Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

5 minutes ago, goofs said:

Kod mene u kraju, Shop&Go isto stoji lik ispred i pusta jednog po jednog i dodaje mu korpu koju valjda prsne nekim asepsolom. Ljudi uredno cekaju na propisnim razdaljinama, uglavnom zamaskirani.

E sad, glavni fazon, taj cuvar nema ni rukavice ni masku, niti deluje kao da ga bilo sta slicno zanima. U jednom trenutku je izvadio iz dzepa plasticnu kesu (onu najobicniju) u kojoj je bilo zamotano pola sendvica i uzeo da hasa. Da ponovim, sendvic nije bio zamotan u neki celofan, papir, foliju, bilo sta, pa smesten u kesu, sendvic je bio direkt u kesi. Srbija :D

Kakav lik, ni da te ponudi. Stvarno Srbija.

5 minutes ago, goofs said:

Kod mene u kraju, Shop&Go isto stoji lik ispred i pusta jednog po jednog i dodaje mu korpu koju valjda prsne nekim asepsolom. Ljudi uredno cekaju na propisnim razdaljinama, uglavnom zamaskirani.

E sad, glavni fazon, taj cuvar nema ni rukavice ni masku, niti deluje kao da ga bilo sta slicno zanima. U jednom trenutku je izvadio iz dzepa plasticnu kesu (onu najobicniju) u kojoj je bilo zamotano pola sendvica i uzeo da hasa. Da ponovim, sendvic nije bio zamotan u neki celofan, papir, foliju, bilo sta, pa smesten u kesu, sendvic je bio direkt u kesi. Srbija :D

Taman htedoh da pohvalim praksu :lol: verujem da ce neko da mu skrene paznju na to.

Narod ce se organizovati, samo da mu ova vlast ne otezava sa fiks idejama.

I ovaj diskont vrši dostavu dan za dan
6304c67ba926fd4339312559105bf3e1.jpg

3 hours ago, Arkadija said:

Kaže mi mama da je jutros Kon bio na Prvoj i da je rekao otprilike, kako su oni u početku malo potcenili celu situaciju i da nisu znali šta da rade!!!!!!

Pa jbem ti mater, kretensku, ceo vek si provo u struci, svake godine kongresi , svetska iskustva, kada je tamo neki jebeni Amer pričao o borbi protiv Ebole ili bilo koje druge zaraze, jel ništa nisi zapamtio, naučio, kretenu. 

Jbt, meni laiku je bilo jasno šta će biti, a vama moronima nije. Sram vas bilo sve. I treba da da vas Vučić jebe u guzicu svaki dan. Ništa bolje niste zaslužili

ja bih bila vrlo zadovoljna da je neko od njih u bilo kom kontekstu rekao: ne znam, ne znamo, pratimo dogovaramo se. kod nas narodno nije obichaj da se ikad kaze da se neshto ne zna. a ima nachina da se to kaze tako da ne popadaju svi u nesvest, to je normalno i ljudski. da ovo znamo, to i kazemo, ovo ne znamo sasvim, videcemo kako nam ide i shta cemo da radimo i reci cemo vam. na kraju priche, oni bi trebalo da su ljudi shkolovani za ovo, pa sve i da nikad to nisu radili, a nisu, to je najbolje shto imamo, shta da radimo drugo!? nisu mere uklesane u granit, i one se menjaju u hodu svuda, pa je neshto rezultat rezultata, a neshto zdrav razumi i sve ugledanje na druge. ne bi im pala kruna s glave ni da su na pitanje, koje nije za njih, rekli to nije za nas, nego se trudili da odgovaraju budalashtine, vulinove politichke idiotarije, chuvajuci sebe (to mi je ok) gazdu (to ne znam) ili se zbunjujuci ili bilo shta. chovek koji kaze ne znam razmislicu meni unosi manje panike nego chovek koji petlja i besni. mozda greshim :unsure:

na njima se tachno vidi kako svaki dan kad izadju sa te konferencije najebavaju sukcesivno za sve od tog dana. sutradan drugachije, prekosutra opet. mozda bi bilo drugachije da nastupaju prvo kao profesionalci, jer oni tamo jedini jesu (ponavljam, kakvi god), nego prvo kao reprezenti rezima koji chuvaju guzice redom, a ni ne znaju shta i koga treba da chuvaju i eto veselja svaki dan.

