Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, theanswer said:

jel znaš da se polcija ne cima? jel imaš to kao dokaz, pošto toliko iz svakog posta ti se vidi?

Dokaz? Ajde ti dokaži da se cima kad si tako pametan i na tom nivou pitaš. Nemam nameru da se s tobom dalje natežem, niti da odgovaram na bezobrazuluk, mada bih imao šta, ne bih da dodatno dižem tenzije na forumu. I zaobiđi me, a ja ću zaobići tebe.

1 minute ago, levi said:

znači očigledno sve ide na Torlak, usko grlo. nema dovoljno ljudi da obrade testove, nema laboratorija

padaju s nogu od posla ali ne mogu više da urade od ovih par stotina dnevno

Platićemo veliku cijenu zbogo ovoga. Ovo je ključni propust i stvar na kojoj treba insistirati kada se ovo sve završi.

znači očigledno sve ide na Torlak, usko grlo. nema dovoljno ljudi da obrade testove, nema laboratorija

padaju s nogu od posla ali ne mogu više da urade od ovih par stotina dnevno

Nedimović pre neki dan rekao da osposobljavaju neki lab u Batajnici koji je do sada bio za noro virus, za testiranje na COVID

BTW, sad mi kolega kaže da je tu laboratoriju i njeno otvaranje slikao jedno 5 puta [emoji6]

... Shiit has hit the fan...

Kontam da se i Kon oseća slično. :fantom:
Jesu se zaglavili sa testovima.
Spremaju se dodatne laboratorije.
Optimistično mislim da je juče broj pozitivinih skočio zbog testiranih gasterbajtera :unsure:

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Just now, Anonymous said:

Dokaz? Ajde ti dokaži da se cima kad si tako pametan i na tom nivou pitaš. Nemam nameru da se s tobom dalje natežem, niti da odgovaram na bezobrazuluk, mada bih imao šta, ne bih da dodatno dižem tenzije na forumu. I zaobiđi me, a ja ću zaobići tebe.

Ne brate nego si ti pametan, ti sve znaš, što leti helikopter, što se ovo ne radi, što se radi ovo, što se neko ne cima, ti imaš te tvrdnje da se nešto ne radi, da neće policija da patrolira, evo sede u kući svi i drkaju kurac, samo si ti pametan, samo ti nešto radiš verovatno. Ja treba da iznosim dokaz na tvoje tvrdnje, ne burazeru, ne ide tako nego obrnuto. Nemaš nameru da se natežeš jer znaš da lupaš gluposti. Mogao bih i ja svašta da kažem ne boj se. 

2 minutes ago, mraki said:

Pa testiraju se ljudi koji ispunjavaju odredjene kriterijume, danas ih može biti 500 a sutra 2500. Šta bi tu fiksni broj testova promenio?

Ne vidim da je odnos broja zaraženih u odnosu na broj testiranih toliko bitan, bitniji je ukupan broj zaraženih i stopa smrtnosti.

Pa očigledno je da se ne testiraju "svi koji ispunjavaju određene kriterijume", inače bi morali da testiraju sve koji su bili u kontaktu sa obolelima što je nemoguće, ne znam koji im je kriterijum za testiranje, ali ima primera da ne testiraju ni ljude koji su očigledno razvili simptome slične gripu. Testira se mali broj ljudi koji ispunjavaju kriterijume, pa da samim tim ni ovaj broj pozitivnih ne znači baš ništa. Možda ih je 741, a možda je i 741.000.

19 minutes ago, JozoMujica said:

Dobro stručnjaci, lepo sam pitao. Nisam statističar, ne poznajem metodologiju pa pitam polazeći od sledećeg:

Ako danas testiraš 100 ljudi i ispostavi se da je 20 zaraženo, sutra testiraš 150 i ispostavi se da je 15 zaraženo, prekosutra testiraš 50 ljudi i ispostavi se da je 42 zaraženo, šta nam govore ti brojevi osim da je od 7 miliona minimum 112 zaraženo?

Ako može neko stručan da mi objasni bez čeloklepa.

U ovom slucaju je bitno da imamo sto vise testiranih, kako bi podaci bili verodostojniji. Dnevni broj sluzi za pracenje trenda, kako bi videli da li idemo ka smirivanju ili ne (smanjenje broja zarazenih par dana u nizu). Nebitna je razlika u dnevnom iznosu obradjenih slucajeva. Bitan je ukupan broj u odnosu na nasu populaciju (zato bi i trebalo biti dosta vise testiranih osoba svakodnevno, posto je dosadasnji uzorak minoran).

Edited by Miljenko

Smrtnost je i dalje oko 1.75% što nije toliko loše, pogotovo ako uzmemo u obzir da su registrovani uglavnom oni sa težim simptomima, i da je stvarna brojka verovatno dosta veća. Amerika koja sad testira najmasovnije ima smrtnost oko 1.6%.

@JozoMujica jasno da se ne testira dovoljno za sad, to pričamo od početka. Sad je nešto masovnije ali i dalje nedovoljno.

Edited by mraki

Just now, Miljenko said:

U ovom slucaju je bitno da imamo sto vise testiranih, kako bi podaci bili verodostojniji. Dnevni broj sluzi za pracenje trenda, kako bi videli u da li idemo ka smirivanju ili ne (smanjenje broja zarazenih pad na u nizu). Nebitna je razlika u dnevnom iznosu obradjenih slucajeva. Bitan je ukupan broj u odnosu na nasu populaciju (zato bi i trebalo biti dosta vise testiranih osoba svakodnevno, posto je dosadasnji uzorak minoran).

Hvala, oko ovog boldovanog je i nastalo moje čuđenje, kao da zahvatiš kofu vode iz jezera i konstatuješ da u jezeru ima ili nema riba na osnovu sadržaja kofe.

Mogu li biti konfuzniji po pitanju testiranja ljudi?
Jebo mater ove presice™ treba preskakati.

2 minutes ago, JozoMujica said:

očigledno je da se ne testiraju "svi koji ispunjavaju određene kriterijume"

ne znam koji im je kriterijum za testiranje

Kako je očigledno ako ne znaš kriterijum?

1 minute ago, mraki said:

Smrtnost je i dalje oko 1.75% što nije toliko loše, pogotovo ako uzmemo u obzir da su registrovani uglavnom oni sa težim simptomima, i da je stvarna brojka verovatno dosta veća. Amerika koja sad testira najmasovnije ima smrtnost oko 1.6%.

Koji je prosek godina umrlih?

stopa smrtnosti ne zarinjava, ali zabrinjava sto vise umiru ljudi koji nisu stari, a jos smo u ranoj fazi.

Očigledno je da još nismo krenuli sa napadom na virus. 

3 minutes ago, John Coltrane said:

Mogu li biti konfuzniji po pitanju testiranja ljudi?
Jebo mater ove presice™ treba preskakati.

Predsednik će sve to lepo da objasni gradjanima večeras. :dry:

@Anonymous ne znam

Edited by mraki