Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

9 minutes ago, djeneralche said:

Izvor?

izv ako ovaj nije pouzdan, jest docent na pmf nisam znala da je DS

ti stankovici ko neki jakovljevici :unsure:

ko zna kolko tek jakovljevica ima :ohmy:

23 minutes ago, Krošek said:

trazim, hocu da napravim spisak

...

u globalu ovako stoje stvari: 

idite na sajt svog doma zdravlja (lista domova zdravlja) i nadjite sledeci termin: ambulanta/centar/punkt/ordinacija za respiratorne infekcije/bolesti / za pacijente sa respiratornim tegobama

negde ima adresa, negde samo broj telefona.

to su te posebne ambulante

npr: 

- - -

36 minutes ago, Lena said:

@napadaj

Pa ona dr Ivana je na KZŠ juče rekla da se svi sa simptomima javljaju prvo Domu zdravlja, izabranom lekaru, pa da čekaju dalja uputstva...

promenilo se uputstvo, imaju ove posebne ambulante, ko ce te tamo docekati i da li ce svaciji izabrani lekar nekim cudom biti tamo stvarno ne znam. 

Edited by Krošek

8 minutes ago, levi said:

ne bih rekao. 99% drugih svari rade zato što im se isplati. a šta imaju od ovoga

Šta imaju od toga da se uopšte pominje uvođenje potpune zabrane kretanja kada situacija nije ni blizu toliko dramatična da bi zahtevala takve mere?

2 minutes ago, Uskebasi said:

Tako što većina gradjana poštuje ove mere, a on im nudi još jednog nevidljivog protivnika, one koji ne poštuju mere i zbog kojih će svi d'umru i zbog kojih će groblja biti tesna da prime sve poštene gradjane koji će ovi neposlušni da zaraze. A poznato je da narod voli čvrstu ruku...

Upravo tako. Čini mi se da ova priča najbolje prolazi po unutrašnjosti, tamo ljudi već počinju da misle da će najebati zato što je ceo Beograd za vikend izašao da bahanališe po Košutnjaku, tako da tu dobijamo još jednu liniju podele. 

15 minutes ago, KNKNPNKN said:

ja nosim biciklisticki sorc, navucem jednu nogavicu na glavu, taj strec materijal lepo prijanja uz lice.... ako nemas sorc mozes i neke helanke da navuces na glavu

a fantomku?

1 hour ago, pt 2.0 said:

Hvala i tebi. Primljeno k znanju.

Furaću maramu, jebo jurenje maski po redovima i apotekama - to je neuporedivo veći rizik od nenošenja maske napolju.

Imaš pamučne maske u Panda buticima, recimo na Banjici u Paunovoj... Ako si iz Bg.

EDIT 200din je komad. Ako ti bude baš gusto mi smo uzeli 5, u međuvremenu dobili još. Možemo ti ustupiti bar 1.

Edited by Hermetico

2 hours ago, vememah said:

22% testiranih pozitivno jedan dan (prekjuče), sledeći dan (juče) 7%, a sledeći (danas) 24%.

Hoće to spontano.

Procenat pozitivnih:
25. mart 33,1%
26. mart 24,7%
27. mart 27,4%
28. mart 35,3%
29. mart 21,8%
30. mart 7,1%
31. mart 24,1%

Jutros sam na b92 video vest da je testirana velika grupa povratnika koja je stavljena u karantin u nekom đačkom domu. Njih 345 ukupno, od toga 11 pozitivno. Ako su samo na tu jednu grupu u izolaciji spičili 345 testova od one ukupne bede koju su sproveli onda nisam siguran da nam svi njihovi testovi đuture bilo šta korisno govore.

3 minutes ago, Halvard said:

Upravo tako. Čini mi se da ova priča najbolje prolazi po unutrašnjosti, tamo ljudi već počinju da misle da će najebati zato što je ceo Beograd za vikend izašao da bahanališe po Košutnjaku, tako da tu dobijamo još jednu liniju podele. 

Ja sam apsolutno siguran da on ovo ne radi tek tako i da se ne zaleće, nego da rade ozbiljna istraživanja u vezi efekta uvodjenja mera na Vucicev rejting. I zaista, svuda se može čuti baš to da treba uvesti drastičnije mere, jer su ljudi već dovoljno isprepadani i većinom sede u kući i izbegavaju svaki kontakt. Jbg, nije centar Beograda veći deo Srbije

14 minutes ago, gospa buba said:

koliko su ih nahvatali kolichinski i kako se to odnosi prema broju motornih vozila registrovanih u gradu beogradu.

navodno su za malo više od dva sata ispisali 50 prijava

dobar tempo

1 minute ago, Halvard said:

Šta imaju od toga da se uopšte pominje uvođenje potpune zabrane kretanja kada situacija nije ni blizu toliko dramatična da bi zahtevala takve mere?

Da, pošto ti u unutrašnjosti svi sede kućama i ne druže se sa povratnicima iz inostranstva, niti imaju bilo kakvu predstavu da se ti povratnici nesmetano kreću okolo i predstavljaju nekakav vid opasnosti. Njemu rejting može da raste zato se pojavljuje svuda i deluje da se on jedini bavi situacijom i da je on maltene jedina osoba na političkoj sceni u ovom trenutku. Dodati tu i atavistički koncept okupljanja oko "glave porodice" u teškim trenucima jer on treba da reši svaki problem, uz već pomenutu čvrstu ruku, i to je to. Ako ga bude rušilo nešto, biće to eventualni finansijski kolaps u slučaju da "mere preporoda" omanu.

13 minutes ago, Uskebasi said:

Tako što većina gradjana poštuje ove mere, a on im nudi još jednog nevidljivog protivnika, one koji ne poštuju mere i zbog kojih će svi d'umru i zbog kojih će groblja biti tesna da prime sve poštene gradjane koji će ovi neposlušni da zaraze. A poznato je da narod voli čvrstu ruku...

Upravo tako. Mi smo dali sve od sebe ali neodgovorni pojedinci, bla, bla,... Klasican politicki damage control. Ne da nije originalno nego je toliko ofucano da je postalo dosadno, samo sto nam se sada direktno i u realnom vremenu obija o glavu. Vucic uopste ne moze da izadje iz tog zacaranog kruga razmisljanja o njemu samom i njegovom interesu. On verovatno nikog drugog i ne vidi osim idole tipa Seselja ili trenutno onog kineskog komunistickog diktatora kojeg stalno pominje i zeleo bi da bude kao on. Autoritarna licnost jedan kroz jedan, bahat prema slabijima, servilan prema mocnijima od sebe.

Čekaj, sada će neko ko ima određene simptome da ide , peške do  DZ, možda u vrenme kad ne sme da se bude na ulici, koji mu baš nije iza ćoška, da tako nikakav, traži poseban ulaz, da čeka u nekoj čekaonici doktora , koji do ove krize nije imao nikakav teži posao od merenja pritiska i pisanja recepata i neku sestru koja je radila na kartoteci, i kojoj je bilo teško da koristi novu karticu zdravstvenog osiguranja,jer ne ume da barata kompjuterom, pa je nalepila broj kartona na tu istu karticu i ti sada treba da urade trijažu i da učine nešto što mentalno nisu sposobni tj. da spasu nekoga pravovremenom intervencijom

zvuči logično