Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

sto uopste analizirate psihove narcisoidne ispade?

veceras nema teorije da ga gledam, samo pogledam koje su nove mere ovde..

2 minutes ago, InvisibleLight said:

sto uopste analizirate psihove narcisoidne ispade?

veceras nema teorije da ga gledam, samo pogledam koje su nove mere ovde..

vecheras ni pbp. mozda na kraju, kad zastari :hihi:

12 minutes ago, variola said:

Ma tu je odavno umro svaki oblik života. Pitanje jedino koliko prašina "prija" bolesnima od konrada.

Username checks out! 

That is exactly what variola would say... 

Dakle, ako ovi pojma imaju sta uopste hoce...

Kao jedini informaticar u nasoj ustanovi, juce sam dobio dozvolu za kretanje do 18.00, do kada ustanova i radi.

Obzirom da mi je supruga lekar i hronicni astmaticar, tu dozvolu koristim da odem kolima po nju kako ne bi morala da ide ovim organizovanim autobusima ili jos gore taxijem, jer su zapravo to legla zaraze.

Normalno, nailazim na punkt, zaustavljaju me, stajem, dajem papir i licnu kartu, 10 minuta nesto proveravaju. Na kraju mi prilazi policajac i bez reci mi vraca, ali smrknut... ja pitam, jel ima nekih problema, kaze ima, nema vas na spisku onih koji imaju dozolu za kretanje tokom policijskog casa. Rekoh, gospodine, licno sam juce poslao spisak iz nase ustanove  i sa svojim imenom na njemu, to mi je izmedju ostalog posao. Kaze, provericemo.

Obzirom kako su organizovani, ocekujem neku simbolicnu kaznu od 150.000 din, ili eventualno zatvor od par meseci.

Sutra kad stane neki racunar u ustanovi, ja cu lepo da kazem nek dodje neka patrola da popravi.

4 minutes ago, Budja said:

Pre par sati je bilo price o higijeni, i tako tome. Samo malo perspektive (da se ja malo utesim, jer striktnu higijenu i diranje face, zbog naocara, nikako ne mogu da izbegnem):

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/cleaning-disinfection.html?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fcoronavirus%2F2019-ncov%2Fprepare%2Fcleaning-disinfection.html

Koliko razumem jedna je stvar koliko virus zivi na razlicitim povrsinama, a druga je stvar da li sa tih povrsina moze da se prenese. To je ono oko Diamon Princess, nasli su virus 17 dana nakon napustanja broda, ali ne mogu da potvrde da li se virus siri tim putem. Prosto, ne zna se.

Moj laicki ugao:

Tj. siri se po bolnicama,  itd. gde je koncentracija virusa velika i gde je virus "svez". Ako bi se zaista sirio od hrane i plastike po supermarketima i random kvaka po zgradama gde je neko kinuo u istu sedam dana unazad, e, onda cenim da bi se virus dalek brze sirio.

Dobar link, što ga ne okačiš na topik o savetima, ovde će brzo potonuti.

7 minutes ago, Budja said:

Pre par sati je bilo price o higijeni, i tako tome. Samo malo perspektive (da se ja malo utesim, jer striktnu higijenu i diranje face, zbog naocara, nikako ne mogu da izbegnem):

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/cleaning-disinfection.html?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fcoronavirus%2F2019-ncov%2Fprepare%2Fcleaning-disinfection.html

Koliko razumem jedna je stvar koliko virus zivi na razlicitim povrsinama, a druga je stvar da li sa tih povrsina moze da se prenese. To je ono oko Diamon Princess, nasli su virus 17 dana nakon napustanja broda, ali ne mogu da potvrde da li se virus siri tim putem. Prosto, ne zna se.

Moj laicki ugao:

Tj. siri se po bolnicama,  itd. gde je koncentracija virusa velika i gde je virus "svez". Ako bi se zaista sirio od hrane i plastike po supermarketima i random kvaka po zgradama gde je neko kinuo u istu sedam dana unazad, e, onda cenim da bi se virus dalek brze sirio.

koliko tek apsurdno deluje polivanje ulica, tzv dezinfekcija puteva natrijum hipohloritom, sto rade ovde i okolnim selima

treba neko da kine il pljune pa ti to ugazis relativno sveze pa dok hodas da to i dalje stoji kao infektabilno i onda kad udjes da se ne izujes ispred vrata il hodniku nego nekako s djona uneses i nekako dospe do usta.nosa

apsurdno, ne rade testove a prave privid da je sve toliko pod kontrolom da cak i ulice svaki drugi dan dezinfikuju

2 minutes ago, InvisibleLight said:

koliko tek apsurdno deluje polivanje ulica, tzv dezinfekcija puteva natrijum hipohloritom, sto rade ovde i okolnim selima

treba neko da kine il pljune pa ti to ugazis relativno sveze pa dok hodas da to i dalje stoji kao infektabilno i onda kad udjes da se ne izujes ispred vrata il hodniku nego nekako s djona uneses i nekako dospe do usta.nosa

apsurdno, ne rade testove a prave privid da je sve toliko pod kontrolom da cak i ulice svaki drugi dan dezinfikuju

Nesto u rangu onog helikoptera iznad Beograda kad pocne policijski cas.