Edited by gospa buba

43 minutes ago, harper said:

A glupi i poslovicno nedisciplinovani Svajcarci maksimalno produzili rad marketa kako bi sto je moguce bolje izbegli da se veci broj ljudi istovremeno nadje u prodavnici. Ono kad znas sta hoces da postignes pa uvedes meru koja ce ti najbolje omoguciti da to sto hoces i postignes.

ono što si napisao na topiku o crkvi, o razumu i sagledavanju stavova crkve, shodno se ima primeniti i prilikom razmatranja mera nadležnih organa i povezanosti sa ustavom i pravnim sistemom, pa i samim zdravim razumom na kraju

ne samo što postoji sumnja u pogledu toga da se ima ikakav plan rada, nego i ono što se radi, radi se gotovo isključivo protivno propisima. na koje se inače pozivaju. pisao sam već, svrha vanrednog stanja jeste da se haos spreči, a ne da se izazove. koliko se u tome uspeva i kako, ostavljam na ocenu.

Edited by Ted

Ovi će sada saopštiti dnevni bilten[emoji769] na sajtu u 15h?

... Shiit has hit the fan...

Just now, Frank Pembleton said:

Ovi će sada saopštiti dnevni biltenemoji769.png na sajtu u 15h?

... Shiit has hit the fan...

nece nam struka nishta reci u 15h?

39 minutes ago, harper said:

A glupi i poslovicno nedisciplinovani Svajcarci maksimalno produzili rad marketa kako bi sto je moguce bolje izbegli da se veci broj ljudi istovremeno nadje u prodavnici. Ono kad znas sta hoces da postignes pa uvedes meru koja ce ti najbolje omoguciti da to sto hoces i postignes.

I to svajcarci gde i u redovnim uslovima gradovi izgledaju kao da je uvedeno vanredno stanje, marketi se dosta rano zatvaraju. 

Данас без конференције за новинаре лекара у 15, епидемиолошки подаци на сајту Министарства здравља

https://www.rts.rs/page/stories/ci/Коронавирус/story/3131/koronavirus-u-srbiji/3909372/koronavirus-srbija-zarazeni.html

У 18 сати је састанак кризних штабова, након којег ће се председник Србије Александар Вучић обратити јавности.

RTS

19:00

Обраћање председника Републике Србије Александра Вучића, пренос

Edited by Ted

1 minute ago, gospa buba said:

ja bih bila vrlo zadovoljna da je neko od njih u bilo kom kontekstu rekao: ne znam, ne znamo, pratimo dogovaramo se. kod nas narodno nije obichaj da se ikad kaze da se neshto ne zna. a ima nachina da se to kaze tako da ne popadaju svi u nesvest, to je normalno i ljudski. da ovo znamo, to i kazemo, ovo ne znamo sasvim, videcemo kako nam ide i shta cemo da radimo i reci cemo vam. 

Meni je ovo jedan od najvećih utisaka prethodnih dana. Sasvim mi je jasno da niko nije mogao da bude u potpunosti spreman za ovakvu situaciju, da se o ovom virusu zna jako malo i da zapravo niko ne može sa sigurnošću znati kako će se situacija dalje odvijati. I to je sasvim razumljivo i postoje načini da se to iskomunicira sa javnošću na neki normalan i koliko-toliko pozitivan način, umesto da se po svaku cenu ima mišljenje koje ničim nije potrepljeno i koje se menja iz dana u dan. Te virus će proći za dve nedelje ako se zaključamo u kuću, te proći će do juna, te neće u suštini proći nikad, te virus će nestati na toplom vremenu osim ako ne nestane i tako dalje. O nesposobnosti da se sagleda dalje od sopstvenog nosa da i ne pričam - umrlo x pacijenata danas, to je zato što ljudi nisu disciplinovani, kao da su se svi umrli zarazili juče a ne u vreme kada su na snazi bile potpiuno drugačije mere i ljudi se drugačije ponašali. Takve kontradiktorne poruke unose samo dodatnu konfuziju u već ionako sluđenu javnost i na kraju će dovesti do toga se niko neće pridržavati ničega jer je besmisleno budući da je svaka doneta mera oročena na par dana i u suštini ni na koji način ne zavisi od ponašanja pojedinca. Sudeći po tome kako ulice izgledaju danas, mislim da je to već počelo da se dešava. 

Treba im to neko javno saopstiti umesto ikakvog pitanja

Kakva konferencija za stampu, kakve trice i kucine. Nek narod, posto se vratio iz guzvi da se kupi sto vise jer ce mozda vec veceras uvesti 24 sata policijski cas, ceka do veceras u strepnji sta ce biti i hoce li smeti do prodavnice i apoteke. Sve zavisi od njegove dobre volje i milosti. Teska bolestina.

12 minutes ago, gospa buba said:

nece nam struka nishta reci u 15h?

