Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

7 minutes ago, Frank Pembleton said:

Mislim da su samo na samom početku "jurili kontakte", mislim da su sad digli ruke od toka i da ne idu dalje od "kućnog domaćinstva"...

... Shiit has hit the fan...

Ali Stevanović je na onoj prekinutoj kzš rekao da epidemiolozi idu da "jure kontakte" zaraženih. Prilikom uzimanja uzoraka za testiranje popunjava se i neka anketa koja, koliko sam shvatio, nije baš reda radi, tako da bi podataka o načinu zaraze i sličnim stvarima trebalo biti. Koliko se oni brzo obrađuju, koliko to može da obrađuje neko nemedicinsko osoblje, koliko su spremni da takve podatke iznesu, neka su od pitanja, koja eto niko ni ne postavlja na ovim kzš. Baš kao što od 29.03. nema više ni brojeva po gradovima. 

Ma rade test & trace, naravno

ako se kome sloshi u distriktu u to doba, shta radi?

mislim, gluposti pitam, palim logiku za nelogichne okolnosti, sve tako neshto. na kraju cemo sami sebe u krug da smorimo i iscrpimo...
Zovu hitnu službu koja dođe po niih
Posle, ako je korona, momentalno blokiraju kraj i dezinfikuju

Ali Stevanović je na onoj prekinutoj kzš rekao da epidemiolozi idu da "jure kontakte" zaraženih. Prilikom uzimanja uzoraka za testiranje popunjava se i neka anketa koja, koliko sam shvatio, nije baš reda radi, tako da bi podataka o načinu zaraze i sličnim stvarima trebalo biti. Koliko se oni brzo obrađuju, koliko to može da obrađuje neko nemedicinsko osoblje, koliko su spremni da takve podatke iznesu, neka su od pitanja, koja eto niko ni ne postavlja na ovim kzš. Baš kao što od 29.03. nema više ni brojeva po gradovima. 
Dakle čoveku kome su pravili "momačko veče" su tri ortaka sa te večeri završili u bolnici poz. covid, on je imao temperaturu i kašalj i glavobolju, ali izgleda nedovoljno da i njega testiraju.
Ovoj trojici su testirali i roditelje sa kojima žive, oni bili pozitivni, ali ih nisu smeštali u bolnicu. I nisu proveravali dalje.
Meni je to "zaustavljanje" u jurenju kontakta.

... Shiit has hit the fan...

Ništa čudno da se njihove priče i praksa očito razlikuju.

ja sam danas sproveo malu posmatračku studiju, pošto sam moram u lokalni maksi po namirnice za sebe i komšije. Da ne vas ne gušim detaljima, miran kraj Beograda, do maksija 400 m, nije bila neka posebna gužva, sve ukupno oko 45 minuta ...

ostvarena ukupno 92 kontakta, od toga 54 na manje od metar razdaljine, 29 nije imalo maske, 25 jeste

1 minute ago, Kelt said:

ja sam danas sproveo malu posmatračku studiju, pošto sam moram u lokalni maksi po namirnice za sebe i komšije. Da ne vas ne gušim detaljima, miran kraj Beograda, do maksija 400 m, nije bila neka posebna gužva, sve ukupno oko 45 minuta ...

ostvarena ukupno 92 kontakta, od toga 54 na manje od metar razdaljine, 29 nije imalo maske, 25 jeste

šta ti je kontakt ?

mislim, kontakt na manje od 1 m razdaljine je i kad daš kasirki lovu ili karticu.

Ja zbog toga uopšte više ne hodam trotoarom, nego ivicom kolovoza, pa ako me neko pokupi jebi ga. Za samoposlugu nemam rešenje.

kontakt u smislu broj ljudi koje sam susreo, ali 54 je bio close contact. Mogu misliti koliko se tek ljudi susretne kad je gužva. Tako da, izlazak jeste veoma problematičan. 

Pogotovo što ljudi i dalje vrište u svoje mobilne na ulici, kapljice na sve strane.

Imam samo jedno pitanje, ostalo mi je jasno:

Ako je zabrana kretanja od 13h u subotu  do 05 u ponedeljak, a pse vlasnici mogu da izvedu samo u subotu u 23-01h i nedelju u 23-01h, da li moze neko da slika vreme kad ce Vuciceva cerka da izvede kuce iz kuce?

7 hours ago, Meazza said:

Iran je ozbiljna drzava, nije za poredjenje.

Iranska vlast ubija demonstrante na ulicama kao u lovu, nije valjda to ta ozbiljnost..

15 minutes ago, ZerrorR said:

Imam samo jedno pitanje, ostalo mi je jasno:

Ako je zabrana kretanja od 13h u subotu  do 05 u ponedeljak, a pse vlasnici mogu da izvedu samo u subotu u 23-01h i nedelju u 23-01h, da li moze neko da slika vreme kad ce Vuciceva cerka da izvede kuce iz kuce?

Može i u nedelju od 08-10h...setili se izgleda naknadno

10 minutes ago, mareeee said:

Iranska vlast ubija demonstrante na ulicama kao u lovu, nije valjda to ta ozbiljnost..

Nevezano za to Iran je pristupio krizi verovatno najNEozbiljnije od svih 195 drzava na planeti. 

Odrzali izbore 21.februara iako su vec imali nekoliko mrtvih, nisu Qom stavili u karantin I naravno nijednog momenta pomislili nisu da suspenduju saobracaj s Kinom.