March 31, 20205 yr Just now, pt 2.0 said: juče sam rekla da je rano za radovanje, danas kažem da je kasno za histeriju i dešperaciju. znamo sa kakvom stokom na vlasti imamo posla, nema iznenađivanja 2020. i znamo da nam je zdravstveni sistem nepouzdan i pod ogromnim pritiskom ovih idiota. keep calm, maintain distance and wash your hands. upravo tako. od kada je stiglo u italiju, mogli smo pedvideti ovaj scenario kod nas, mozda sa malo manje dramskih detalja. ali skoro do u detalj. polako, dan po dan i uradimo sve sto je do nas. ostalo je slucaj, kao i vecina stvari u zivotu.
March 31, 20205 yr 1 minute ago, Tihajeza said: Meni majka sašila maske od nekih starih majica, sve su sa tkaninom na duplo. E sad, kaže da iskorišćene otkuvam u šerpi, navodno ni 90C u mašini nije dovoljno... Jel ubija virus 90C? Sve preko 60 bi trebalo.
March 31, 20205 yr Ništa se danas nije desilo neočekivano osim odbijanja da se odgovara na pitanja i totalne netransparentnosti za koju su sami krivi. Nikakav razlog u poslednjih 24h za ovakav način obraćanja. Umrlo je 7 ljudi, što je sigurno jako loše ali ne i totalno neočekivano imajući u vidu da je preko 60 bilo na respiratoru juče.
March 31, 20205 yr 5 minutes ago, Tihajeza said: Meni majka sašila maske od nekih starih majica, sve su sa tkaninom na duplo. E sad, kaže da iskorišćene otkuvam u šerpi, navodno ni 90C u mašini nije dovoljno... Jel ubija virus 90C? Ja cegere iz prodavnice pustim na brzi program na 30-40 stepeni ali dodam varikinu u detergent. 90 ti je preterano, virus strada i na manjim temperaturama.
March 31, 20205 yr Kon na Pinku (gde drugo), poslat izgleda da malo spusti loptu i izvadi kestenje iz vatre posle KZŠ, izgleda da je neko ispizdeo, ili se malo zaigrao. Kao maca je, pomirljivi tonovi. Voditeljka - Koliko smo izgubili od one prednosti koja je iznosila 7 dana zbog NEODGOVORNOG PONAŠANJA, Kon - Imamo i dalje prednost, možda čak i uvećana malo... Drastičnije mere ako 2 dana uzastopno bude naglih skokova. Edited March 31, 20205 yr by ducca
March 31, 20205 yr Nemar i kompletno rasulo zdravstva zadnjih godina je razlog za bar 30-40 posto preminulih,videli smo sta su ljudi pisali o pojedinim slucajevima. Ko zna kako ovima iz struke prete,za Kona je lako,ima ono sranje oko svinjskog gripa.
March 31, 20205 yr 35 minutes ago, InvisibleLight said: u protekla 24h umrili i ljudi od 42 i 43 godine ovaj decko sto je danas umro u Nisu je kum mog brata od strica, iz Krusevca inace, dvoje male dece. Puno zdravstvenih problema godinama, upale pluca, bas rizicna grupa. Bio na respiratoru, kazu da mu je u jednom trenutku bilo bolje, pala temperatura i onda naglo pogorsanje...
March 31, 20205 yr 1 minute ago, Strucnjak said: ovaj decko sto je danas umro u Nisu je kum mog brata od strica, iz Krusevca inace, dvoje male dece. Puno zdravstvenih problema godinama, upale pluca, bas rizicna grupa. Bio na respiratoru, kazu da mu je u jednom trenutku bilo bolje, pala temperatura i onda naglo pogorsanje... tuzno, zao mi je
March 31, 20205 yr 4 minutes ago, Bogotac said: Ko zna kako ovima iz struke prete,za Kona je lako,ima ono sranje oko svinjskog gripa. Ma i nema razloga da im prete, ogroman deo njih zna kako su pozavršavali fakultete i koliko ne znaju. Edited March 31, 20205 yr by JozoMujica
March 31, 20205 yr Just now, JozoMujica said: Ma i nema razloga da im prete, ogroman deo njih zna kako su pozavršavali fakultete i koliko ništa ne znaju. Ima i do toga,mada ja pricam o Dariji i Ivani,ne bih rekao da su one nestrucne i da ne znaju.
March 31, 20205 yr 7 minutes ago, Valkyrie said: Ja cegere iz prodavnice pustim na brzi program na 30-40 stepeni ali dodam varikinu u detergent. 90 ti je preterano, virus strada i na manjim temperaturama. Quote Novi koronavirus je najaktivniji na temperaturama oko četiri stepena Celzijusa, dok na temperaturi od 70 stepeni umire za oko pet minuta, pokazalo je istraživanje naučnika sa univerziteta u Hongkongu, prenosi Itar tas. Na četiri stepena virus može da živi skoro dve nedelje, dok na temperaturi od 70 umire za pet minuta, navodi se u medicisnkom istraživanju objavljenom na sajtu medrxiv.org. Na temperaturi od 22 stepena korona virus je aktivan sedam dana, na 37 stepeni ne više od dva dana, dok na temperaturi od 56 stepeni može da živi 30 minuta. Ja ću mašinu da uključujem na 60.
March 31, 20205 yr Žena pričala sa kolegom koji je bio tamo na KZŠ, kaže da su čuli da iz infektivne niko nije hteo da dođe, ona doktorka ih naduvala, ovome su pretnjama izvukli pojavljivanje...pošto kupio poto prodao... Shiit has hit the fan...
March 31, 20205 yr 2 minutes ago, Anonymous said: Ja ću mašinu da uključujem na 60. Ne može sva garderoba da se pere na 60. Rekoh da dodajem varikinu u vodu, ona ubija virus i na nula stepeni. Sudove perem na 60.
March 31, 20205 yr To kako polemisete o temperaturi je u slucaju da perete tkaninu cistom vodom. Kada se tu doda i deterdzent, sigurno je da u toj sinergiji sa hemijom virus ubijaju i nize temperature od 70c.