March 31, 20205 yr to sto nisu u stanju da sprovedu ih apsolutno ne sprecava da uvedu. i da se jos vise dure na narod jer eto, oni sve pokusavaju al narod govna. Pa ložda i to al on vaga da ne "ispadne nesosoban" to mu je najbitnije.. ... Shiit has hit the fan...
March 31, 20205 yr Just now, Frank Pembleton said: Pa ložda i to al on vaga da ne "ispadne nesosoban" to mu je najbitnije.. ... Shiit has hit the fan... ne mora ispasti nesposoban. moze da slini i brise suze jer, eto, kolko god je narod neposlusan, on ne moze silom na narod. voli nas. tako moze da slini i kupi birace ovih par meseci bez po frke.
March 31, 20205 yr 29 minutes ago, harper said: Pa, nece im nimalo pomoci to sto ce za sve to da optuzuju neodgovoran narod. Mogli bi, na primer, kao ljudi koji su imali psihijatriju na studijama, da pokusaju da objasne idiotu sta je psihologija i zasto je kontraproduktivno da on u ovo vreme po nalogu svojih PR "eksperata" tipa Nebojse Krstica na grbaci pandemije skuplja politicke poene i pokusava da se okoristi situacijom. Ma kako nisu objašnjavali, ali taj deo ljudi niko nije hteo da sluša jer se nisu uklapali u narativ. Narod™ nije jedini krivac, ali je najveći.
March 31, 20205 yr 11 minutes ago, nick1986 said: Ja mislim da je juce barem pola od 620 testova bilo za ljude koje su pokupili prethodnih dana sa aerodroma i da je vecina njih negativno. A da je ovo danas vracanje na ono od pre 2 dana. Ako iskljucimo jucerasnji dan trend je stabilan u procentu zarazenih u odnosu na testirane Vrlo moguće, ja sam se nadao da je to obrnuto u odnosu na dan pre. :( e: numem da spojim postove :( Edited March 31, 20205 yr by steins
March 31, 20205 yr Dakle, prethodnih nekoliko dana je situacija stabilna što se broja zaraženih tiče, nema nikakvih naglih skokova (da ne ulazimo sada u adekvatnost testiranja), da bi Vučić u nastupu ludila iz čista mira najavio uvođenje celodnevnog policijskog časa. Zatim Kon izjavljuje (i to dan nakon rekordno malog broja zabeleženih slučajeva novozaraženih!) da je "ozbiljno pogoršanje preduslov za zabranu kretanja od 24 časa". Et voila, nekoliko sati kasnije se objavljuje da je došlo do ozbiljnog pogoršanja. Zanimljiva koincidencija.
March 31, 20205 yr 1 minute ago, steins said: Ajd prvo da rešimo jednu stvar, kako već rekoh, ova vlast će da odgovara kad tad i kako tako, za pizdarije koje su pravili. Ova vlast je vlast kretena i ja se sa tim apsolutno slažem, tako da deo o krivnji vlasti, što se mene tiče, uveliko maši fuzbal. Svakako, ovo društvo je više nego poznato da uživa da kažnjava, pogotovo na izborima, one koji ga uvlače u sranja, cele devedesete i >2012 svedoče za to. Ako se naaaarodTM za nešto može okriviti, to je upravo da izabira one koje ih teraju ili da se sele, što na traktoru što avionom, ili da prose na ulici ili da u najgorem slučaju umiru i ginu. 3 minutes ago, steins said: Ali, i sad ide veliko ALI - sav taj narod je morao, bez obzira na vlast, da ima mrvu zdravog razuma da odsedi u karantinu 14 dana, da ne šeta okolo, roštilja, džogira, i da sveukupno stanje koristi kao ferije. Bez obzira na vlast™. Jer, okreni obrni, ne šire članovi SNSa, ma koliko toksični bili, zarazu okolo, nego bar - narod™. Sav taj narod možda, samo možda ne bi to radio, ili možda makar u mnogo manjoj meri, da samo postoje vanredna sudbonosna obraćanja na sva zvona gde se ad nauseum ponavlja da čak i ako ste bolesni dovodite druge u opasnost, umesto što se sva obraćanja i svo opštenje na televiziji svodi na (1) ovo je smešan virus, biće izbora bre (2) dobro u sranju smo ali JA sam vam nabavio