Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Kaže Vekić rešiće™ vodu

„Mi se borimo za svaki život, ne možemo da kažemo da su na Sajmu postignuti hotelski ili bolnički uslovi, ali radimo na prevazailaženju problema i nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana rešiti pitanje tople vode“, rekao je državni sekretar.

36 minutes ago, Jozef K. said:

da na osnovu kliničke slike, analize krvi i ako se uradi rentgen izvrše trijažu

Rendgen je inače dosta slaba dijagnostika, da ne kažem goli kurac kad je u pitanju korona, tvrdi šef misije SZO u Kini:

But if you thought you had coronavirus?

You would be sent to a fever clinic. They would take your temperature, your symptoms, medical history, ask where you’d traveled, your contact with anyone infected. They’d whip you through a CT scan …

Wait — “whip you through a CT scan”?

Each machine did maybe 200 a day. Five, 10 minutes a scan. Maybe even partial scans. A typical hospital in the West does one or two an hour. And not X-rays; they could come up normal, but a CT would show the “ground-glass opacities” they were looking for.

https://www.nytimes.com/2020/03/04/health/coronavirus-china-aylward.html

4 minutes ago, vememah said:

Rendgen je inače dosta slaba dijagnostika, da ne kažem goli kurac kad je u pitanju korona, tvrdi šef misije SZO u Kini:

https://www.nytimes.com/2020/03/04/health/coronavirus-china-aylward.html

Pa to sam i napisao, ako se uradi rentgen. Ne mislim da je on u startu bitan, ali sam video da ga ponegde pominju.

Suština je da ima ko da prihvati i mislim da je najvažnije da sebe zaštite, pa onda da budu što bolji u trijaži.

44 minutes ago, Goranz said:

Ted je već napisao podnesak za vegansku zajednicu u Srbiji.

ovo je širenje lažnih vesti, ako je to i potrebno naglasiti u slučaju Goranz-a

podnesak je u izradi

On je objasnio da više nema pozivanja brojeva telefona, već čim osete tegobe građani mogu da krenu ka domu zdravlja, a ambulante će raditi od 7.00 do 22.00.
Dodao je da su se medicinski radnici obučili u poslednje dve nedelje za postupanje u ovakvim situacijama i da će nakon pregleda lekara, eventualnog rentgena ili analize krvi biti doneta odluka o daljem lečenju.
Vekić je kazao da kretanje posle 17 časova u takvim slučajevima neće biti problem i da će građani u ambulanti dobiti odgovarajuću dokumentaciju kako bi mogli da se vrate kućama.
Za one koji tegobe osete nakon 22.00 ostaje da mogu da odu na Infektivnu kliniku, rekao je Vekić.

Znaci izadjete da se provozate, zaustavi vas pandur, a vi kazete "idem do doma zdravlja rekao gosn Vekic da proverim da li imam koronu?"
pa pićka mater, šta koji kulac ima svi bolesni da se panično upućuju napolje??? da šire bakcile po prevozu, po Domoovima..?!? totalno ludilo mozga, sedi kući, zovi svog doktora koji će kad objasniš simptome da ti prepiše lek po koji ni ne moraš otići sam nego si u samoizolaciji. Ako se simptomi pogoršaju opet zoveš i čekaš instrukcije. Imao sam isti slučaj u kući, ali nije Srbija...

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

28 minutes ago, Taihoskopija said:

Kaže Vekić rešiće™ vodu

„Mi se borimo za svaki život, ne možemo da kažemo da su na Sajmu postignuti hotelski ili bolnički uslovi, ali radimo na prevazailaženju problema i nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana rešiti pitanje tople vode“, rekao je državni sekretar.

Ali ministarstvo odbrane u današnjem saopštenju kaže da ima tople vode. Šta ima da se rešava?

Just now, mlatko said:

sedi kući, zovi svog doktora 

... na telefon na koji se niko ne javlja.

... na telefon na koji se niko ne javlja.
Pa fala bogu kad je pun dom zdravlja hroničnih meteoropatskih hipohondara

• Author

A da li se prvo zove broj za zakazivanje, pa onda odes kod izabranog lekara ili na bum, pa koji te primi?

7 minutes ago, mlatko said:

Imao sam isti slučaj u kući, ali nije Srbija...

I ovim si sve rekao...

54 minutes ago, braca said:

Samouslužnu kasu koju svi pipaju, kijaju na nju itd. ??

Sa rukavicama možeš da radiš pa makar srali po kasi. 

Ako nemaš rukavice možeš, recimo, da zaviješ kažiprst u vlažnu maramicu i kuckaš koliko hoćeš... Ima raznih načina za korišćenje.

Evo recimo ja sam pre neki dan bio do bankomata da podignem lovu. Žena mi dala rukavice koje su mi bile male ali sam ih zavrnuo do kažiprsta da ubacim prst. Iskucao, uzeo pare, rukavicu bacio...

Evo rešila vam nam premijerka problem:

Digitalizacija ftw.

5 hours ago, Frank Pembleton said:

Da. Zemunska je corona klinika, sve čiste tamo i oslobađaju kapacitete

Teču mog zeta prebacili sa Infektivne da leži tamo, ima Koronu, iz doma zdravlja ga dva x vraćali s prepisanim Dovicinom. Tetku nisu ni testirali, čak joj nisu rekli da se izoluje. Ona sama žena sedi u kući, zatvorila se. 

Lepo rekosmo, uskoro će svako ld naa znati nekog zaraženog.. I ne daj bože dalje... 

30 minutes ago, BlackGeorge said:

Sa rukavicama možeš da radiš pa makar srali po kasi. 

Ako nemaš rukavice možeš, recimo, da zaviješ kažiprst u vlažnu maramicu i kuckaš koliko hoćeš... Ima raznih načina za korišćenje.

Evo recimo ja sam pre neki dan bio do bankomata da podignem lovu. Žena mi dala rukavice koje su mi bile male ali sam ih zavrnuo do kažiprsta da ubacim prst. Iskucao, uzeo pare, rukavicu bacio...

ma ta samouslužna kasa je nepraktična kada imaš mnogo artikala, a danas su u merkatoru svi imali ona velika kolica i to prilično puna

nema graška, ima brašna, šećera, sirćeta, ulja... ima i mesa, al se čeka red(<10)

Edited by kud u maglu Simoviću

umro sekretar ministarstva za zastitu zivotne sredine