Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 minutes ago, gospa buba said:

pa oni realno moraju da zatvore medije. ne samo shto ne znaju shta drugo, nego ni nemaju shta drugo.

I društvene mreže, lepo nam Krstić najavio.

edit: videćemo sutra na KZŠ Gospodara Života i Smrti, možda amnestira novinarku, a možda se i napravi blesav.

Edited by Anonymous

“Ana Lalić je vrhunski profesionalac, hrabra novinarka koja neće nikad ustuknuti pred silom bilo da dolazi od vlasti, mafije, policije, tužilaštva, što je sad u Srbiji, nažalost, sve izmešano. Najlažljivija vlast “u novijoj srpskoj istoriji” se okuražena vanrednim stanjem drznula da hapsi čestite novinare pod optužbom da lažima šire paniku. Nema tih zaključaka, uredbi i vanrednih stanja koja mogu ograničiti novinarke i novinare kao što je Ana Lalić da ne rade svoj posao. Ne mogu ućutkati ni ostalih 80 novinara i urednika portala Nova.rs, osim da ih sve odvedu u pritvor”, rekao je noćas glavni i odgovorni urednik Veselin Simonović.

2 hours ago, levi said:

a smrtnost u odnosu na broj izlečenih je ultimativni pokazatelj  

Srbija 40%

Italija 43%

Ceo svet 19%

Kina 4%

za nas je još uvek mali uzorak, ali ovi koji imaju na desetine hiljada slučajeva su zanimljivi

Taj postotak ti ne valja jer ti je br mrtvih od danas a broj izlečenih od bar pre 2,3 dana

dakle govnar je poceo da hapsi novinare

To je za njega good old days

12 hours ago, Skyhighatrist said:

U smislu imaš virus, možeš da seješ okolo, ali nemaš nikakve simptome.

Ne mora da znači, možeš da prođeš bez ikakvih simptoma.

B92C82B8-EEE8-4D73-BC2F-AF4525E31FE0.png

6 hours ago, ljuttko said:

veruj mi da rukavice sprečavaju, nisam ja Čadež pa da čačkam nos  rukavicama na KZŠ:D sem toga u rukavicama ne mogu ni telefon da koristim pa ga tako neću u sred radnjej sa rukom na parama zgrabiti ko da mi biznis na berzi  zavisi od javljaja. meni je sa rukavicama jednostavno nametnuto, skinuću ih ispred vraat , ne interesuje me koliko se virus zadržava na njima dok mi nije na rukama . na sreću imam 2 kutije jer sam ih i ranije kupoavla na kilo često  mućkam sa bojama koješta 

I meni su rukavice od najveće koristi, one od lateksa za jednokratnu upotrebu. Kada ih imam na rukama jednostavno nema šanse da pipnem lice, ne znam zašto je tako ali je tako (bez njih, barem 2-3 dodira u minutu). U prodavnici su od ogromne koristi kada treba nositi korpu i uzimati artikle. Plus da se uhvate kvake i brave u zgradi. Ispred gajbe ih skinem i spremim za bacanje, pomenute artikle obrišem dezinfekcionim sredstvom pre odlaganja i toeto.

Maske imam n95, računam da ne mogu da odmognu pa ih stavljam. Ako ništa drugo, onda zato što me u prodavnici gledaju kao kretena ako ne nosim masku a polovinom marta su me gledali kao kretena jer sam je nosio.

kako izdrzavate sa rukavicama, meni su prsti posle pola sata kao da sam bila u vodi 3 dana

Kaže Brnabić da će ukinuti uredbu o informisanju

kolega s posla je od juče na Karaburmi gde se neki objekti unutar VMC-a adaptiraju za prihvat COVID pacijenata.

dobio je dan pre toga poziv od Ministarstva Odrbane na kućnu adresu.

odazvao se.

za sada nema informaciju koliko dugo će biti "pod obavezom".

sinoć napisao ovo na FB:

Došlo nas 20-30 jutros na VMC Karaburma po pozivu, stanje malo konfuzno.. pričekasmo neko vreme dok neki čin nije stigao da nas rasporedi šta kako. Razumemo situaciju, vojska je angažovana bukvalno svuda! Jedan deo dobio poštedu, valjani razlozi povrede itd.. Rasporedjeni da pomognu pri uredjivanju i opremanju postojeće bolnice. Ostali komandu da odemo do jedne zgrade u okviruu kompleksa, inače vojni magacin koji je potrebno iseliti da bi se tu napravio bolničko-prihvatni centar poput sajma za gradjane sa lakšim simptomima.

