Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 minute ago, BadenacIII said:

Struka,dragi moj Harpere ( izvinjavam se na intimizaciji je    ,ipak se druzimo sto na formum b92 sto na ovom forumu skoro 20 godina) nema stav oko korone.O podelama izmeju strucnjaka govore dva  odlican teksta Dragan Bisenica iz ovonedeljnog i proslonedeljnog Danasa.

Na velika vecinu pitanja o korona epidemiji struka danas odgovara sa recima koje pocinju sa n ( ne znamo,nismo sigurni,nismo videli ....)  Tome svedoci izjava doktorke Briks,glavnog strucnjaka za borbu protiv epidemije Bele kuce na konferenciji za stampu u sredu ili cetvrtak da postoje modeli koji predvidjaju da u Italiji od epidemije umre oko 400000 ljudi.Na srecu,broj umrlih je znatno,znatno manji od ovih predvidjanja i zato se dati modeli prepituju.

Svestan sam toga, govorio sam o razlici u opstem modelu ponasanja kod ljudi kojima je izvor odluke nauka i onih kojima je izvor odluke politika. To su dva razlicita skupa parametara koji tretiraju razlicite ishode.

Ako se donese ovakva tiranska odluka ,za nju i njene posledice ce biti odgovorna dva coveka- ALeksandar Vucic i Predrag Kon.

Nadam se da ce ovaj foerum opstati jer posle ukidanja slobode kretanja na redu su i ukidanja slobode govore i veroispovesti,da se ne bi sirila zaraza iz putiora odnosno lizale vesti koje ce demantovati nasu vrlu "struku" i njen "plan" za iskorenjivanje krize.Uporedo ce se ici i na kontrolu interneta jer smo za savetnike  doveli kineske maoiste koj su,jedini,"pobedili" epidemiju.

Predsednik drzave na televiziji mrtav hladan kaze da ce da predlozi drasticnu meru koja ce ugroziti zivot velikog broja ljudi i izloziti ih nezapamcenom maltretiranju iako nema pojma kako ce ta mera u stvarnosti funksionisati. U bilo kojem normalnom drustvu posle te izjave, pa sve da je sve drugo uradio besprekorno, ne samo da bi s vlasti bio oteran govnjivom motkom vec bi mogao da bira da li ce ostatak zivota da provede u ludnici ili zatvoru. Koliki ludak moze covek da bude da bi uradio nesto tako neodgovorno?

Mislim da se pre nameće pitanje kakvo smo mi to društvo.

1 minute ago, Goranz said:

Mislim da se pre nameće pitanje kakvo smo mi to društvo.

Plus imamo ozbiljan problem

osim ako to ne bude 24 h zabrane izlaska osim u nabavku hrane i apoteku, pa dodje na mjere kao dobar dio evrope

Zamisljam Vulina kako organizuje vojsku da nabavlja i dostavlja najpotrebnije namirnice i lekove za cca 2 miliona 24satno zatocenih ukucana i nije mi nimalo dobro. 

kinez™ kaze kupovina jednom u pet dana

...

kakva je ovo njemu vjezba za diktaturu, strava

14 minutes ago, theanswer said:

ne znam šta hoćeš da ti kažem. da branim brnabićku i njenu e upravu ne želim. ja mislim da je dobro da postoje koliko toliko transparentni podaci, voleo bih da budu još transparentniji. a voleo bih i da ljudi manje kenjaju realno, ali to je već uzaludno. 

jebote, imas 9 slucajeva u 4 opstine. treba da uneses 4 cifre u 4 opstine. i ti ne uneses.

ako ja, kao gradjanka, i ne trazeci, dobijam svakodnevno podatke od zzjz na svoj viber nalog, svakako bi trebalo da ih ima i zvanicni drzavni sajt.

mada, u pravu si, zamisli da moramo da cekamo politikin dodatak od nedelje da procitamo stampane rezultate. to bi bilo vec manje transparentno.

To meni od prvog dana ide kroz glavu, generalna proba diktature.

24h policijski čas bez odlaska u prodavnicu/apoteku je nesprovodiv, nema tih zatvora u koje bi potrpali sve prekršioce. Naravno, tome bi morala da prethodi naredba da sve firme u Srbiji prekinu rad, pošto čak i IT firme koje nisu 100% u cloudu moraju da imaju neke ljude makar na stendbaju zbog infrastrukture.

4 minutes ago, morgana said:

kinez™ kaze kupovina jednom u pet dana

...

kakva je ovo njemu vjezba za diktaturu, strava

+1

btw, zar ti izslasci svih u isto vreme (ili ajd, po grupama, u odredjenim razmacima, ali opet su to velike grupe ljudi na malom prostoru u isto vreme) nisu jos opasniji od ovog sto sad imamo? To mi nikako nije jasno, ne das ljudima starijom od 65 da izlaze napolje uopste, ali ih pustis jednom nedeljno da, u rasponu od tri sata, svi izadju i odu zajedno na prakticno isto mesto. Dal moze idealnije za prenos zaraze? 

3 minutes ago, Sludge Factory said:

+1

btw, zar ti izslasci svih u isto vreme (ili ajd, po grupama, u odredjenim razmacima, ali opet su to velike grupe ljudi na malom prostoru u isto vreme) nisu jos opasniji od ovog sto sad imamo? To mi nikako nije jasno, ne das ljudima starijom od 65 da izlaze napolje uopste, ali ih pustis jednom nedeljno da, u rasponu od tri sata, svi izadju i odu zajedno na prakticno isto mesto. Dal moze idealnije za prenos zaraze? 

i onda pop kriv kad mashe kashichicom :hihi:

4 minutes ago, Sludge Factory said:

Po njihovoj teoriji oni su svi zdravi, niko nikoga ne moze da zarazi

Ma kakva diktatura, lik ne zna gde bije. Sproveo bi neke mere, ali nema pojma sta, ni sa cime, a niko ga od gradjana ne jebe dva posto

14 minutes ago, morgana said:

osim ako to ne bude 24 h zabrane izlaska osim u nabavku hrane i apoteku, pa dodje na mjere kao dobar dio evrope

Pod ovim sam rezimom vec 2 nedelje i stvarno nije strasno. I niko ne misli da se time uvodi diktatura. Pritom guzvi u radnjama nema, jer svi idu u nabavku jednom u par dana, ili redje. Samo sto se ovo ne zove policijski cas, i treba biti oprezan sa upotrebom tog termina, a Vucic jedva ceka da ga izgovori.