatio da su to rusi mislim da je već krenuo u uspon. Dal tako treba, ne bih znao. Potcenili Frušku goru malko.

Pa ako praviš predstavu za iq60 and under segment populacije, onda tako treba. Sa sve odborom za doček u sastavu premijer i pola vlade na aerodromu uz live prenos na rts i verovatno svim drugim nacionalnim tv

Bolesno.

6 hours ago, Tihajeza said:

Moj izvor sa pulmologije kome verujem 1000% kaže da mnogo više ljudi umre od zvanične statistike. Onaj dan kad je kao umrlo petoro ukupno, umrlo je sedmoro na pulmologiji i osmoro u D.Mišović plus Niš, Novi Sad za koje ne zna.

Ovi što dođu do respiratora umiru u 50% slučajeva, i to se dešava brzo. Npr. čovek je dovoljno ok da priča na mobilnom sa porodicom, ali stanje se pogoršava iz minuta u minut i za par sati umro. Bukvalno uguše se ljudi. 

Šta rekoh pre neki dan... Nemam najmanju dilemu da je ovo istina.

3 hours ago, Кристофер Лумумбо said:

Uopste nisu ocekivane brojke, ovo je suludo. 

Što nisu očekivane? Em smo kasnili sa merama. Em su bile glupave i labave. 

1 hour ago, ljuttko said:

Čačak  trenutno više nije u u igri za neki masovni porast pozitivnih. Od one proslave je prošlo dovoljno vremena , dobro su bili izolovani( direktoru gimnazije da podignu spomenik što je zatvorio školu dok ga je ministar spremao za odstrel) pozvao je lično svu decu za koju je dojavljeno da su bila na proslavi - ono  znam je da imaju 6 novih,  puno u kućnoj izolaciji ali da se dobro drže u zavodu za zaštitu zdravlja posle prvih sedmica kad su zbog upliva virusa kod doktorke koja je bila na proslavi pola zavoda poslali u izolaciju, sad sskoro svi rade. tako da je šizojevo nabrajanje sinoć bilo onako, kako mu šta dodje u pamet da ne bi pričao o onim mestima gde je raspad tipa Ćuprije

E, to je stručnjak!

2 minutes ago, ragasto said:

E, to je stručnjak!

To je zdrav razum. Ne moras biti strucnjak :) 

1 hour ago, Orle Zmajević said:

Oni se pored uslova na Sajmu žale i na to što, kako tvrde, nemaju mogućnost ponovnog testiranja, a nisu im svima ni saopšteni rezultati ranijeg testiranja.

– Od nedelje nismo dobili informaciju u vezi sa testiranjem. Epidemiolog Božidar Ljubić negira bilo kakvu odgovornost i ne želi da priča sa pacijentima, pa ne pronalazimo drugi način da dobijemo mogućnost ponovnog testiranja. Nikada nam zvanično nisu rečeni rezultati prethodno urađenih testova, niti smo ih dobili napismeno – navodi se u zajedničkom saopštenju.

Oni tvrde da među obolelima ima onih koji su “preležali upalu pluća”, “starijih ljudi”, “hroničnih bolesnika” i “jedno dete”.

– Iako je ovo privremena bolnica, ne postoje kartoni pacijenata ni odgovarajuća terapija. S druge strane, veliki broj ljudi nema nikakve simptome i zaraženi su jos pre mesec dana. Iako je najavljeno da će na Sajam dolaziti novotestirani sa lakim simptomima, to se ne dešava, te su ovde smešteni samo putnici i ljudi koji su prethodno bili lečeni u bolnici – zaključuje se u njihovom saopštenju.

Mqiu2vs.jpg?1

7 minutes ago, omiljeni said:

Pa ako praviš predstavu za iq60 and under segment populacije, onda tako treba. Sa sve odborom za doček u sastavu premijer i pola vlade na aerodromu uz live prenos na rts i verovatno svim drugim nacionalnim tv

Bolesno.

