April 2, 20205 yr Ali sta sprecava disciplinu da bude najgora npr. ponedeljkom i utorkom umesto vikendom?
April 2, 20205 yr 2 minutes ago, zgembo said: Pa Crnogorci su uveli zabranu kretanja od subote u 13h do ponedeljka u 5h, tako nešto. radnim danima od 19 do 5 a vikendom od subote u 13 do 5 ujutro u ponedeljak. prica se da ce ovo za vikend da se koriguje.
April 2, 20205 yr Ide lepo vreme, vikendom izlaziš i kad možeš, a ne ako moraš. Verovatno je to rationale. Dosta ljudi radi od kuće, pa onda izađu malo vikendom da se prošvrćkaju. Edited April 2, 20205 yr by zgembo
April 2, 20205 yr 1 minute ago, mraki said: Prica drug da mu nisu dali u prodavnicu bez maske i rukavica!? I to je mera. Sledeći dan neće dati radnicima maske/rukavice pa neće moći da prodaju i neće biti razloga da se vršlja po radnji. Dug je april.
April 2, 20205 yr 4 minutes ago, mraki said: Prica drug da mu nisu dali u prodavnicu bez maske i rukavica!? Cuo sam da to vazi u nekim marketima al nisam razumeo ko to kontrolise? to je ok po meni
April 2, 20205 yr 5 minutes ago, bradilko said: radnim danima od 19 do 5 a vikendom od subote u 13 do 5 ujutro u ponedeljak. prica se da ce ovo za vikend da se koriguje. Da se koriguje, u smislu da se produži zabrana kretanja?
April 2, 20205 yr @maheem Pa to su onda uveli sami od sebe, nije zvanična mera. Ok bi bilo da dele ispred kao u nekim zemljama, ili bar da ima da se kupi. Ovako, nisam siguran koliko je ok... Edited April 2, 20205 yr by mraki
April 2, 20205 yr Just now, zgembo said: Da se koriguje, u smislu da se produži zabrana kretanja? pogresio sam, da bude kao i radnim danima 19 do 5 ujutro
April 2, 20205 yr 2 minutes ago, maheem said: Cuo sam da to vazi u nekim marketima al nisam razumeo ko to kontrolise? to je ok po meni U Amanu u Nisu covek iz obezbedjenja stoji na ulazu, kontrolise da li ljudi imaju maske i pusta po jednog kupca. U stvari, koliko izadju, toliko pusti da udju.
April 2, 20205 yr Just now, mraki said: @maheem Pa to su onda uveli sami od sebe, nije zvanična mera. Ok bi bilo da dele ispred kao u nekim zemljama, ili bar da ima da se kupi. Ovako, nisam siguran... Da, da, naravno. Rukavice mogu resiti sa onim rukavicama poput kesa, maske su vec problem pa cisto sumnjam da to moze market da obezbedi. Al cujem da vecina ljudi nose maske. Al verujem da moze da dodje do riota ako to ne bude policija kontrolisala :(
April 2, 20205 yr 1 minute ago, Nesh said: U Amanu u Nisu covek iz obezbedjenja stoji na ulazu, kontrolise da li ljudi imaju maske i pusta po jednog kupca. U stvari, koliko izadju, toliko pusti da udju. Super. Obezbedjenje moze da radi taj posao
April 2, 20205 yr 7 minutes ago, zgembo said: Ide lepo vreme, vikendom izlaziš i kad možeš, a ne ako moraš. Verovatno je to rationale. Ok, to jeste problem, ide lepo vreme i ljudi ce hteti da izlaze, a samim tim znaci da ce se i okupljati u vecoj meri. Ali mi i dalje nije jasno kako je smanjivanje prozora™ za izlazak dobro. Sto je prozor™ kraci, to je guzva u prozoru™ veca. Neko je na prethodnoj strani pomenuo da zamislimo prodavnice ako bude dozvoljen izlazak do njih samo jedan ili dva dana u nedelji. Haos. Vec danas imam utisak da je disciplina drzanja rastojanja i nosenja maski popustila u odnosu na pre neki dan. Zamislite sve to krajem aprila/pocetakom maja. Ili pre toga, za Uskrs.
April 2, 20205 yr 1 minute ago, Nesh said: U Amanu u Nisu covek iz obezbedjenja stoji na ulazu, kontrolise da li ljudi imaju maske i pusta po jednog kupca. U stvari, koliko izadju, toliko pusti da udju. Kod mene u kraju, Shop&Go isto stoji lik ispred i pusta jednog po jednog i dodaje mu korpu koju valjda prsne nekim asepsolom. Ljudi uredno cekaju na propisnim razdaljinama, uglavnom zamaskirani. E sad, glavni fazon, taj cuvar nema ni rukavice ni masku, niti deluje kao da ga bilo sta slicno zanima. U jednom trenutku je izvadio iz dzepa plasticnu kesu (onu najobicniju) u kojoj je bilo zamotano pola sendvica i uzeo da hasa. Da ponovim, sendvic nije bio zamotan u neki celofan, papir, foliju, bilo sta, pa smesten u kesu, sendvic je bio direkt u kesi. Srbija
April 2, 20205 yr 2 minutes ago, Sludge Factory said: Ok, to jeste problem, ide lepo vreme i ljudi ce hteti da izlaze, a samim tim znaci da ce se i okupljati u vecoj meri. Ali mi i dalje nije jasno kako je smanjivanje prozora™ za izlazak dobro. Sto je prozor™ kraci, to je guzva u prozoru™ veca. Neko je na prethodnoj strani pomenuo da zamislimo prodavnice ako bude dozvoljen izlazak do njih samo jedan ili dva dana u nedelji. Haos. Vec danas imam utisak da je disciplina drzanja rastojanja i nosenja maski popustila u odnosu na pre neki dan. Zamislite sve to krajem aprila/pocetakom maja. Ili pre toga, za Uskrs. Gde god su (bila) rigorozna ograničenja, mogao si da odeš jednom u par dana do prodavnice ili apoteke. Ovo za dan ili dva u nedelji za kupovinu nije nigde bilo, to nema smisla nikakvog, slažem se. Ne verujem da to iko razmatra, pre mislim da je to kako je preneta Brnabićkina izjava, red reči u rečenici. Edited April 2, 20205 yr by zgembo