April 2, 20205 yr Nije problem masovno testiranje, nego ispitivanje uzoraka. Cak i da imamo 5000 testova dnevno, nemamo laboratorije koje to mogu u razumnom roku da analiziraju. Jedino da nabave ove brze testove, ali oni su verovatno vrlo trazeni i dosta skupljiNaravno, to što nema testiranja znači da nemaju gde da obrade, to je jasno... ... Shiit has hit the fan...
April 2, 20205 yr Pa što su najavljivali ako ne mogu da realizuju... Edited April 2, 20205 yr by mraki
April 2, 20205 yr Just now, Ted said: @Milosh76 sve to razumem, ali najavljeno je masovno testiranje koje valjda ima smisla samo ako se ispituju uzorci....i to nije bilo ko najavio Tede, zaboga, pa ti si prvi kojem nije potrebno objasnjavati da je Vucic patoloski lazov koji zivi od toga sto ljudi danas zaborave sta je juce slagao.
April 2, 20205 yr Just now, Frank Pembleton said: Naravno, to što nema testiranja znači da nemaju gde da obrade, to je jasno... ... Shiit has hit the fan... O tome i pričam, nemamo još jednu laboratoriju. Samo Torlak.
April 2, 20205 yr 1 minute ago, Kelt said: dosadašnji podaci iz epidemija H1N1 i gripa govore da oko 60% onih na respiratoru takodje premine... nadam se da ovde neće biti tako, ali.. pre neki dan je jedan od lekara, ne sećam se ko, rekao da se može očekivai da 30-50% ljudi na respiratoru premine, ne znam odakle je izukao tu procenu
April 2, 20205 yr Just now, mraki said: Pa što su najavljivali ako ne mogu da realizuju... haha, da li si se teleportovao u ovu državu tek sad ili si samo spavao ispod kamena?
April 2, 20205 yr nemojte da se smejete choveku. ja upadam u takav loop svaki dan po nekoliko puta. ako sam budna na mrakija se misli. i mene. smejete nam se kad je najteze Edited April 2, 20205 yr by gospa buba
April 2, 20205 yr 13 minutes ago, gospa buba said: ne moze da se zavrne, mali je uzorak. ona se mozda i zavrce, ali mi to ne mozemo da znamo. mozda i ludi, ni to ne znamo. plus shto mora da se zavrce vishe dana da bi znali da se zavrce. ako na osnovu ovih brojeva donose odluke, ne znaju shta odluchuju. a i to ce se znati tek posle. a mozda imaju neku simulaciju™ sve ostalo simuliraju - i drzavu i zakon i normalnost, al ovo konkretno nisu izgleda ne znaju. mozda da im prevedemo na jezik kampanje, pa nesto i skapiraju - recimo, koliko sendvica po odboru, ako imas 3 mitinga puta 6 autobusa plus 13 ustanova (kapilarni)... umesto inficirani, testovi i slicno. ono sto su oni do sada savladali od epidemije je gde moze da se ugradi u cenu i prosiri monopol. malo li je.
April 2, 20205 yr Ako covid ne laže, 600 i nešto testiranih, 111 pozitivnih, 3 umrla Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
April 2, 20205 yr 6 minutes ago, harper said: Tede, zaboga, pa ti si prvi kojem nije potrebno objasnjavati da je Vucic patoloski lazov koji zivi od toga sto ljudi danas zaborave sta je juce slagao. znam, samo teško mi je da isključim zdrav razum i procesuiram informacije nekom drugom metodologijom edit: osim na temama vezanim za fudbal Edited April 2, 20205 yr by Ted
April 2, 20205 yr 2 minutes ago, mraki said: Pa što su najavljivali ako ne mogu da realizuju... Jbg, Vučić ne računa da, npr. ja radim svaki drugi dan i da sam prilično vremena i energije potrošila na ovu situaciju, a i da ne bolujem od amnezije, a ima još takvih, pa njegov uobičajeni narativ namenjen njegovim sledbenicima ne prolazi baš onako kako je mislio.
April 2, 20205 yr Just now, theanswer said: haha, da li si se teleportovao u ovu državu tek sad ili si samo spavao ispod kamena? Nije samo on najavljivao, Kon i ekipa to stalno ponavljaju. Bez obzira na sve, njegove reči još uvek imaju neku težinu. Ma samo razmišljam naglas... sve mi je jasno.
April 2, 20205 yr Jasno da je ovakvo testiranje ne vodi ničemu. Sve mi se više čini da su u opticaju dva scenarija: za mesec dana proglašavaju "pobedu nad koronom" bez obzira na stvarno stanje u vezi sa epidemijom (za koje i onako niko ne zna kakvo je) i sveeee se otvara pa ko pretekne, ili pak višemesečno mrcvarenje sa vanrednim stanjem uz uvođenje novih mera na svakih par dana uz periodično relaksiranje i zatezanje, pa dok ljudi ne prsnu načisto. Ne znam šta mi je od ta dva crnje.
April 2, 20205 yr 5 minutes ago, Ted said: pre neki dan je jedan od lekara, ne sećam se ko, rekao da se može očekivai da 30-50% ljudi na respiratoru premine, ne znam odakle je izukao tu procenu ima puno radova na tu temu, procenat varira zavisno od toga jesu li imali komorbiditete, itd, ali tako se krece, negde 30, nego 50, negde 60... trebalo bi da puste sve laboratorije koje imaju PCR (a imaju ga npr Hexalab, Beolab), mreža mora da se širi a to ne može isključivo sa državnim laboratorijama
April 2, 20205 yr 4 minutes ago, steins said: Ako covid ne laže, 600 i nešto testiranih, 111 pozitivnih, 3 umrla Послато са Mi 9T помоћу Тапатока Jel bilo skoro da je manje od 20% testiranih pozitivno ? Cini mi se da je uvek kada bih ispratio sve cifre bilo oko cetvrtina ili trecina zarazenih.