Ovo je uobicajena ruta za ovaj koridor, bar desetak puta sam bio u avionu koji je ovako prilazio Surcinu. Prosto se radi o polozaju surcinske piste u odnosu na rutu kojom avion iz tog pravca krstari, kad krene da se spusta uvek prvo zalomi prema Hrvatskoj i negde posle Novog Sada napravi ostar zaokret ulevo. tacno ovako kako je na ovoj slici.

Just now, cedo said:

To je zdrav razum. Ne moras biti strucnjak :) 

Ne moraš, ali...čovek je pokazao da nije konformista, meni to danas znači mnogo više nego inače, naročito kada se struka poteže kako kome odgovara. 

1 minute ago, ragasto said:

Ne moraš, ali...čovek je pokazao da nije konformista, meni to danas znači mnogo više nego inače, naročito kada se struka poteže kako kome odgovara. 

Apsolutno. Mnogi strucnjaci su se debelo izblamirali i blamiraju se svakodnevno, eticka ispravnost, hrabrost i potreba da se uradi prava stvar bez obzira na posledice ne dolaze s titulama.

1 minute ago, harper said:

Ovo je uobicajena ruta za ovaj koridor, bar desetak puta sam bio u avionu koji je ovako prilazio Surcinu. Prosto se radi o polozaju surcinske piste u odnosu na rutu kojom avion iz tog pravca krstari, kad krene da se spusta uvek prvo zalomi prema Hrvatskoj i negde posle Novog Sada napravi ostar zaokret ulevo. tacno ovako kako je na ovoj slici.

i spuste se na 200 metara iznad Novog Sada? :D

preleti avion milion puta godišnje, a samo ovaj put ja pomislio šta koji ku... i odmah upalio flightradar da vidim o čemu se radi.

predstava za narod milion %

2 minutes ago, omiljeni said:

i spuste se na 200 metara iznad Novog Sada? :D

preleti avion milion puta godišnje, a samo ovaj put ja pomislio šta koji ku... i odmah upalio flightradar da vidim o čemu se radi.

predstava za narod milion %

Ne, zaboga, kakvih 200 metara. Ne znam koliko nisko je preletao ovaj avion, samo kazem da je ovo ruta kojom sam prolazio sigurno desetak puta. A bude ipak toliko nisko da ako sedim s prave strane mogu da proverim kakvo je stanje oko zgrade gde nam je gajba.:D

5 minutes ago, harper said:

Ne, zaboga, kakvih 200 metara. Ne znam koliko nisko je preletao ovaj avion, samo kazem da je ovo ruta kojom sam prolazio sigurno desetak puta. A bude ipak toliko nisko da ako sedim s prave strane mogu da proverim kakvo je stanje oko zgrade gde nam je gajba.:D

ali ovaj jeste bio na 200 metara.

što kaže @tonyk izgledalo je kao da sleće u Kamenicu, a ne u Surčin.

Kad je preleteo Dunav verovatno se opet počeo blago penjati. za to vreme ga dočekuju u live prenosu na svim programima 

tu je izgleda u toku neko nadjebavanje po medijima, kuriri i informeri izveštavaju kako samo Kinezi pomažu a Rusi ništa, pa kako se Putin blamira jer je poslao u Italiju pomoć od koje je 80% neupotrebljivo sranje, a ovo sad je valjda odgovor na sve to, pa je i avion bukvalno paradirao preko NS

49 minutes ago, Mark Rothko said:

Mqiu2vs.jpg?1

Izgleda dobro greju tamo.

1 minute ago, dùda said:

Izgleda dobro greju tamo.

to je i meni palo na pamet, kad sam gledao fotku :D

Elem, da se vratim na testiranje -  Nestor je izjavio da imamo i više testova nego što nam treba :hail:Jbte, ja da sam neki kamerman tamo, sad bi ga lajv izudarao. Manja mu je šteta nego da priča ovo što priča. 

Problem sa testiranjem  je što su potpuno nenormalno isterali testiranje van regionalnih Zavoda i smestili ih u Veterinarske institute. Zašto, pojma nemam, ali je tako.