Nou. I nad strukom ima struka, i obratiće se u 19h.

5 minutes ago, gospa buba said:

ja bih bila vrlo zadovoljna da je neko od njih u bilo kom kontekstu rekao: ne znam, ne znamo, pratimo dogovaramo se. kod nas narodno nije obichaj da se ikad kaze da se neshto ne zna. a ima nachina da se to kaze tako da ne popadaju svi u nesvest, to je normalno i ljudski. da ovo znamo, to i kazemo, ovo ne znamo sasvim, videcemo kako nam ide i shta cemo da radimo i reci cemo vam. na kraju priche, oni bi trebalo da su ljudi shkolovani za ovo, pa sve i da nikad to nisu radili, a nisu, to je najbolje shto imamo, shta da radimo drugo!? nisu mere uklesane u granit, i one se menjaju u hodu svuda, pa je neshto rezultat rezultata, a neshto zdrav razumi i sve ugledanje na druge. ne bi im pala kruna s glave ni da su na pitanje, koje nije za njih, rekli to nije za nas, nego se trudili da odgovaraju budalashtine, vulinove politichke idiotarije, chuvajuci sebe (to mi je ok) gazdu (to ne znam) ili se zbunjujuci ili bilo shta. chovek koji kaze ne znam razmislicu meni unosi manje panike nego chovek koji petlja i besni. mozda greshim :unsure:

na njima se tachno vidi kako svaki dan kad izadju sa te konferencije najebavaju sukcesivno za sve od tog dana. sutradan drugachije, prekosutra opet. mozda bi bilo drugachije da nastupaju prvo kao profesionalci, jer oni tamo jedini jesu (ponavljam, kakvi god), nego prvo kao reprezenti rezima koji chuvaju guzice redom, a ni ne znaju shta i koga treba da chuvaju i eto veselja svaki dan.

Mogao sam i ceo post da boldujem ali ovo sto sam boldovao su izuzetno bitne stvari i toliko bolno ocigledne da normalnom coveku nije jasno kako je uopste moguce da nekom ne budu ocigledne. Da li je kod ovih ljudi nekakav refleks da prvo sacuvaju sopstveni ego pa onda sta preostane ili je nesto drugo u pitanju, ne znam, ali ovo sto Gospa Buba kaze su elementarne stvari za svakog coveka koji ima trunku razuma. Jasno je da je svima sve ovo novo, jasno je da ce biti gresaka, tumaranja, nesnalazenja, jasno je da ne postoji "dobar" i "los" scenario i da je sve ovo sto se radi reaktivno i pokusaj da se kontrolise i umanji steta. Sve je to jasno. Jasno je i obicnim, iole obrazovanim ljudima koji su dobacili do piljarske matematike i solidnog poznavanja maternjeg jezika. Necemo da izadjemo iz ovog neokrnjeni i bez stete, svima je to savrseno jasno i to niko ne ocekuje, stoga nema ni potrebe za zaklanjanjem iza bilo cega. Elementarno postenje i utisak da se radi sve sto se moze na najbolji moguci nacin su dovoljni da zadovolje najveci broj gradjana.

Ljudi generalno dopustaju da im mozak bude najvise preplavljen trulim i losim emocijama kad su im stvari uzasno bitne, upravo onda kad im je najpotrebnije da mozak radi besprekorno i na maksimalnom broju obrtaja, ali od nekoga od cijeg ponasanja zavisi zdravlje i well-being tolikog broja ljudi zaista se mora ocekivati da sve licno ostave po strani i fokusiraju sve sto mogu i znaju na posao kojim se trenutno bave. A i kad ih preplave emocije, popizde, iznerviraju se, pokazu neku drugu vrstu slabosti, uvek postoje ona poslovicna svoja cetiri zida gde mozes da lupas glavom o zid ili ragastov da te niko ne vidi. Pa sutra ponovo izadjes pred ljude koji podesavaju satove da bi te gledali svakog dana u tri popodne i budes tih sat vremena ili koliko vec stalozen, ozbiljan i racionalan, jer ljudi ne podesavaju te satove slucajno ili zato da bi gledali tvoje umilno lice vec ocekuju da im se na normalan nacin kaze nesto vazno sto im je potebno da bi sebi bolje organizovali zivot.

Cemu ova povremena glumatanja, parade, otvoreno pokazivanje smora i umora i slicne besmislice? Kome to treba?

U Hr u odnosu na jucer u 14h, 48 novooboljelih na nesto preko 800 testiranih u zadnja 24 sata, prilicno ohrabrujuce.

Poslano sa mog SM-J610FN koristeći Tapatalk