Tu zatičemo vojnike majore i pukovnike koji prazne zgradu i ubrzo se priključujemo “lancu” koji vodi sve do vojnog kamiona u koji se ubacuju stvari iz zgrade. Susret sa vojskom prilično upečatljiv! Fini ljudi, kulturni, nasmejani i vrlo zahvalni što smo došli da pomognemo (nas 20 od 80 poslatih poziva, ostale traži vojna policija kazna je 50k.) Nekoliko punih kamiona odlazi na odredjenu lokaciju, kao i deo civilnih regruta da pomogne pri istovaru. Nas par ostali na lokaciji.. U nekom trenutku nas pozvaše da se javimo na prijavnicu(neposredno pre kraja radnog dana). Javimo se. Zadatak. Odlazimo do vešernice da pomognemo. Tamo par jako finih keva nam se obradovale kao da su nešto više dobile osim pomoći u obavljanju svakodnevnog posla čiji je obim trenutno znatno povećan. Obavismo i to. Skuvali si kafu. Čekamo ostale da se vrate sa lokacije istovara. U medjuvremenu još jedna mini akcija. Oslobadjanje još jedne prostorije za potrebe “nove” bolnice.. ubrzo pristigoše ovi naši civilni.. Sve u svemu utisak je pozitivan, jer kada se odazoveš nekom pozivu, vojnom, u ovoj državi gde većina koja misli svojom glavom povraća na politiku poslednjih 20godina(ili više?) što je i rekao bih najveći razlog ignorisanja tog poziva, i tamo te dočeka srdačnost i zahvalnost zato što si došao, ti prosto olakša tu pomalo jezivu činjenicu da si jebeno regrutovan u doba vanrednog stanja izazvanog jebenim virusom! Izvinjavam se na dugom opisu baš nemam taj običaj.

Edited by Svarog

Brnaba ozbiljno lupeta na rts u, apropo hapsenja novinarke. " umesto da se mup bavi borbom protiv korone, oni moraju da se bave ovakvim slucajevima" :isuse:

Brnaba ozbiljno lupeta na rts u, apropo hapsenja novinarke. " umesto da se mup bavi borbom protiv korone, oni moraju da se bave ovakvim slucajevima" :isuse:
Kakvo govno jbte!

... Shiit has hit the fan...

smanjuješ mogućnost da se rukama pipkaš po licu, cmoljaš naočare i oči, moj slučaj, maska me opomene , rukavice spreče. Odeš u prodavnicu i golim rukama uzimaš korpu, prepipaš pultove, vrata gde je prošlo stotinak drugih  i onda isto tako koliko god vodio računa svoje lice ili oči... ja nosim naočare i imam naviku da svako malo mrdnem , obrišem, menjam one za daljinu i blizinu... jeb ga  ikako smanjiti verovatnoću je bolje nego nikako i nimalo
Apsolutno. Zato sam ovde i pisala svojevremeno zasto sam pocela prvo da nosim rukavice dok jos nije bio prvi slucaj zabelezen kod nas, pa su me svi gledali kao da sam pala s Marsa, ja koja nikada ne pipam lice. I onda shvatis iako nisi pipac an zeneral, nismo ni svesni koliko se slucajno taknemo tu i tamo, a sta sve zapravo pipamo naokolo. Rukavice naravno imaju svrhu da te sprece, da ustuknes, jer lice ne smes cak ni da taknes. Al jbg mnogi to ne kapiaraju ni danas.
O maskama je stvarno vise besmisleno, ko treba da nosi ko ne, ko je zarazen ko nije. Problem je sto mnogi jesu, i svakog dana ih je sve vise, tako da logika nalaze nosi sta imas. Ko jos ima radnu obavezu, pogotovu ko je izlozen vecem riziku, menjaj ih cesce, zbog sebe, svojih i svih ostalih.

Да ли за нас постоје следећи подаци:

- колико је укупно заражено медицинских радника

- да ли је неки продавац заражен на послу, тако што му је муштерија била заразна? Да ли су при томе поштовали превентивне мере? 

Nije to nigde objavljeno