March 30, 20205 yr Kako li se on zarazio,ako je postovao mere samoizolacije? Kod mene su pre 2-3 nedelje popovi isli po kucama i svetili vodicu za Uksrs.
March 30, 20205 yr 22 minutes ago, slow said: Pravilo: dobro se raspitati kod kog lekara idete, po mogućstvu iz više izvora, posebno kad su kritične stvari u pitanju. +milion pre par godina ovde na ppp se povela priča o MRI, o teslama i toj temi, ja onako usput i onelinerski dobacio da je mnogo bitnije raspitati se o radiologu nego o samom aparatu i teslama, pa me neko optužio da nisam baš u vinklu i da pišem stvari o kojima nemam, pojma a zbog kojih neko može izgubiti glavu, reko dobroTM što se tiče ovog Nestorovića, hanumina krštena kuma se kune u njega jer im je pomogao oko sinove astme. Ali sada je nastao problem jer kumina sestra ima sve simptome ovog sranja, već par dana je u bolnici, odmah su joj počeli davati neki antibiotik (mislim hemomycin), na rendgenu početak upale pluća. Nisu je još testirali jer joj je spala temp posle antibiotika, pa "to možda i nije to, možda je redovna upala pluća", a i svakako treba da sačeka da dođe neki doktor koji će da odluči da li je eligible za test. luda kuća. žena je otprilike u ranim tridesetim pa se nadam da neće biti većih problema, ali opet... elem, kuma je i dalje u fazonu ma biće to sve ok, ne bi Nesterović bezveze reko da je to ko običan grip. nulta zabrinutost. a oni su povelika familija sa dosta starijih i ko zna ko je tu u prethodne 2 nedelje sve imao kontakte sa kim. ne znam ni šta da kažem ni šta da mislim, nisam pametan... ja sam svoje roditelje jedva opasuljio. isto bili u fazonu kažu doktori ma nije to ništa, malo rakije, mlaka voda, videli smo na viberu, a i mi smo bezvedni na selu, dolazi lepo vreme...ja onda poslao kevi snimke iz one bolnice u Bergamu, slike vojnih kamiona i od tad ne izlaze iz dvorišta niti im ko dolazi. izginuće masa naroda zbog StrukeTM
March 30, 20205 yr 5 hours ago, harper said: Po njegovom misljenju, ne znamo, govorio je o tome. Ni broj mrtvih ni broj zarazenih u ovom trenutku nisu reprezentativan uzorak uz pomoc kojeg moze da se utvrdi stopa mortaliteta u slucaju zaraze korona virusom. Po njemu je u ovom trenutku mnogo veci problem, kad govorimo o relaciji izmedju sezonskog gripa i korone, to sto je ovaj virus nov pa stoga nemamo nacin da se zastitimo od njega, jer nismo razvili ni vakcinu ni pouzdanu i dokazanu terapiju. Prosto nas je uhvatio bez garda i nokautirao. Takodje, koliko sam ga ja razumeo, on samo kaze da se za sada nista decidirano ne moze tvrditi u vezi s tim, nije pokusavao da umanji opasnost od novog virusa. naleteh na ovaj clanak: https://www.cebm.net/covid-19/global-covid-19-case-fatality-rates/ Spoiler Taking account of historical experience, trends in the data, increased number of infections in the population at larget, and misclassification of deaths we consider COVID-19 IFR lies somewhere between 0.1% and 0.26%.* *Demographic changes in the population could vary the IFR. In younger populations, the IFR will be lower. Comorbidities will have a significant impact to increase the IFR: those with ≥ 3 comorbidities are at much higher risk. Modelling the data on the prevalence of comorbidities is essential to understand the CFR and IFR by age (the prevalence of comorbidities is highly age-dependent and is higher in socially deprived populations). It is also not clear if the presence of other circulating influenza illnesses acts to increase the IFR (testing for co-pathogens is not occurring). And whether certain populations (e.g., those with heart conditions) are more at risk. In those without pre-existing health conditions, and over 70, the data is reassuring that the IFR will likely not exceed 1%. Mortality in children seems to be near zero (unlike flu) which is also reassuring and will act to drive down the IFR significantly. It is now essential to understand whether individuals are dying with or from the disease. Understanding this issue is critical. If, for instance, 80% of those over 80 die with the disease then the CFR would be near 3% in this age group as opposed to 15%. Cause of death information from death certificates is often inaccurate and incomplete, particularly for conditions such as pneumonia. These factors would act to lower the IFR. Antibody testing will provide an accurate understanding of how many people have been infected so far, and permit a more accurate estimate of the IFR. koliko vidim, govore o tome da ce se smrtnost verovatno pokazati kao mnogo niza nego sto je na pocetku izgledalo - iako to jos uvek ne mozemo znati. s druge strane, to u ovom trenutku nije uopste od znacaja za pojedinacne zdravstvene sisteme, kao i ljude koji su ugrozeni, do zagusenja ce izgleda doci skoro svuda, negde sa katastrofalnim posledicama.
March 30, 20205 yr I meni je to logično. Najveći problem je kako sačuvati zdravstveni sistem. Njegov kolaps može da dovede do većeg procenta smrtnosti koliko god da se pokaže da je.
