Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

8 minutes ago, theanswer said:

ovi podaci sa sajta, gde stoji "po opstinama" izgleda nisu po opstinama, vec po okrugu 

Spoiler

Edited by Aleksija

@Jumanji

sto se godina tice, kon ima 65, izgleda starije

1 minute ago, Aleksija said:

ovi podaci sa sajta, gde stoji "po opstinama" izgleda nisu po opstinama, vec po okrugu 

Reveal hidden contents

I ja isto mislim, obzirom da ne verujem da u KGu gradu ima 21 oboleli. :unsure:

Ima li nekog s mozgom u ovoj drzavi da hitno hospitalizuje ovog ludaka koji trenutno prska na Prvoj?

u izvestaju uzickog zavoda za javno zdravlje stoji: uzice 3, cajetina 2, pozega 2, prijepolje i sjenica po 1. a na mapi sve te ostale opstine 0.

4 minutes ago, arheolog1981 said:

Jesi video Kraljevo? Nula do 24.3 pa 2 pa 10 danas. A u Kraljevu je bio onaj snimak gomile ispred crkve za mladence...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Nisam pojedinačno gledao, ima tu grešaka. Npr Kula piše da ima 8 i da je 8 danas novih a kada uzmeš označiš samo poslednji taj dan nema ih nigde. Video sam i Aranđelovac jer su kukali svi za Aranđelovac, da ima sad 4 na listi koliko je i trebalo :D

4 minutes ago, Aleksija said:

Reveal hidden contents

Kako misliš? Tipa Temerin je isti okrug valjda ko NS. 

Edited by theanswer

Just now, theanswer said:

Nisam pojedinačno gledao, ima tu grešaka. Npr Kula piše da ima 8 i da je 8 danas novih a kada uzmeš označiš samo poslednji taj dan nema ih nigde. 

Kako misliš? Tipa Temerin je isti okrug valjda ko NS. 

imas gore, sve trpaju u srediste okruga.

1 minute ago, Aleksija said:

u izvestaju uzickog zavoda za javno zdravlje stoji: uzice 3, cajetina 2, pozega 2, prijepolje i sjenica po 1. a na mapi sve te ostale opstine 0.

Moguće je da kasne ko za Aranđelovac. Ali nije samo po okruzima jer imaš npr pančevo 2, vršac 2, alibunar 3, to je isti okrug, a različite opštine. 

2 minutes ago, theanswer said:

Moguće je da kasne ko za Aranđelovac. Ali nije samo po okruzima jer imaš npr pančevo 2, vršac 2, alibunar 3, to je isti okrug, a različite opštine. 

u uzicu je bilo 4 pre 5 dana, a sada 3. nisu kasnili ocigledno, nego su sve ubacili u jedan grad.

takodje, oboleli iz cajetine je jedan od prva 2 registrovana slucaja u okrugu, cajetina sve vreme 0 na  sajtu.

koji je ionako sklepan i nepregledan. kao sto smo i ocekivali, ali ne bas ovoliko.

Just now, Aleksija said:

u uzicu je bilo 4 pre 5 dana, a sada 3. nisu kasnili ocigledno, nego su sve ubacili u jedan grad.

takodje, oboleli iz cajetine je jedan od prva 2 registrovana slucaja u okrugu, cajetina sve vreme 0 na  sajtu.

koji je ionako sklepan i nepregledan. kao sto smo i ocekivali, ali ne bas ovoliko.

onda očigledno funkcioniše drugačije po različitim okruzima. 

1 minute ago, theanswer said:

onda očigledno funkcioniše drugačije po različitim okruzima. 

pa jeste, mi smo otprilike tek malo manji od kine, ko bi to mogao organizovati da bude jednoobrazno...

Just now, Aleksija said:

pa jeste, mi smo otprilike tek malo manji od kine, ko bi to mogao organizovati da bude jednoobrazno...

:lolol:

Just now, Aleksija said:

ne znam šta hoćeš da ti kažem. da branim brnabićku i njenu e upravu ne želim. ja mislim da je dobro da postoje koliko toliko transparentni podaci, voleo bih da budu još transparentniji. a voleo bih i da ljudi manje kenjaju realno, ali to je već uzaludno. 

5 hours ago, harper said:

Jasno i tacno. Struka ce u proceni uvek ici na najekstremniji moguci scenario jer tako mora. Ljudski zivoti su u pitanju, poslednja stvar koju odgovoran lekar sebi moze da priusti je da mu pacijent strada jer on nije ukalkulisao i one ekstremne rizike, koliko god oni bili mali. Naucna istina je najnedemokratskija stvar na svetu, oko nje nema pogadjanja i mora se istraziti "od korice do korice" pre nego sto se izrekne tvrdnja. Dakle, da se struka pita ona bi donosila odluke koje statisticki obezbedjuju najbolji moguci scenario u okviru same epidemiologije. Posto u ovom slucaju odluke koje se donose zahvataju neuporedivo siri prostor od epidemioloskog i proizvode mnogo sire posledice, one se tom sirem prostoru moraju i prilagoditi. To znaci da odluke treba da donosi onaj ko je za to i zaduzen (u nasem slucaju Vucic, u normalnom slucaju vlada predmetne drzave) a posao struke je da iznosenjem svih predvidivih opcija obezbedi da ta odluka bude sto je moguce kvalifikovanija.

Struka,dragi moj Harpere ( izvinjavam se na intimizaciji je    ,ipak se druzimo sto na formum b92 sto na ovom forumu skoro 20 godina) nema stav oko korone.O podelama izmeju strucnjaka govore dva  odlican teksta Dragan Bisenica iz ovonedeljnog i proslonedeljnog Danasa.

Na velika vecinu pitanja o korona epidemiji struka danas odgovara sa recima koje pocinju sa n ( ne znamo,nismo sigurni,nismo videli ....)  Tome svedoci izjava doktorke Briks,glavnog strucnjaka za borbu protiv epidemije Bele kuce na konferenciji za stampu u sredu ili cetvrtak da postoje modeli koji predvidjaju da u Italiji od epidemije umre oko 400000 ljudi.Na srecu,broj umrlih je znatno,znatno manji od ovih predvidjanja i zato se dati modeli prepituju.

Erzsebet Palatinus na tamouTM:

pakao. o cemu mi pricamo.

kon danas prica o skupim testovima, kako su ih surili kad su probali da kupe pocetkom marta.

pa kone brate ne tovi se prase pred bozic.

Veliki stručnjaci se spremili za epidemiju.

Edited by vememah