Svako se prsi onim sto ima..frajer koji ima lepe zube ali nema kola muva ribe osmehom..Onaj sa dobrim kolima a uzasnim zubima stoji namrsten i igra se kljucevima. 

Počeo sastanak kriznih štabova...ne brinite ništa, obećava da neće disati na nos:

nos.jpg

Vulin je rekao da u Hali 1 i Master hali Novosadskog sajma može da bude smešteno oko 1.000 pacijenata iz Vojvodine i podseća da to nije hotel, ali da su svi uslovi za pristojan i dobar smeštaj postignuti, kao i da će sami pacijenti morati da doprinesu i održavanju higijene i poštovanju svakodnevnog reda.

То пацијенти да понесу метле од куће кад крену на НС сајам.

42 minutes ago, Drako said:

Na kraju mi prilazi policajac i bez reci mi vraca, ali smrknut... ja pitam, jel ima nekih problema, kaze ima, nema vas na spisku onih koji imaju dozolu za kretanje tokom policijskog casa. Rekoh, gospodine, licno sam juce poslao spisak iz nase ustanove  i sa svojim imenom na njemu, to mi je izmedju ostalog posao. Kaze, provericemo.

Obzirom kako su organizovani, ocekujem neku simbolicnu kaznu od 150.000 din, ili eventualno zatvor od par meseci.

Zar ne treba da dobijes neku povratnu informaciju da si na spisku? Meni tako rekli u prekrsajnom sudu

Sto se tice marketa tu nema nekog pravila, od grada do grada se sve razlikuje, a ceo mart sam na potezu Loznica-Valjevo-Sabac-S.Mitrovica-Ruma-Sid. Sa toliko ljudi sam bio u kontaktu da sam vec umro od korone.

U Sapcu u Rodi imaju ogranicen broj ljudi koje pustaju, mislim da je Velja rekao da je ogranicenje glupo, ali to je i zbog kasa.Nisu sve kase u funkciji posto je potrebno ispakovati brdo robe. Pravila se postuju pa prvi dan nisu hteli da me puste bez rukavica (inace na info pultu radi kolegina zena, nema protekcije). To je za komercijaliste/merchandisere. Kasnije su uveli i maske, ako nesto vrdas zove obezbedjenje.

U SM u Rodi ulazi ko kad hoce, a zadnjih dana je hit da cure setaju u helankama svoja dupeta, maska spustena jer se prica na mobilni, a u korpici 2,3 artikla - dakle umesto kafe u podne, setaju se po marketima. Ni n od nabavke. UZAS.

Loznica i Sid, zbog granice, imaju problem sa migranitma i sa guzvama u saobracaju zbog kolona teretnih kamiona. Uglavnom ulaz u markete se ne kontrolise dok ne nastane prevelika guzva.

Bice da sam pristrasan ali Tempo u Sapcu je ukinuo male korpe i ostavio samo velika kolica koja se dezinfikuju kad ih kupci ostave. Maxi formati imaju ogranicen broj kupaca, radnice zasticene.

Uglavnom svi imaju maske i rukavice, ali na pumpama, gde su instalirali one plasticne pregrade, radnice ne nose ni maske ni rukavice.

Od ukidanja kafica uglavnom se espreso ispija na klupicama u sklopu velikih pumpi, ali se ljudi ne zadrzavaju dugo.

Rukavice, bar meni koji trenutno moram da budem na terenu i pomazem u ispakivanju robe iz magacina, su najbolji pokazatelj koliko je sva roba prljava. I vezano za pricu koju je Harper pominjao o pipanju hleba - ta teta koja ti rukom da hleb je valjda peti, sesti covek u lancu koji pipa hleb, da ne pominjemo u cemu se voze gajbe sa hlebom, kako se spustaju na beton, itd...nema cistog hleba, drugim recima.

Na ulicama ljudi uglavnom sa maskama, ne bas svi sa rukavicama.

Toliko za ovo javljanje sa terena.

Nove restrikcije Vucko, od subote 13h do pon u 5 ujutro, a spominje i neko vrijeme za penzionere od 4 do 7 za trgovinu, ne znam na sta je mislio

Kucni ljubimci od 23 do 1 h mogu da se izvedu

Znači u ponedeljak ne idemo na posao ? Jupi produženi vikend :)

Sad vidim do 5 ujutru . Pa da mi što imamo jedan slobodan dan i nemamo kada da idemo u trgovinu sem u nedelju smo i za to uskraćeni. 

Edited by elementary

Kiki i ja smo u 23h vec uveliko u carstvu snova 🐶💩

koja je to budaletina ... mesto da da ljudima vreme da pazare, sve ce ih sabiti u subotu do podne po prodavnicama ... jebote ludaka