Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

6 minutes ago, pt 2.0 said:

@Arkadija

@goofs

Upravo odgledala na EON tv.

Ne videh ono o čemu pričate, zapravo mislim da mu je ovo bilo jedno od boljih obraćanja, sa jasnim podvlačenjem prirode odgovornosti donosilaca odluka (političara na vlasti) i njihovih savetodavaca (struke, čiju etičku odgovornost navodi).

Interesantna mi je bila i njegova informacija o WHO vs CDC Atlanta...

Imam primedbe na Kona, ali apsolutno ne u ovom nastupu.

Ja sam napisala da mi je mama rekla, a ne da sam ja gledala. Ali sve što sam posle napisala i dalje smatram da je tako.

5 minutes ago, harper said:

Bojim se da ovo znaci da ce nas veceras dobri predsednik informisati o nekim novim merama.

Samo čekam trenutak kad će kao Major Hilary Lawford u Pekićevom "Besnilu" nakon zavedenog vanrednog stanja da se obrati pred kamerama i u preosu uživo da mu krene bela pena na usta.

4 minutes ago, Marvin (Paranoid Android) said:

Samo čekam trenutak kad će kao Major Hilary Lawford u Pekićevom "Besnilu" nakon zavedenog vanrednog stanja da se obrati pred kamerama i u preosu uživo da mu krene bela pena na usta.

Njemu pena izlazi na usta kad god se pojavi na televiziji, samo bezbojna pa se teze vidi.:D

@Marvin (Paranoid Android)

Možda je večeras taj trenutak? Sve se nakupilo. Narod koji ne valja, novinari koji ne valjaju, doktori koji ne umeju jednu KZŠ da odrade kako valja . 

1 minute ago, Arkadija said:

@Marvin (Paranoid Android)

Možda je večeras taj trenutak? Sve se nakupilo. Narod koji ne valja, novinari koji ne valjaju, doktori koji ne umeju jednu KZŠ da odrade kako valja . 

Jao, ne mogu da nađem tvit sada, neki car je napisao da uopšte nije daleko dan kad će neka novinarka Pinka da ga s tužnim glasom upita "Predsedniče, kako vi uopšte trpite ovakav narod?"

A za večeras ko zna, jedna dobra plasirana lopta od Miće Sovilja ili Žakline, i možemo prisustvovati i onoj sceni iz "Kontrolora".

Niko ne valja. Svi ga nerviraju. Svi su bezobrazni. Narod šeta, neki tamo novinari pitaju, neki lekari čak i odgovaraju
Sve njemu u inat

• Author

Gospojca Premijerka

"Postoje još neke mere. Mere o kojima smo pričali - da li je to zatvaranje žarišta da se virus ne bi proširio u nekim gradovima gde nemamo i dalje nijednog zaraženog. Postoje još neke mere do potpune zabrane kretanja osim do prodavnice i apoteka vikendima, kada vidimo da je nagora situacija u disciplini. Postoje još mere pre uvođenja 24-časovnog policijskog čas, a neke ćemo razmotriti danas"

A glupi i poslovicno nedisciplinovani Svajcarci maksimalno produzili rad marketa kako bi sto je moguce bolje izbegli da se veci broj ljudi istovremeno nadje u prodavnici. Ono kad znas sta hoces da postignes pa uvedes meru koja ce ti najbolje omoguciti da to sto hoces i postignes.

6 minutes ago, Milosh76 said:

Postoje još neke mere do potpune zabrane kretanja osim do prodavnice i apoteka vikendima, kada vidimo da je nagora situacija u disciplini.

Nista ne kapiram ovu recenicu. Ima li neko Brnaba dekoder?

Pa Crnogorci su uveli zabranu kretanja od subote u 13h do ponedeljka u 5h, tako nešto.

Teško u CG zabraniti kretanje :D

• Author
4 minutes ago, Sludge Factory said:

Nista ne kapiram ovu recenicu. Ima li neko Brnaba dekoder?

Gore sam citirao Mondo, evo sad isto to, samo sta je Blic preneo

Postoje još neke mere do potpune zabrane kretanja osim do prodavnice i apoteka vikendima, kada vidimo da je nagora situacija u disciplini. Postoje još mere pre uvođenja 24-očasovnog policijskog čas, a neke ćemo razmotriti danas - rekla je ona.

ZNaci Mondo dobro cuje :D  A Premijerka pojma nema sta su joj napisali da kaze

Edited by Milosh76

Biće dobre mere, ništa ne brinite...:covid19:

42 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

potpuno neosnovano gajim nadu da će psihoza regresirati do nivoa kada više neće moći da se sakrije

ništa tu nije neosnovano.

Meni sad uopšte nije jasno šta je htela da kaže. Vikendom je najgora disciplina, i zato će tada jedino biti dozvoljen izlazak do prodavnice? :mellow: Ili je pak suprotno i samo će vikendom biti uvedena zabrana kretanja, što bi hajde kao makar donekle imalo i nekog smisla? 

U svakom slučaju, ako zaista jedino vikendom bude dozvoljen izlazak, to će biti potpuna katastrofa, redovi će biti kilometarski, mogu misliti koliko bi se poštovalo međusobno rastojanje i slično. Maltretiraš ljude 5 dana u nedelji da bi onda sve to poništio za dan, ubedljivo najgluplje rešenje, tako da me zapravo ne bi ni čudilo da se odluče baš za to. :dry:

Inače imam utisak da je danas na ulici znatno više ljudi bez maske, koji se šetkaju u grupicama i slično, što me iskreno i ne čudi jer mislim da je direktna posledica luđenja i državnog vrha i struke™ prethodnih dana. U jednom momentu se ogromna većina ljudi zaista disciplinovala i umesto bilo kakve pozitivne i optimistične poruke dočekalo ih je masovno polivanje govnima i pretnja potpunom zabranom kretanja. Naravno da će dobar deo ljudi onda jednostavno dići ruke i pomisliti da šta god radili nema svrhe i zašto onda jednostavno ne bi radili ono što hoće i iskoristili još to malo slobode što im je preostalo.

Edited by Halvard