Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2,64% smrtnost trenutno

a lepo su krenuli na kzs, mirno i ljubazno

cim su krenula nezgodna pitanja prebacili se u light vucic mode

Svi na ulice!

Vecina u Srbiji veruje ovim odgovorima i reci ce "narod je kriv - ne ja, vec neko drugi". No, prica o smsu odgovara nadleznima jer se fokus pomerio sa sustine.

I tako 28 preminulih vs sms/sns

Sns pobedijo

Umro je državni sekretar, onaj što se razboleo među prvima, valjda iz Trivanovog ministarstva.

Amid a huge crunch of protective gear for medical personnel treating COVID-19 patients, India has exported 90 tons of medical equipment and safety gear to Serbia. The matter was discovered after a tweet from the Serbian wing of the UNDP (United Nations Development Programme) which is providing support to coronavirus-affected nations. The health ministry denied any knowledge of the matter.

Izvaćarili smo bratske Indijce [emoji22]

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Bas sam se izdrao na TV par puta, inace nemam obicaj to da radim.

Strasno koliko mi idu na nerve ovi ljudi.

8 minutes ago, steins said:

Amid a huge crunch of protective gear for medical personnel treating COVID-19 patients, India has exported 90 tons of medical equipment and safety gear to Serbia. The matter was discovered after a tweet from the Serbian wing of the UNDP (United Nations Development Programme) which is providing support to coronavirus-affected nations. The health ministry denied any knowledge of the matter.

Izvaćarili smo bratske Indijce emoji22.png

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

90 tona rukavica.

Ne gledam konferencije, Jel pitao neko da li imaju podatke o broju ljudi koji ispunjavaju uslove za testiranje, da li znaju koliko ljudi ceka na test, da li se uopste vodi ta statistika...

...ove brojke pokazuju da je broj umrlih vrlo zabrinjavajuci, za ostalo se, bar koliko se meni laiku cini, ne mogu uzeti kao nikakav parametar...ne znamo koliki je procenat testiranih od broja koji ispunjava uslove za to, ne znamo iz kog perioda su rezultati testova...prakticno, nista ne znamo, osim da broj zarazenih raste...

U vreme Josipa Broza nije bilo izjašnjavanja o odlukama tog tipa, Tito ih je samo uvodio. Bez opomene i prava na hoću-neću izbor, odmah se prelazilo na primenu, pa ti prekrši ako smeš. Ili si lud da rizikuješ kazne. Zašto onda ne bismo poštovali ovaj policijski čas, kada razlozi nisu političke prirode?!

Ilija Petković: Kod Tita nije bilo hoću-neću 1

Ženina sestra zove sva u panici posle konferencije... Prvo je dobila poruku od mtsa, a onda je gledala ovo. 

Sad je u fazonu : svi će dumremo! 

41 minutes ago, InvisibleLight said:

pa nije to bila zaklina, nego neka druga, iz birna

da da, posle ih je ta iz Birna još jednom vratila na to, ali i Žaklina je imala to kao poslednje svoje pitanje

a između njih je neko iz tabloida pitao da li državni sekretar ulazi u 5 umrlih koje su spominjali

10 minutes ago, Nesh said:

Ne gledam konferencije, Jel pitao neko da li imaju podatke o broju ljudi koji ispunjavaju uslove za testiranje, da li znaju koliko ljudi ceka na test, da li se uopste vodi ta statistika...

...ove brojke pokazuju da je broj umrlih vrlo zabrinjavajuci, za ostalo se, bar koliko se meni laiku cini, ne mogu uzeti kao nikakav parametar...ne znamo koliki je procenat testiranih od broja koji ispunjava uslove za to, ne znamo iz kog perioda su rezultati testova...prakticno, nista ne znamo, osim da broj zarazenih raste...

U odnosu na broj pozitivno testiranih broj umrlih  je 2,6 %.

