March 29, 20205 yr 1 minute ago, levi said: tu smo negde. tri brata rođena https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw Nismo, mi smo najgori - kod nas je počelo kasnije, imamo manje testiranih a najviše umrih
March 29, 20205 yr 3 minutes ago, steins said: A to. Kako ne postoji, postoji. Samo nije popularno da se priča. Ne postoji, nego je ostavljeno lokalnim samoupravama da organizuju. Koliko ja znam, postoji samo neko uputstvo kako da se spakuje telo (PVC kesa, pa limeni sanduk, pa drvo) Edited March 29, 20205 yr by dvb-t manijak
March 29, 20205 yr 2 minutes ago, steins said: Nismo, mi smo najgori - kod nas je počelo kasnije, imamo manje testiranih a najviše umrih kako to tumacis, ali u odnosu na cg, bih i mk brojke?
March 29, 20205 yr 2 minutes ago, vememah said: Kon je 26.1. izjavio da virus nema veliki potencijal: http://www.rtv.rs/sr_lat/zivot/zdravlje/epidemiolog-rizik-za-srbiju-mali-koronavirus-se-ne-prenosi-ubrzano_1087692.html Mhm, samo fali kontekst - izjava je data 26. januara i tada je bila na mestu. @dvb-t manijak pa to, zabranu okpuljanja već imaš, a mislim da mi i nemamo gde da kremiramo. /odnosno nemamo kapacitet/
March 29, 20205 yr 2 minutes ago, vememah said: Kon je 26.1. izjavio da virus nema veliki potencijal: http://www.rtv.rs/sr_lat/zivot/zdravlje/epidemiolog-rizik-za-srbiju-mali-koronavirus-se-ne-prenosi-ubrzano_1087692.html Druze, 25.januara je bilo 1,400 obolelih i jako malo informacija o virusu https://www.theguardian.com/science/live/2020/jan/25/coronavirus-china-death-tolls-rises-to-41-as-france-confirms-three-cases
March 29, 20205 yr Kinezi su zatvorili 11-milionski Vuhan 23.1, sigurno zbog malog potencijala. 25. je zabeležen prvi slučaj u Evropi. Pored Kine, slučajeva je već tada bilo u još 13 država. Kinezi najavili gradnju dve specijalizovane bolnice i mere za identifikovanje i trenutnu izolaciju sumnjivih po vozovima, avionima i autobusima. Sve zbog malog potencijala. Morao je da pametuje, nije ni slučajno mogao da kaže da još nema dovoljno informacija i da treba pratiti situaciju. Edited March 29, 20205 yr by vememah
March 29, 20205 yr 12 minutes ago, harper said: Samo kazem da se od epidemiologa moze ocekivati da savetuju najradikalnije mere jer oni gledaju na sve ovo iskljucivo iz ugla medicine, Pa i iz ugla medicine bi najradikalnije mere bile vrlo diskutabilne, osim ako se ne gleda samo na borbu protiv ovog virusa. Mere totalne obustave kretanja verovatno bi prouzrokovale masu drugih medicinskih problema npr. Na stranu što je stanovište tog pogleda (striktno medicinskog) potpuno pogrešno, jer medicina ne može ni postojati bez mase drugih stvari, dakle nije nešto samoodrživo. Takođe, ako se pohvalno izjašnjava u pogledu trenutne vlasti kao one koja je najviše (ili potpuno) uvažavala preporuke struke, trebalo bi nas zapravo brinuti da ta vlast onda, vrlo moguće, prilično zanemaruje onu drugu "nemedicinsku" (tačnije i medicinsku van borbe protiv virusa) stranu tj. i našu realnost i našu budućnost. Naravno, niko od Kona ne očekuje, niti traži, konfrotaciju sa psihom, ali nisu mu potrebni ni ovakvi "izlivi". No, hajde da mu se gleda kroz prste, stariji čovek, non stop ga vukljaju pred kamere i svačega se nasluša na tim kzš, vidi se i ispolji nekad ta nervoza.
March 29, 20205 yr 7 minutes ago, vememah said: Kinezi su zatvorili 11-milionski Vuhan 23.1, sigurno zbog malog potencijala. 25. zabeležen prvi slučaj u Evropi. Pored Kine, slučajeva je već tada bilo u još 13 država. Morao je da pametuje, nije ni slučajno mogao da kaže da još nema dovoljno informacija i da treba pratiti situaciju. Prvi oboleli u Evropi? 1,400 u celom svetu do tada Tekst od 26.1.interviju verovatno radjen 25,24 lockdown u wuhanu 23? Bas je bilo dosta podataka
March 29, 20205 yr 13 minutes ago, morgana said: kako to tumacis, ali u odnosu na cg, bih i mk brojke? najočitije je na onom dihjagramui što je vememah postavio malo gore iznda tvog posta lepo se vidi kako ubrzavamo, uskoro ćemo mi postati pravi lider u regionu
March 29, 20205 yr Nije masovnije, bukvalno je isti kriterijum samo sto se povecava broj sa ozbiljnim simptomima. Sramotno je ovo sto rade, a novinari bi morali da ih gaze zbog toga svakog dana. Bilo je jedno pitanje novinara danas, Kon je nešto uvijao u oblande, ali iz tog uvijanja može se zaključiti da nismo imali dovoljno testova u početku, tako da smo i kriterijume za testiranje postavili 'visoko' - svi simptomi + kontakt sa nekim od zaraženih ili sa nekim ko dolazi iz zemalja sa velikim brojem zaraženih. Drugo, može se zaključiti da sada imamo testove, ali da nemamo spremne ostale stvari, mesta za uzimanje uzoraka, čuvanje, transport, laboratorije... Odluka da se više testira je doneta, ali se sporo sprovodi.Po onome što sam čitao masovno testiranje i rano otkrivanje čak i onih zaraženih bez simptoma je ključno. Čak i u Italiji, Lombardija i Veneto imaju drastične razlike u brojevima a tu razliku je napravio i pristup u testiranju. Ako su podaci da 80 posto zaraženih ljudi nema simptome ili ima blage simptome, onda je pravi broj zaraženih bar 5 puta veći od zvaničnog. Bez obzira na na sve zabrane, ti ljudi će prenositi virus dalje. Ključno je da se takvi ljudi pronađu, testiraju i izoluju ako su pozitivni.Sent from my Mi A3 using Tapatalk
March 29, 20205 yr 2 minutes ago, renne said: krenulo sms spamovanje direkt od vlade drugim rechima oni ne znaju shta su kome izrekli?
March 29, 20205 yr 3 minutes ago, Ravanelli said: Bas je bilo dosta podataka I još jednom: morao je da pametuje, nije ni slučajno mogao da kaže da još nema dovoljno informacija i da treba pratiti situaciju.
March 29, 20205 yr 4 minutes ago, dùda said: najočitije je na onom dihjagramui što je vememah postavio malo gore iznda tvog posta lepo se vidi kako ubrzavamo, uskoro ćemo mi postati pravi lider u regionu hvala, previdjela sam ga