Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, InvisibleLight said:

uh :(  pribojavala sam se ovog vec neko vreme..

Moći ćeš u SM ili će negde da te šibnu?

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узoрци 637 особа од којих je 111 позитивнo

zaravni se kurvo™!

Edited by Ravanelli

Vidi neko informaciju na sajtu?

Piše ažurirano a nema ništa...

edit: a ok, preneo Ravanelli

Edited by mraki

Just now, Goranz said:

:lolol:

pre bih ja nego da zovu brata..

1 minute ago, nautilus said:

ne znaci to nista. provereno  u stvarnosti. najbolje nabavi lekarsko uverenje a ako to ne onda potvrdu sa posla da si radno angazovan i kljucan za posao.

Sve aktivisti i zabrinuti za stanje nacije a kad treba nesto da urade onda - daj 'vamo lekarsko uverenje.:laugh:

Koliko sam video u tekstu, pozivaju one koji su "sluzili vojsku" po raznim domovima zdravlja, sto je negde logicno. Ko je sluzio na drugim mestima nema potrebe da panici.

1 hour ago, harper said:

A glupi i poslovicno nedisciplinovani Svajcarci maksimalno produzili rad marketa kako bi sto je moguce bolje izbegli da se veci broj ljudi istovremeno nadje u prodavnici. Ono kad znas sta hoces da postignes pa uvedes meru koja ce ti najbolje omoguciti da to sto hoces i postignes.

Pa i ovde nakon situacije gde su svi kokodakali i tražili ovo, ono, da se zatvore sve prodavnice, da ništa ne radi, pustili sve da se iskokodaču, i onda odlučili da produže radno vreme prodavnicama, upravo da bi što manje ljudi bilo u odredjenom trenutku unutra, i da stave na ulaz nekoga ko će puštati unutra onoliko koliko izadje. I da prodavnice budu zatvorene samo nedeljom ceo dan, da i ti ljudi koji rade u prodavnicama i izloženi su i riziku i povećanom stresu sada, mogu bar jedan dan da odahnu.

A ove budale hoće baš na silu da povećaju broj okupljenih ljudi na istom mestu, sve vreme tvrdeći da baš to neće. Koji su to mozgovi.............

1 minute ago, Goranz said:

Tamo de je K-9. Kiki se pita.

1 minute ago, mraki said:

Vidi neko informaciju na sajtu?

Piše ažurirano a nema ništa...

ERHsqc6.png

2 minutes ago, Ravanelli said:

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узoрци 637 особа од којих je 111 позитивнo

zaravni se kurvo™!

Dobro je, izgleda da nije bilo preminulih. Bar ja nisam video, ne znam da li su ranije objavljivali tamo.

3 minutes ago, Ravanelli said:

zaravni se kurvo™!

ne moze da se zavrne, mali je uzorak. ona se mozda i zavrce, ali mi to ne mozemo da znamo. mozda i ludi, ni to ne znamo. plus shto mora da se zavrce vishe dana da bi znali da se zavrce. ako na osnovu ovih brojeva donose odluke, ne znaju shta odluchuju. a i to ce se znati tek posle.

a mozda imaju neku simulaciju™ :unsure: :cry:

Edited by gospa buba

da li ovo znači da nema preminulih ili nema informacije o preminulima

nije strašan tempo. treba više od nedelju da se duplira

sad samo još da krenu da testiraju po par iljada

praćeno jakim test & trace pristupom

Edited by Ravanelli

1 minute ago, Tresko said:

Pa i ovde nakon situacije gde su svi kokodakali i tražili ovo, ono, da se zatvore sve prodavnice, da ništa ne radi, pustili sve da se iskokodaču, i onda odlučili da produže radno vreme prodavnicama, upravo da bi što manje ljudi bilo u odredjenom trenutku unutra, i da stave na ulaz nekoga ko će puštati unutra onoliko koliko izadje. I da prodavnice budu zatvorene samo nedeljom ceo dan, da i ti ljudi koji rade u prodavnicama i izloženi su i riziku i povećanom stresu sada, mogu bar jedan dan da odahnu.

A ove budale hoće baš na silu da povećaju broj okupljenih ljudi na istom mestu, sve vreme tvrdeći da baš to neće. Koji su to mozgovi.............

Naravno, savrseno logicna i razumna mera. U logici i nauci se nista nije promenilo par hiljada godina, ako hoces da resis problem prvo moras da znas sta ti je problem pa da tek onda dizajniras resenje. Cime li se ovi nasi rukovode kad ovako landaraju s raznim merama da mi je samo znati.

200 manje testiranih nego juce ?

52 minutes ago, gospa buba said:

ja bih bila vrlo zadovoljna da je neko od njih u bilo kom kontekstu rekao: ne znam, ne znamo, pratimo dogovaramo se. kod nas narodno nije obichaj da se ikad kaze da se neshto ne zna. a ima nachina da se to kaze tako da ne popadaju svi u nesvest, to je normalno i ljudski. da ovo znamo, to i kazemo, ovo ne znamo sasvim, videcemo kako nam ide i shta cemo da radimo i reci cemo vam. na kraju priche, oni bi trebalo da su ljudi shkolovani za ovo, pa sve i da nikad to nisu radili, a nisu, to je najbolje shto imamo, shta da radimo drugo!? nisu mere uklesane u granit, i one se menjaju u hodu svuda, pa je neshto rezultat rezultata, a neshto zdrav razumi i sve ugledanje na druge. ne bi im pala kruna s glave ni da su na pitanje, koje nije za njih, rekli to nije za nas, nego se trudili da odgovaraju budalashtine, vulinove politichke idiotarije, chuvajuci sebe (to mi je ok) gazdu (to ne znam) ili se zbunjujuci ili bilo shta. chovek koji kaze ne znam razmislicu meni unosi manje panike nego chovek koji petlja i besni. mozda greshim :unsure:

na njima se tachno vidi kako svaki dan kad izadju sa te konferencije najebavaju sukcesivno za sve od tog dana. sutradan drugachije, prekosutra opet. mozda bi bilo drugachije da nastupaju prvo kao profesionalci, jer oni tamo jedini jesu (ponavljam, kakvi god), nego prvo kao reprezenti rezima koji chuvaju guzice redom, a ni ne znaju shta i koga treba da chuvaju i eto veselja svaki dan.

Ovo je krucijalno. Ovde su ljudi koji se pojavljuju svaki dan na konferenciji za štampu, a to su šef civilne zaštite, šef Višeg instituta za javno zdravlje i neki komesar za vanrednu situaciju, a retko i predsednik Vlade(koji se javno obratio par puta i to preko facebook live-a)  bez problema, i smireno više puta rekli na neka pitanja da ne znaju za sada ništa o tome, da će proveriti i da će onda reći šta i kako, da prihvataju sve sugestije oko korekcije i poboljšanja mera, da će razmotriti i ako su stvarno dobre da će ih inkorporirati u postojeće mere. Znači, bez vrištanja, cike dreke, svadje sa novinarima(niko ni jednom nije povisio glas, ili izgubio živce), pretnji. I to svakako ljudima uliva više poverenja, nego neki poremećeni bizgov koji vrišti, ciči i pritom ga niko ne razume.