March 16, 20205 yr 2 minutes ago, theanswer said: Ako nema drugih simptoma i nema nikakav kontakt sa nekim ko je putovao preko u skorije vreme, džaba mu je da zove te brojeve svakako, neće biti testiran. Neka ostane kod kuće, leči se normalno ko od gripa i neka proverava temperaturu. Ako mu temperatura ne skoči preko 38 biće ok. Nek se izoluje i to je to. Pa znam, al sta mi sad ostali ukucani da radimo? Svi da se izolujemo, a ni ne znamo da li smo zarazeni? Edited March 16, 20205 yr by bejzbolka
March 16, 20205 yr Just now, bejzbolka said: Pa znam, al sta mi sad ostali ukucani da radimo? Svi da se izolujemo, a ni ne znamo da li smo zarazeni? Pa da. Ne znam u kojim uslovima živite ali ako je jedan ukućan zaražen, prilično je velika verovatnoća da su i ostali. Edited March 16, 20205 yr by theanswer
March 16, 20205 yr 32 minutes ago, dig_chohano said: A, da. Kojot na onomad umal skapa od 37.2 hocu da se zabelezi da je to bilo u egiptu i da tamo svakave opasnosti vrebaju!
March 16, 20205 yr 42 minutes ago, bejzbolka said: Brat ima temperaturu 37,boli ga glava i oseca slabost. Drugih simptoma nema. Sta sad raditi nisam pametan. Zvali smo one brojeve sa sajta covid19.rs niko se ne javlja. nije dobro sto se ti brojevi ne javljaju, ali nije dobro ni sto ste zvali jer stvarno nema potrebe. pogledaj sta pise ovde o razlikovanju kovida 19 od gripe i prehlade https://www.dw.com/en/coronavirus-symptoms/a-52233885
March 16, 20205 yr 1 minute ago, SNARC said: Cuti..ja sam danas cuo teoriju da ako mozes da zadrzis dah 10 sekundi eskivirao si koronelu. Bio je neki link koji je išao i na ovom forumu i navodno je jedan od kredibilnijih, problem je što ne mogu da se setim o kome se radi. Ali je išlo da kad ustaneš ujutru i udahneš duboko i držiš vazduh bar 10sek bez ikakvih poteškoća i bola u plućima da si onda ok, odnosno da bolest bar nije uznapredovala.
March 16, 20205 yr 3 hours ago, vememah said: Koja budalaština, sad smo isti kao Hrvati, a kod njih je krenulo 12 dana ranije. Pritom dokazano štedimo na testovima. Ma jasno ali to stručnjaci pominju kada brane mere preduzete pre vanrednog stanja. Logično da sa malo testiranja imaš i manje zaraženih. Jasno je da nemamo kapaciteta za više testiranja ali je onda kontradiktorno da nam nije cilj da se otkrivaju novozaraženi već da se efikasnije spreči širenje zaraze.
March 16, 20205 yr 42 minutes ago, SNARC said: Cuti..ja sam danas cuo teoriju da ako mozes da zadrzis dah 10 sekundi eskivirao si koronelu. ja sam danas dobio preporuku da pijem čaj od belog luka i sam beli luk da jedem, preporuka "čuvenog" Kinskog tradicionalnog lekara....boels garant nestaje brže no kinta sa aproprijacije za dnevnice i službena putovanja Edited March 16, 20205 yr by Ted
March 16, 20205 yr Brat radi kod Đorđevića u ministarstvu, ima puno bolesnih, stariji se raspadaju sa visokom temperaturom. Sastančili nedavno sa čovekom koji je potvrđen kao zaražen. Ovi koji nemaju jake simptome idu na posao, kaže ne može ministarstvo da prestane da radi. Ja živim u Austriji, kazna 3600 evra za zadržavanje na igralištima, radim od kuće, a nemam nikakve simptome niti sam bio u kontaktu sa nekim ko ima. Brat sutra ide na basket sa drugarima, da se preznoji. Rekoh mu da će da nosi ljude na duši ako se ne izoluje, on se smeje. Makar je pristao da se ne viđa sa našim roditeljima, koji su btw. bili kod mene u poseti i trenutno čekaju na granici rešenje o karantinu. Zapanjen sam.
March 16, 20205 yr Ja registrovao danas, bukvalno u minut do 12. Kažu mi iz agencije da od sutra nema registracije...Lepota!
March 16, 20205 yr @Ayatollah Jesu li ti rekli dal ce vaziti dozvola duze za vozila kojima je istekla registracija?
March 16, 20205 yr 1 hour ago, Goranz said: Koliko si najviše uspela da zadržiš? taj idotluk patentirao je mozda naveci kreten sa FOXa, Geraldo Riviera.
March 16, 20205 yr 18 minutes ago, Heaviside said: Zapanjen sam. Ovo danas kod nas mozda ipak nije bilo taaako strasno... Mozda neki filmic da puste 1 hour ago, Ravanelli said: https://m.9gag.com/gag/aXj1YX9?ref=9g.wsa.mw
March 16, 20205 yr Quote Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je da socijalno distanciranje i ograničavanje kontakata među ljudima mogu da pomognu u borbi protiv širenja novog koronavirusa, ali da je prioritet testiranje ljudi koji su možda zaraženi. "Nismo videli dovoljno brzu eskalaciju u testiranju, izolaciji i praćenju kontakata, što je kičma odgovora pri utvrđivanju bolesti", naveo je Gebrejesus. On je kazao da SZO ima jednostavnu poruku za sve zemlje, da "testiraju, testiraju, testiraju" osobe koje bi mogle da budu zaražene. "Ne možete gasiti vatru s povezom preko očiju i mi ne možemo da zaustavimo ovu pandemiju ako ne znamo ko je zaražen", rekao je Gebrejesus. Možda da neko od naših političara i stručnjaka pročita ovo. Ili je bolja ideja da što manje testiraš imaš manje zvanično zaraženih.