respiratore i JA vam dajem veštačko disanje i JA vam ovo ono. Svako, svako epsko obraćanje javnosti, svako gostovanje služi samo vađenju govana koje je sam izmislio dok se kao debil kliberio s Nestorovićem umesto hendlovanju krize. Zabole njega, ako umre više ljudi više će on imati prostora da uvodu huntu, a ako umre malo ljudi reći će da je zbog njegovih mera, win win za njega. Da, narod će jednim delom biti masovno neodgovoran, vidimo to u Italiji, u Španiji, u Britaniji, u Švedskoj aman. Da ne tvrdim da smo odgovoran narod, nismo u pičku materinu, gori smo od drugih, ali neodgovoran narod u ovakvoj situaciji se rešava jasnim lideršipom i preciznim merama koje nisu samo kozmetičke ili "evo sad ću vas zatvorim da se vidi da se radi nešto". Jebo te mi smo morali da uvedemo karantin za novopridošle na aerodromu još 20- februara i da ih resursi državetj policija prate i da im se pripreti šta smeju ili ne smeju, onda baš tih dana kad se Vučić kurčio kako je hteo iz solidarnosti da ide u Kinu. A 20 dana kasnije kad je bolest već bila u Srbiji pravili smo predizborne mitinge tako da svaki taj Dragutin koga opisuješ da roštilja ili džogira (wtf, šta je sad sa džogiranjem, jel i ono opasno) može da vidi da vlada sama organizuje skupljanje buljuka ljudi, pa što on ne bi otišo on na roštilj? Rđavom kurcu dlaka smeta, a ološu na vlasti svaki narod.
March 31, 20205 yr ne mora ispasti nesposoban. moze da slini i brise suze jer, eto, kolko god je narod neposlusan, on ne moze silom na narod. voli nas. tako moze da slini i kupi birace ovih par meseci bez po frke. Može, svakako.Samo mislim da onda ima dva fronta, ljude koji su protiv 24/7 i ljude koji su protiv nesposobnog čvrstorukaša. ... Shiit has hit the fan...
March 31, 20205 yr 6 minutes ago, steins said: Ali, i sad ide veliko ALI - sav taj narod je morao, bez obzira na vlast, da ima mrvu zdravog razuma da odsedi u karantinu 14 dana, da ne šeta okolo, roštilja, džogira, i da sveukupno stanje koristi kao ferije. Bez obzira na vlast™. Jer, okreni obrni, ne šire članovi SNSa, ma koliko toksični bili, zarazu okolo, nego bar - narod™. Steins, ogromna vecina ljudi u Srbiji postuje propisane mere, postovali bi ih jos vise da imaju stopostotno poverenje u vlast. Sa onima koji ih ne postuju zna se sta treba raditi, ali za to treba policija da rasteruje, hapsi rostiljdzije i drasticno ih kaznjava a ne da se vozika helikopterom svake noci na pocetku policijskog casa cisto da bi oglasila svoje prisustvo, jer ne bi helikopterom kurca mogla da uradi nikome koga vide na ulici. Ne mozemo svi kolektivno biti krivi i kaznjavani za to sto policija ne radi svoj posao jer, zaboga, ocekuje da ce se 100% stanovnistva pridrzavati svih mera i da nece biti nijedne budale koja ce misliti da pravila za nju ne vaze i napraviti stetu. Nije samo ni to sto cemo najebati zbog tog koktela budala i nesposobne vlasti, kolektivizacija i uopstavanje krivice nece nista postici jer se budale nece prepoznati. Da su sposobni da se prepoznaju ne bi ni radili to sto rade. Dakle, kontraproduktivno je ponasati se na ovaj nacin kako se vlast ponasa. Ne koristi nikome, samo pravi stetu. Njihov pristup jednostavno nije dobar.
March 31, 20205 yr 1 minute ago, steins said: Ma kako nisu objašnjavali, ali taj deo ljudi niko nije hteo da sluša jer se nisu uklapali u narativ. Narod™ nije jedini krivac, ali je najveći. Ne možeš vrištati na narod i terati ga u kuću, a isto vreme držati otvorene kafiće, kockarnice i crkve. Tj, možeš, ali onda dobiješ ovo. Jedan od najvećih autoriteta u ovom narodu, crkva, praktično ne priznaje virus.