U odnosu na broj stvarno zaraženih nemamo podatak. Urađeno je samo oko 4000 testova, a samo ovih 1000 pozitivnih ima preko 50000 kontakata koje bi trebalo testirati. Struka pipa u mraku.

31 minutes ago, dùda said:

Potpuno su u pravu što ih drkaju za ovaj sms.

Stoka neopevana.

Sad će neko pet puta da razmisli pre nego tako nešto uradi.

Celu naciju tretiraju kao debile.

SMS sam po sebi nije problem, nacin na koji je realizovana ta ideja samo pokazuje dubinu idiotluka koji je zahvatio citav sistem odlucivanja u Srbiji. Osecam da je struka predlozila slanje SMS-a Vucicu, ovaj rekao nekom Nebojsi Krsticu ili tako nekom slicnom samoproglasenom marketing ekspertu da je sastavi, a onda je ovaj sastavio i poslao bez povratne informacije do struke radi provere njene valjanosti. Tako se jedna u sustini neutralna i ocekivana akcija pretvorila u totalni fijasko, kao sto se svaka situacija pretvori u fijasko kad o njoj odlucuju debili. Tako su odradili i Sajam, samo sto direktiva nije isla preko nekakvih krstica nego preko nekakvih vulina. Ne mozes godinama da sjebavas sistem nepotizmom, korupcijom, zaposljavanjem ljudi na bitne pozicije preko politickih i personalnih veza i slicnim blagodetima politickog klijentelizma a onda ocekivati da kad dodje kriza tako postavljen sistem bude funkcionalan i efikasan.

Ovim lekarima koji danima sede ispred novinara i gutaju vatru ama bas nista ne zameram. Gde su sada svi ti silni Vucicevi strucnjaci za odnose sa javnoscu da isture svoje junacke grudi i pomognu da sa ovakvih konferencija za stampu izadje uredjena, precizna, korisna i strukturisana informacija? Svi su oni zapravo eksperti za manipulaciju i povlacenje javnosti za nos, najobicniji sibicari i mrsomudi, sad kad su nam potrebni pravi skolovani i obrazovani majstori za odnose sa javnoscu ispostavilo se da su deficitarni kadar.

Ova situacija samo pokazuje koliko smo mi kao država u kanalu. Imaš tzv. stručnajke, koji su stručni samo da teoretišu i čije se poznavanje svoje stručne oblasti završava tamo gde to naučeno treba primeniti. Imamo uvažene epidemiologe koji bespotrebno naručuju 5 miliona vakcina, imamo i one koji se šale sa nasmešnijim virusom u istoriji, imamo i one koji će da daju ostavku ako škole budu zatvorene pre Uskrsa, a opet iste te koji 20 dana pre Uskrsa traže opravdanja za 24h karantin. Imamo stručnajke koji su penziju dočekali kao stručnjaci™ i koji nešto kao organizuju, a onda im dođe pet kineskih doktora koji im pocepaju planove i nacrtaju kako treba da se radi. I onda odjednom naši stručnjaci koji su se do juče sprdali sa virusom, koji su do juče bili protiv zatvaranja škola... sada odjednom okrivljuju narod za italijanski i španski scenario koji je sad navodno neizbežan.

Izgleda da je u Srbiji najlepše biti epidemiolog. Ceo život prevrćeš papir, nešto kao učiš, pišeš kao neke radove, a onda kada jednom u životu treba da primeniš to neko znanje da spašavaš živote, ti uspeš da se setiš samo tolalnog 24h karantina. Jbg, takvo rešenje sam mogao i ja da smislim.

51 minutes ago, dùda said:

Potpuno su u pravu što ih drkaju za ovaj sms.

Stoka neopevana.

Sad će neko pet puta da razmisli pre nego tako nešto uradi.

Celu naciju tretiraju kao debile.

problem sa sms-om je što je tabloidno napisan

u tom smislu možda i nisu mnogo pogrešili u tretmanu nacije :sleep:

Edited by levi