April 2, 20205 yr 22 minutes ago, Halvard said: Meni je ovo jedan od najvećih utisaka prethodnih dana. Sasvim mi je jasno da niko nije mogao da bude u potpunosti spreman za ovakvu situaciju, da se o ovom virusu zna jako malo i da zapravo niko ne može sa sigurnošću znati kako će se situacija dalje odvijati. I to je sasvim razumljivo i postoje načini da se to iskomunicira sa javnošću na neki normalan i koliko-toliko pozitivan način, umesto da se po svaku cenu ima mišljenje koje ničim nije potrepljeno i koje se menja iz dana u dan. Te virus će proći za dve nedelje ako se zaključamo u kuću, te proći će do juna, te neće u suštini proći nikad, te virus će nestati na toplom vremenu osim ako ne nestane i tako dalje. O nesposobnosti da se sagleda dalje od sopstvenog nosa da i ne pričam - umrlo x pacijenata danas, to je zato što ljudi nisu disciplinovani, kao da su se svi umrli zarazili juče a ne u vreme kada su na snazi bile potpiuno drugačije mere i ljudi se drugačije ponašali. Takve kontradiktorne poruke unose samo dodatnu konfuziju u već ionako sluđenu javnost i na kraju će dovesti do toga se niko neće pridržavati ničega jer je besmisleno budući da je svaka doneta mera oročena na par dana i u suštini ni na koji način ne zavisi od ponašanja pojedinca. Sudeći po tome kako ulice izgledaju danas, mislim da je to već počelo da se dešava. zato shto im nije dozvoljeno da govore ono shto misle i da upravljaju situacijom, kojom realno treba da upravljaju oni, u koordinaciji sa drugim sluzbama koje odrzavaju sistem. ali i to kad imash sistem. tako dolazimo do toga da ne moze pobogu da ima tople vode na sajmu i nece je biti nikad. a odgovor glasi ne znam, treba de se pita taj i taj/neko drugi/ima ko to zna. ceo sistem prebacivanja kompletne odgovornosti za sudbinu kosmosa na onoga ko je u tom trenutku pod reflektorom mislim, moze aleksandar vuchic i mene da postavi na chelo kriznih shtabova i da mi govori shta da mislim i radim. mnogo daleko cemo da stignemo, kad njegova kampanja iskrsava 3x dnevno, pa ce cepa demidj kontrol 2x dnevno, pa se dobije nervni slom pa se odmorimo 48 sati. ljudi rade kampanju sve vreme. edip. moje dete radi domaci i pita neshto. i ja kazem ne mogu da se setim, reci mi definiciju. naravno misli da je zezam, da bih je ispitivala. jer ja sigurno imam celu matematiku u glavi i samo zezam ljude koji ne znaju. tako nash shkolski sistem pochinje od odmah. elementarno, da je normalno neshto ne znati, nauchili smo (tek) u 4 razredu faksa, od chuvenog 'engleza', kad ga pitali neshto na vezbama, a on, doktor ovoga i onoga, rekao nemam pojma, provericu, reci cu vam sledece nedelje. i to je to. posle toga mi je, u drugom pokushaju obracanja univerzalnom vrelu znanja, shef rekao da li ste vi normalni onda sam se vec opametila Edited April 2, 20205 yr by gospa buba
April 2, 20205 yr Author 50 minutes ago, mraki said: Prica drug da mu nisu dali u prodavnicu bez maske i rukavica!? To bi bilo super da ima negde da se kupe maske i rukavice. Gde god da sam usao, a ulaizo sma u dosta apoteka, nijedna nije imala ni rukavice ni maske niti asepsol, alkohol i sl.
April 2, 20205 yr 1 minute ago, gospa buba said: zato shto im nije dozvoljeno da govore ono shto misle i da upravljaju situacijom, kojom realno treba da upravljaju oni, u koordinaciji sa drugim sluzbama koje odrzavaju sistem. ali i to kad imash sistem. bold, uz jos dodatak da mnogi nisu ni kvalifikovani da rade posao koji treba da odrade. Velja Ilic tokom poplava fazon. ja sam kroz celo ovo sranje izgubio i onu poslednju trunku razumevanja za botove, sendvicare i likove koji rade po raznoraznim kuririma. nosite se u tri kurca i vi i zvalavi sa vama.