March 31, 20205 yr 2 minutes ago, Halvard said: Dakle, prethodnih nekoliko dana je situacija stabilna što se broja zaraženih tiče, nema nikakvih naglih skokova (da ne ulazimo sada u adekvatnost testiranja), da bi Vučić u nastupu ludila iz čista mira najavio uvođenje celodnevnog policijskog časa. Zatim Kon izjavljuje (i to dan nakon rekordno malog broja zabeleženih slučajeva novozaraženih!) da je "ozbiljno pogoršanje preduslov za zabranu kretanja od 24 časa". Et voila, nekoliko sati kasnije se objavljuje da je došlo do ozbiljnog pogoršanja. Zanimljiva koincidencija. sve imamo, fali samo motiv zašto Vučić želi da uvede nešto za čim nema potrebe?
March 31, 20205 yr 1 minute ago, Anonymous said: Ne možeš vrištati na narod i terati ga u kuću, a isto vreme držati otvorene kafiće, kockarnice i crkve. Tj, možeš, ali onda dobiješ ovo. Jedan od najvećih autoriteta u ovom narodu, crkva, praktično ne priznaje virus. Apsolutno se slažem. Ja jedva čekam dan kad ovo pukne još gore pa krenu da se pičkaraju Crkva i Vlast - imam perverzno da se diram gledajući dve grupe pacova u buretu.
March 31, 20205 yr 11 minutes ago, steins said: Ajd prvo da rešimo jednu stvar, kako već rekoh, ova vlast će da odgovara kad tad i kako tako, za pizdarije koje su pravili. Ova vlast je vlast kretena i ja se sa tim apsolutno slažem, tako da deo o krivnji vlasti, što se mene tiče, uveliko maši fuzbal. Ali, i sad ide veliko ALI - sav taj narod je morao, bez obzira na vlast, da ima mrvu zdravog razuma da odsedi u karantinu 14 dana, da ne šeta okolo, roštilja, džogira, i da sveukupno stanje koristi kao ferije. Bez obzira na vlast™. Jer, okreni obrni, ne šire članovi SNSa, ma koliko toksični bili, zarazu okolo, nego bar - narod™. Vučić vlada zahvaljujući narodu, ne uprkos njemu. Nije nametnut sa strane pa ga strane sile drže uz pomoć vojske jer ga narod zapravo neće, došao je iz organizacije koja je bila deo vlasti u Srbiji u njenom najgorem periodu i koja je i u vreme kakvog-takvog preporoda bila na korak od vlasti. Narod je većinski neobrazovan, priprost, nesposoban da se upusti u bilo kakve koncepte izvan preživljavanja "od prvog do prvog", podložan najgorim oblicima manipulacije i navikao da to od "slobode" što ima koristi kako želi i kada želi, bez obzira na realnost situacije. Pa ovde se masa nije zapitala da li je normalno da predsednik države najavljuje opšte zatvaranje zato što mu se može da to uradi, već svi u kola i sudaranje po prodavnicama po principu "naređenje-izvršenje". To što se stvarno stanje ne dopada nama na PPP i što smo očekivali da će ljudi posedovati dovoljno razuma da prijave da su bili u kontaktu sa nekim ko je (možda) zaražen, da se izoluju ako su došli iz zarazom zahvaćenog područja, da se zaštite prilikom ulaska u zatvorene prostore i paze s čim dolaze u kontakt, da ne idu okolo i kašlju drugima u lice ako već sumnjaju da su zaraženi... je skroz drugi padež.
March 31, 20205 yr 2 minutes ago, levi said: sve imamo, fali samo motiv zašto Vučić želi da uvede nešto za čim nema potrebe? Zato sto zeli da bude dzepno izdanje Si Djin Pinga ili kako se vec zove aktuelni kineski diktator. Lik je fasciniran Kinom, sto i ne cudi ako se zna kakav je to tip drzave. Zato prepisuje od Kineza a ne, recimo, od Slovenije ili Ceske koje su nam po svemu mnogo bliskije kulture a izgleda se sasvim lepo nose s pandemijom.