Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ako imaju neka saznanja da će doći do eskalacije epidemije, zar nije logično uvesti odmah i totalni lockdown?

Reagovati na vreme?

danas 17% pozitivnih od ukupnog broja testiranih, juče 19%

neće proglasiti 24h policijski čas, nema potrebe

Edited by slow

2 minutes ago, slow said:

danas 17% pozitivnih od ukupnog broja testiranih, juče 19%

neće proglasiti 24h policijski čas, nema potrebe

To kad bi normalan čovek odlučivao o tome.

9 minutes ago, Anonymous said:

Hala Pionir:

Ekspo-centar u Teheranu:

ljudi, zar je toliki problem da se obezbedi nekoliko hiljada dušeka, jastuka i ćebadi. zar je moguće da te stvari koštaju tako puno i da su deficitarne. po stanju u prodavnicama pre vanrednog stanja ne bih rekao da se radi o skupim i deficitarnim proizvodima. i ne moraju da se uvoze, domaća proizvodnja.

Edited by Ted

4 minutes ago, Filozof manijak said:

Ako imaju neka saznanja da će doći do eskalacije epidemije, zar nije logično uvesti odmah i totalni lockdown?

Reagovati na vreme?

Meni ovo ima smisla..ako si vec krenuo naoruzan toljagom na revolveraski obracun, onda su sve mere dozvoljene, ocajnicke pogotovu. 

8 minutes ago, Anonymous said:

Ekspo-centar u Teheranu:

_111471990_iran3.jpg

E Vuline...serem ti se u krevete..vidi sta Iran ima, pizdo dezerterska.

Iran je ozbiljna drzava, nije za poredjenje.

veća nabavka dušeka nije posao za ozbiljnu državu već za tri referenta sa srednjom školom. u uslovima vanrednog stanja ne mora da ide javna nabavka.

13 minutes ago, NevenMan said:

Ja ne verujem da he psihopata ikada imao druga. 

Jebeno nema šanse.

Just now, Ted said:

veća nabavka dušeka nije posao za ozbiljnu državu već za tri referenta sa srednjom školom. u uslovima vanrednog stanja ne mora da ide javna nabavka.

Meni izgleda da ih naprosto boli kurac, neće oni spavati u njima.

• Author

Pitanje je da li neko u magacinima ima 4-5000 duseka, osim vojske koja vadi stare koje niko godinama ne koristi

9 minutes ago, Filozof manijak said:

Reagovati na vreme?

Ne znam samo na osnovu čega bi mogli imati takva saznanja, zvanični podaci svakako ne upućuju ni na šta slično. U postojanje nekavih supertajnih pravih podataka koje ne žele da objave jednostavno ne verujem, iz prostog razloga što ne verujem da je iko u ovoj državi u stanju da takve podatke prikupi i obradi. 

Ako stvarno uvedu totalni lockdown, više mi liči da se na silu ide na što brže proglašavanje "pobede nad koronom" zato jer jer rejting; ili pak da je to Njegov psihotrip, zato jer eto tako. 

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević

Iako su dosad u pravilu dva negativna testa u razmaku od 48 sati bila podrazumijevala da je osoba ozdravila, Markotić kaže da kada broj oboljelih još poraste, to više neće biti moguće. "Virus u nosu najdulje može biti do 25 dana. Dakle, nekih 28 dana od dijagnosticirane bolesti trebaju biti u samoizolaciji, nakon toga se smatra da više nisu voronoše", kaže Markotić, dodajući da se nakon tih 28 dana takve osobe smatraju zdravima.

1 minute ago, Halvard said:

Ne znam samo na osnovu čega bi mogli imati takva saznanja, zvanični podaci svakako ne upućuju ni na šta slično. U postojanje nekavih supertajnih pravih podataka koje ne žele da objave jednostavno ne verujem, iz prostog razloga što ne verujem da je iko u ovoj državi u stanju da takve podatke prikupi i obradi. 

Ako stvarno uvedu totalni lockdown, više mi liči da se na silu ide na što brže proglašavanje "pobede nad koronom" zato jer jer rejting; ili pak da je to Njegov psihotrip, zato jer eto tako. 

Nije loša ideja, proglasi se pobeda nad virusom, raspišu se izbori, pobedi se, posle više nije ni bitno.

6 minutes ago, Milosh76 said:

Pitanje je da li neko u magacinima ima 4-5000 duseka, osim vojske koja vadi stare koje niko godinama ne koristi

pa sigurno da proizvođaći imaju nešto u magacinima, a ne 5 dušeka ukupno. a mogu i da proizvedu za potrebe države u vanrednom stanju i da im se plati po tržišnoj ceni. ne verujem da proizvodnja dušeka traje dve nedelje. sa druge strane građani sigurno neće povećati potražnju za dušecima u vreme vanrednog stanja, niti će nekome biti povređeno ustavno pravo što nije mogao da kupi dušek sada nago za par meseci.

Edited by Ted

15 minutes ago, Ted said:

ljudi, zar je toliki problem da se obezbedi nekoliko hiljada dušeka, jastuka i ćebadi. zar je moguće da te stvari koštaju tako puno i da su deficitarne. po stanju u prodavnicama pre vanrednog stanja ne bih rekao da se radi o skupim i deficitarnim proizvodima. i ne moraju da se uvoze, domaća proizvodnja.

Još više kocki, ćebadi, čaršava i kreveta imaš u vojnim magacinima, to je potpuno besplatno za državu.