Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ne umeju ni da hapse. Izgleda da je ovo bilo neko pokrajinsko soliranje.

2 minutes ago, Anonymous said:

Ne umeju ni da hapse. Izgleda da je ovo bilo neko pokrajinsko soliranje.

:laugh:

Da, bre, u Beogradu bi bar bula 24 sata u ćuzi.

24 minutes ago, InvisibleLight said:

ima dida toni i stav o koroni

:wacko:

Mi smo izgleda prerano potrošili Miroljuba Petrovića pa ne možemo ni u ovome da im pariramo.

25 minutes ago, InvisibleLight said:

ima dida toni i stav o koroni

Dida Toni da ide u pizdu materinu. Potrošio je svojih 15 minuta slave.

izvinite za davljenje, lakše mi ovo nego da uronim u piled up work.:isuse:

Kakvo davljenje, odličan post :)

Neki su baš bukvalisti, pa su priču oko maski shvatili kao tvrdnju da su stetne. A odredjeni stručnjaci zapravo samo govore da nošenje istih na otvorenom nema previše smisla, i da su nepravilna upotreba i neredovno menjanje problem.

Ja je i dalje ne nosim jer nemam gde da nabavim, kad god sam pitao nije bilo. Ostajem pri onom da mi je štetnije šetanje od apoteke do apoteke tražeći masku, nego nemanje iste. Da je imam, stavio bih je prilikom ulaska u supermarket (jednom do dva puta nedeljno na što je moguće kraći period) i zatim bacio.

Rukavice ne nosim, ruke detaljno operem po povratku iz nabavke, lice ne pipam. Nije mi baš najjasnije kako rukavice sprečavaju nekoga da pipa lice.

1 hour ago, Arkadija said:

Kaže mi mama da je jutros Kon bio na Prvoj i da je rekao otprilike, kako su oni u početku malo potcenili celu situaciju i da nisu znali šta da rade!!!!!!

Pa jbem ti mater, kretensku, ceo vek si provo u struci, svake godine kongresi , svetska iskustva, kada je tamo neki jebeni Amer pričao o borbi protiv Ebole ili bilo koje druge zaraze, jel ništa nisi zapamtio, naučio, kretenu. 

Jbt, meni laiku je bilo jasno šta će biti, a vama moronima nije. Sram vas bilo sve. I treba da da vas Vučić jebe u guzicu svaki dan. Ništa bolje niste zaslužili

+ iljadu

Imali su primer Kine 3 meseca unapred. Ako je kao daleko, druga kultura i sredina i slicno, imali su onda primer Italije mesec dana unapred. Bilo ko sa pola zdravog mozga i internet konekcijom je mogao da skapira sta se desava.

Bez obraćanja lekara u 15 sati, Vučić pred medijima od 19 časova

Lekari se danas neće sa novim informacijama u 15 sati obratiti javnosti, već će to, nešto kasnije uraditi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Informacije će kao i do sada u 15 biti objavljene na sajtu Ministarstva zdravlja.

Sastanak Vučića i Brnabićeve sa Kriznim štabom za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznim štabom za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu biće održan u 17 časova.

Obraćanje predsednika očekuje se u 19 časova.

Već od sutra nastavlja se sa dosadašnjom praksom, pa će lekari i ubuduće pred javnost izlaziti svakoga dana u 3 popodne sa najnovijim informacijama.

Luđenje level infinity...

3 minutes ago, Skyhighatrist said:

potpuno neosnovano gajim nadu da će psihoza regresirati do nivoa kada više neće moći da se sakrije

13 hours ago, mraki said:

Gledati smrtnost po glavi stanovnika nema previše smisla, smrtnost u odnosu na broj zaraženih je mnogo bitnija stavka.

Gledati smrtnost u odnosu na broj zaraženih nema previše smisla jer neke zemlje testiraju sve pa čak i puštaju da se svako ko želi testira, a druge testiraju samo slučajeve koji su za bolničko lečenje tako da je taj odnos vrlo šarenolik, recimo na Islandu koji najviše testira je smrtnost 0,2%, a npr. u Britaniji koja očigledno ne testira dovoljno 7,9%.

U Engleskoj je testirano manje od 0,3% radnika NHS-a. Čak i da je tek svaki 20. izložen riziku, to znači da je od rizičnih testirano svega 6%.

More than 3,500 NHS frontline staff in England and Wales have been tested for the virus since the outbreak began.

But cabinet minister Michael Gove said a shortage of chemicals needed for the tests meant the NHS - which employs 1.2m in England - could not screen all workers.

https://www.bbc.co.uk/news/uk-52122761

Just now, kud u maglu Simoviću said:

potpuno neosnovano gajim nadu da će psihoza regresirati do nivoa kada više neće moći da se sakrije

Kada ga Barbara & Barbare zatepaju nezgodnim pitanjima..

Stavio bih neki cash da Zaklina danas nece moci na KZN.

@Arkadija

@goofs

Upravo odgledala na EON tv.

Ne videh ono o čemu pričate, zapravo mislim da mu je ovo bilo jedno od boljih obraćanja, sa jasnim podvlačenjem prirode odgovornosti donosilaca odluka (političara na vlasti) i njihovih savetodavaca (struke, čiju etičku odgovornost navodi).

Interesantna mi je bila i njegova informacija o WHO vs CDC Atlanta...

Imam primedbe na Kona, ali apsolutno ne u ovom nastupu.

3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

Da, do sada se veoma uspešno kamuflirao.

Jel supermarketi u usccu, delta sitiju i stadionu vozdovac rade do 15 ili 14?

11 minutes ago, Skyhighatrist said:

Bez obraćanja lekara u 15 sati, Vučić pred medijima od 19 časova

Bojim se da ovo znaci da ce nas veceras dobri predsednik informisati o nekim novim merama.

1 minute ago, Tsai said:

Jel supermarketi u usccu, delta sitiju i stadionu vozdovac rade do 15 ili 14?

U Uscu je do 15h.