Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

On 2. 4. 2020. at 13:06, harper said:

Naravno, savrseno logicna i razumna mera. U logici i nauci se nista nije promenilo par hiljada godina, ako hoces da resis problem prvo moras da znas sta ti je problem pa da tek onda dizajniras resenje. Cime li se ovi nasi rukovode kad ovako landaraju s raznim merama da mi je samo znati.

kampanjom.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

On 2. 4. 2020. at 13:03, harper said:

Sve aktivisti i zabrinuti za stanje nacije a kad treba nesto da urade onda - daj 'vamo lekarsko uverenje.:laugh:

Koliko sam video u tekstu, pozivaju one koji su "sluzili vojsku" po raznim domovima zdravlja, sto je negde logicno. Ko je sluzio na drugim mestima nema potrebe da panici.

ok. ne smem ici u detalje ali posao koji im je namenjen sigurno nije kljucan za odbranu. pod dva nije bas najefikasniuje koristiti inzenjere da peru podove i sredjivaju zgradu kako bi se vulin tu slikao.

On 2. 4. 2020. at 13:07, Orle Zmajević said:

200 manje testiranih nego juce ?

Pomocice ministarstvo poljoprivrede, testirace i druge laboratorije, bla, bla...i manje testiranih nego juce. A pitanje je u stvari od kog dana su to rezultati, koga su testirali...na osnovu ovih podataka, nista se ne moze zakljuciti...

tacno pre 10 dana je ludak najavo masovno testiranje i nevidjeni napad na virus, necemo vise da se branimo. kazao je da ce masovno testiranje krenuti za 48 sati. 

On 2. 4. 2020. at 13:00, harper said:

Ima sigurno desetak dana otkako je ovo izjavio. Lik je par dana briljirao u medijima a onda nestao u akciji.
Gledao ga par puta, ne izgleda mi da mu je prijatno u javnim nastupima, moguće da je sam malo rešio da "odmori".
Mislim, nadam se da ga nema zato što je preokupiran epidemijom, no verovatno ke to...

... Shiit has hit the fan...

I dalje je neverovatno da se ovako malo testira!

Gledala sam kako testiraju i Poljaci , kolima se dođe do neke lokacije, ne izlazi se iz auta, uzmu ti bris i ideš dalje. Kakvaje procedura ako si zaražen Covidom-19 ne zam kakva je, ali sigurno funkcioniše.

Ovde kod nas nisu u stanju da osposobe još jednu laboratoriju i da obezbede osoblje koje ume da izvadi bris. Stalno spominju neke sertifikate i licence . Aman. 

I meni se učinilo da je manje testova...
Oni su načisto poludeli!

On 2. 4. 2020. at 13:15, Frank Pembleton said:

I meni se učinilo da je manje testova...
Oni su načisto poludeli!

masovno testiranje verovatno znači i masovniji smeštaj u kapacitete koji ne postoje....ili ne postoje još uvek

Sad je izašlo da su preminule 3 osobe. Ne zna se da li od juče ili od kada.

On 2. 4. 2020. at 13:14, Arkadija said:

Ovde kod nas nisu u stanju da osposobe još jednu laboratoriju i da obezbede osoblje koje ume da izvadi bris. Stalno spominju neke sertifikate i licence . Aman. 

a kad je u pitanju onlajn obrazovanje, posle rata™ sve mogu da nas tuze i sude, jer smo izvan zakona i nelicencirani i neakreditovani :s_w:

razumem da u medicini, zbog prirode stvari ne moze tako. ali onda ne uvodish vanredno stanje, nego cepash redovno i ne radish nishta. jer licenca :dry:

• Author

Nije problem masovno testiranje, nego ispitivanje uzoraka. Cak i da imamo 5000 testova dnevno, nemamo laboratorije koje to mogu u razumnom roku da analiziraju. Jedino da nabave ove brze testove, ali oni su verovatno vrlo trazeni i dosta skuplji

@ArkadijaDa, od juče.

Edited by mraki

On 2. 4. 2020. at 13:19, Arkadija said:

Sad je izašlo da su preminule 3 osobe. Ne zna se da li od juče ili od kada.

dosadašnji podaci iz epidemija H1N1 i gripa govore da oko 60% onih na respiratoru takodje premine... nadam se da ovde neće biti tako, ali..

@Milosh76

sve to razumem, ali najavljeno je masovno testiranje koje valjda ima smisla samo ako se ispituju uzorci....i to nije bilo ko najavio

Background Picker
Customize Layout