April 2, 20205 yr 11 minutes ago, Nesh said: Kakva konferencija za stampu, kakve trice i kucine. Nek narod, posto se vratio iz guzvi da se kupi sto vise jer ce mozda vec veceras uvesti 24 sata policijski cas, ceka do veceras u strepnji sta ce biti i hoce li smeti do prodavnice i apoteke. Sve zavisi od njegove dobre volje i milosti. Teska bolestina. Hoće li narod da čeka u strepnji? Hoće. Hoće li da bude iznerviran konferencijom? Hoće. Hoće li nešto da učini povodom toga? Neće. Zemljom upravlja bašibozuk najgore sorte i jedino što bi moglo da ga natera da promeni modus operandi je mogućnost da se narod masovno pobuni ili da postoji dovoljno jaka opozicija koja bi mogla da ga ugrozi u dogledno vreme. Pošto su obe stvari na istorijskom minimumu, nastaviće se po proverenom receptu, vlastodršci će da jašu kako im odgovara a ljudi će preko interneta od njih da traže neku elementarnu pristojnost, poštenje, odgovornost itd koje ni do sada nisu imali pa ih sigurno neće ni sada steći.
April 2, 20205 yr Just now, Goranz said: Hoće li narod da čeka u strepnji? Hoće. Hoće li da bude iznerviran konferencijom? Hoće. Hoće li nešto da učini povodom toga? Neće. Zemljom upravlja bašibozuk najgore sorte i jedino što bi moglo da ga natera da promeni modus operandi je mogućnost da se narod masovno pobuni ili da postoji dovoljno jaka opozicija koja bi mogla da ga ugrozi u dogledno vreme. Pošto su obe stvari na istorijskom minimumu, nastaviće se po proverenom receptu, vlastodršci će da jašu kako im odgovara a ljudi će preko interneta od njih da traže neku elementarnu pristojnost, poštenje, odgovornost itd koje ni do sada nisu imali pa ih sigurno neće ni sada steći. Ti si realno smor kad si ozbiljan i solidno me podsecas na mene.
April 2, 20205 yr 2 minutes ago, SNARC said: Ti si realno smor kad si ozbiljan i solidno me podsecas na mene. Video sam ti slike i srećom po mene nimalo ne ličimo.
April 2, 20205 yr Quote Vojska Srbije angažuje deo rezervista koji su civilno služili vojni rok AUTOR: Radio Slobodna Evropa Vojska Srbije je u jedinice radne obaveze pozvala dosad 30 lica u Novom Sadu i 30 u Beogradu, navelo je u pisanoj izjavi Ministarstvo odbrane Republike Srbije. "Napominjemo da su oni civilno služili vojni rok u domovima zdravlja i da su spremni za obavljanje predviđenih nemedicinskih poslova u zdravstvenim ustanovama“, stoji u dopisu koji je Radio Slobodna Evropa (RSE) dobio od Ministarstva odbrane. "Radna obaveza traje sedam dana, a po potrebi i duže. Podrazumeva angažovanje na zadacima u vojno-zdravstvenim ustanovama za izvođenje nemedicinskih poslova. Angažovanje podrazumeva rad na dnevnom nivou u trajanju od osam časova, a u slučaju da se na poslovima koje radna obaveza podrazumeva ostane duže od osam časova, za sutradan je predviđeno korišćenje slobodnog dana", navelo je Ministarstvo. Onima koji rade biće opravdan izostanak sa posla "Najpre angažujemo one koji nemaju radno angažovanje. Lica koja su zaposlena i koja imaju dokaz da su radno angažovana potrebno je da se jave nadležnom teritorijalnom organu koji im je uputio poziv, kako bi se drugo lice rasporedilo u jedinice radne obaveze. Licima koja su pozvana i angažovana u jedinicama radne obaveze biće opravdan izostanak sa posla“, preciziralo je Ministarstvo odbrane. Ministarstvo je objasnilo i da se građani koji su regulisali vojnu obavezu vršenjem civilne službe pozivaju na zahtev vojno-zdravstvenih ustanova za formiranje jedinica radne obaveze. "Pozivi se upućuju u skladu sa odredbama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi za slučaj vanrednog i ratnog stanja", navodi se u pisanoj izjavi Ministarstva odbrane. Postupak protiv lica koja se ne odazovu na poziv Dodaje se da vojni obveznici koji su služenje vojnog roka regulisali vršenjem civilne službe ne mogu se rasporediti u ratne jedinice Vojske Srbije, te da oni svoju obavezu u rezervnom sastavu “izvršavaju u jedinicama civilne zaštite i radnu obavezu u jedinicama radne obaveze“. U izjavi Ministarstva se upozorava da će se protiv lica koja se ne odazovu na poziv preduzeti “zakonom propisane mere“, odnosno da će biti pokrenut prekršajni ili krivični postupak - član 126. Zakona o vojnoj radnoj i materijalnoj obavezi i član 394. i član 417. Krivičnog zakonika, preciziralo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije. http://rs.n1info.com/Vesti/a584748/Vojska-Srbije-angazuje-deo-rezervista-koji-su-civilno-sluzili-vojni-rok.html
April 2, 20205 yr 5 minutes ago, Goranz said: Video sam ti slike i srećom po mene nimalo ne ličimo. Na korak sam od toga da te prijavim moderaciji za slamanje srca i izazivanje patnje. Znas da tamo nisi popularan.