March 30, 20205 yr 1 hour ago, steins said: moj junac od juče gura temperaturu i gušobolju, celu noć nisam spavao od muke. Sad imam osećaj da vidim boje. Držte se!
March 30, 20205 yr @ljuttko neizmerno mi je žao... nažalost, taj čovek deluje upravo kako si ga opisala. nije stvar u tome da li taj Nestorović ima znanja i stručnosti u nekoj oblasti (astma) već što nije u stanju da proceni/sagleda gde su granice njegovog znanja a odakle mora da ućuti (olako komentarisanje epidemije) ili potraži konsultaciju (komplikovani slučajevi bolesti koji ga prevazilaze) kolege koji zna. grozim se takvih ljudi, naročito ako su na bilo koji način životi drugih ljudi u njihovim rukama.
March 30, 20205 yr 11 hours ago, Блок_64 said: Ja sam od mnogo ljudi cuo da je ovaj Nestorovic mnogo veci strucnjak od Kona,doduse Nestorovic je pulmolog ako se ne varam.A da je lupetao jeste ili je bio pijan ili nadrogiran ili prirodno lud. To je problem kod nas, sto kad je neko strucan u nekoj oblasti kad mu das i malo prostora da nesto kaze on krene da talasa, bas kao Nestorovic. A nije bas da je izrekao male stvari, da se snimao za svoj yt kanal pa to rekao ok verovatno bi imao sledbenike koji bi to pratili.Ovako to je izrekao na televiziji uz prisustvo predsednika i naseg "najboljeg" epidemiologa (izgleda Kon ima tapiju na epidemije u Srbiji).
March 30, 20205 yr te tapije su ril dil, svojevemeno su mi trebali kopati po mozgu, i to je trebao da radi lik koji uopste nije strucan za tu vrstu operacija. posle sam saznao da je udbas i da drzi tapiju u tom domenu. najjezivija stvar po zdravstvo.
March 30, 20205 yr 50 minutes ago, Aleksija said: koliko vidim, govore o tome da ce se smrtnost verovatno pokazati kao mnogo niza nego sto je na pocetku izgledalo - iako to jos uvek ne mozemo znati. s druge strane, to u ovom trenutku nije uopste od znacaja za pojedinacne zdravstvene sisteme, kao i ljude koji su ugrozeni, do zagusenja ce izgleda doci skoro svuda, negde sa katastrofalnim posledicama. to ce i na kraju biti ful nebitno, na nivou da su se iskrcali vanzemaljci i srushili zdravstveni sistem, pa ljudi poginuli svako od svoje bolesti, jer nije moglo drugachije. za one koji ne mogu da dobiju terapiju ili intervencije je svejedno koji je uzrok. ima ljudi koji su bili na korak za hitno budzetsko lechenje u inostranstvu, a onda je inostranstvo nestalo, npr.
March 30, 20205 yr 19 minutes ago, ToniAdams said: te tapije su ril dil, svojevemeno su mi trebali kopati po mozgu, i to je trebao da radi lik koji uopste nije strucan za tu vrstu operacija. posle sam saznao da je udbas i da drzi tapiju u tom domenu. najjezivija stvar po zdravstvo. Jos nisam znao da je vojni epidemiolog,nadam se da je svoju karijeru gradio malo van okvira sluzbe za DDD. Sto se tice zdravstva, pa moj komsija polomio ruku, treba da skine gips, a covek ima 66 godina, pomiro se sa cinjenicom da ce da nosi gips jos mesec dana minimum. Edited March 30, 20205 yr by Bambula
March 30, 20205 yr 8 minutes ago, gospa buba said: to ce i na kraju biti ful nebitno, na nivou da su se iskrcali vanzemaljci i srushili zdravstveni sistem, pa ljudi poginuli svako od svoje bolesti, jer nije moglo drugachije. za one koji ne mogu da dobiju terapiju ili intervencije je svejedno koji je uzrok. ima ljudi koji su bili na korak za hitno budzetsko lechenje u inostranstvu, a onda je inostranstvo nestalo, npr. upravo tako. nazovimo ga i obicnim gripom, ako polomi zdravstvene sisteme, nebitno je kako ga klasifikujemo.
March 30, 20205 yr 3 minutes ago, Aleksija said: upravo tako. nazovimo ga i obicnim gripom, ako polomi zdravstvene sisteme, nebitno je kako ga klasifikujemo. pokazace, u bilo kom ishodu, sve chemu se niko nije nadao. u tirshovoj smo se danas pozdravili sa chuvajte se i zdravi bili. maksimum koji mozemo da probamo da dobijemo iz ovoga na kraju je da postavimo da nam je zdravlje na prvom mestu, nacija i pojedinaca. samo je pitanje kolika cena ce biti placena. ljudi sa drugim hronichnim bolestima su ochajni, na tviterima i fejsbucima se vade ochi unakrst od chiste nemoci. i deca su svesna da ako dodje do najgoreg, chitaj korone, oni nisu na redu nikad. Edited March 30, 20205 yr by gospa buba
March 30, 20205 yr Za običan grip imamo vakcinu. Ovde se neko sa koronom ušetao u bolnicu i odmah izgiboše par pacijenata sa onkologije... Ne bi od običnog gripa (najverovatnije.)