April 2, 20205 yr 2 minutes ago, vememah said: Vojska Srbije angažuje deo rezervista koji su civilno služili vojni rok sreća pa sam civilku služio na faksu. jedno 5 dana....
April 2, 20205 yr @SNARC Nađi neki drugi razlog, nemaju oni srca pa nećete biti na istoj talasnoj dužini. Edited April 2, 20205 yr by Goranz
April 2, 20205 yr 4 minutes ago, vememah said: http://rs.n1info.com/Vesti/a584748/Vojska-Srbije-angazuje-deo-rezervista-koji-su-civilno-sluzili-vojni-rok.html uh :( pribojavala sam se ovog vec neko vreme.. Edited April 2, 20205 yr by InvisibleLight
April 2, 20205 yr 1 minute ago, Ravanelli said: sreća pa sam civilku služio na faksu. jedno 5 dana.... ticheru, gde si? ja ovo ne mogu da izdrzim
April 2, 20205 yr Evo čovek morao da "nacrta"..."Imunolog dečje klinike u Tiršovoj Srđa Janković upozorio je na opasne izjave koje se šire društvenim mrežama o tome da je koronavirus samo obična prehlada i to slikovito ilustrovao.Socijalnim mrežama se opet šire priče da je ovo obična prehlada. Naša kućna mačka, tigar lav, panter, sve su to mačke ali naša kućna mačka nije nijedna od pobrojanih. Tako i SARS-CoV-2 je novi član porodice koronavirusa, sedmi za koji zanamo da napada ljude a u toj porodici jesu četiti virusa koja izazivaju običnu prehladu. Dva sasvim običnu, druga dva običnu koja se retko komplikuje I dva koja sada nisu među nama SARS i MERS koje su opasne mačke. I sad imamo novu mačku koja ima oštre zube i kandže. Ko kaže to je virus obične prehlade, on kaže – nema veze, pustićemo lava i tigra da šeta ovde, to je obična maca"... Shiit has hit the fan...
April 2, 20205 yr 1 minute ago, Ravanelli said: sreća pa sam civilku služio na faksu. jedno 5 dana.... ne znaci to nista. provereno u stvarnosti. najbolje nabavi lekarsko uverenje a ako to ne onda potvrdu sa posla da si radno angazovan i kljucan za posao.
April 2, 20205 yr Just now, Frank Pembleton said: Evo čovek morao da "nacrta"... "Imunolog dečje klinike u Tiršovoj Srđa Janković upozorio je na opasne izjave koje se šire društvenim mrežama o tome da je koronavirus samo obična prehlada i to slikovito ilustrovao. Socijalnim mrežama se opet šire priče da je ovo obična prehlada. Naša kućna mačka, tigar lav, panter, sve su to mačke ali naša kućna mačka nije nijedna od pobrojanih. Tako i SARS-CoV-2 je novi član porodice koronavirusa, sedmi za koji zanamo da napada ljude a u toj porodici jesu četiti virusa koja izazivaju običnu prehladu. Dva sasvim običnu, druga dva običnu koja se retko komplikuje I dva koja sada nisu među nama SARS i MERS koje su opasne mačke. I sad imamo novu mačku koja ima oštre zube i kandže. Ko kaže to je virus obične prehlade, on kaže – nema veze, pustićemo lava i tigra da šeta ovde, to je obična maca" ... Shiit has hit the fan... Ima sigurno desetak dana otkako je ovo izjavio. Lik je par dana briljirao u medijima a onda nestao u akciji.