Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, JozoMujica said:

U čemu je uopšte smisao vođenja ove statistike ako se ne testira isti broj ljudi svakog dana?

:isuse:

Jebemo kevu sa testiranjem, hoce li neko da postavi pitanje zasto smo

najgori od sve dece? Jel ima neko da nam da odgovor zasto imamo ovako mizeran broj testova. 

2 minutes ago, Milosh76 said:

Od juce umrlo jos 3 sa teskim hronicnim oboljenjima, ukupno 13

ovaj 58. godište, oboljenje bubrega i gojaznost. nije baš da je bio na samrtnoj postelji pre korone

Na kraju će biti više mrtvih nego obolelih. 

3 minutes ago, JozoMujica said:

U čemu je uopšte smisao vođenja ove statistike ako se ne testira isti broj ljudi svakog dana?

A što bi se testirao isti broj svakog dana?

Mislim, treba testirati više, ali još nisam čuo za ideju da treba isti broj testova svaki dan...

Uzasni smo sa brojem umrlih. Sreca da smo zatvorili sve relativno na vreme, zdravstvo je katastrofa

Ionako imam veliku smrtnost od raka, ovde se isto ne bismo pokazali

ne znam da li sam dobro shvatio, testiranja radi samo Torlak?

ako je tako onda mogu da spavaju na poslu, ali fizički ne mogu da stignu da obrade više

Edited by levi

• Author
1 minute ago, levi said:

ovaj 58. godište, oboljenje bubrega i gojaznost. nije baš da je bio na samrtnoj postelji pre korone

Ako sam je dobro cuo,  imao je hipertenziju, gojaznost i bolest bubrega, sustina je da je imao hronicnih bolesti, a ne da li su bile smrtonosne

Smisao vođenja statistike je da se testiraju apsolutno svi sumnjivi slučajevi ili makar svi slučajevi koji zadovoljavaju određene kriterijume kako bi se pratio trend.

Pošto broj slučajeva i dalje eksponencijalno raste, vrlo je logično da i broj testiranja mora da raste.

3 minutes ago, vememah said:

Koja to zemlja testira fiksni broj svakog dana i na koju bi brojku ti fiksirao broj testova sa svešću da za koju nedelju može da se desi da imaš više hiljada obolelih dnevno?

2 minutes ago, 3opge said:

Dobro stručnjaci, lepo sam pitao. Nisam statističar, ne poznajem metodologiju pa pitam polazeći od sledećeg:

Ako danas testiraš 100 ljudi i ispostavi se da je 20 zaraženo, sutra testiraš 150 i ispostavi se da je 15 zaraženo, prekosutra testiraš 50 ljudi i ispostavi se da je 42 zaraženo, šta nam govore ti brojevi osim da je od 7 miliona minimum 112 zaraženo?

Ako može neko stručan da mi objasni bez čeloklepa.

2 minutes ago, Ravanelli said:

Uzasni smo sa brojem umrlih. Sreca da smo zatvorili sve relativno na vreme, zdravstvo je katastrofa

Zdravstvo jeste katastrofa i brine me šta će biti kad se ovo još malo zahukta, ali ova brojka za sad nije posledica toga koliko nerealne slike broja zaraženih zbog premalo testiranja.

Valjda su pre par dana rekli da jos neko testira sem njih,ma i da ima testova,treba obucenih ljudi da to obradjuju,da li je stigla ona laboratorija od Kineza,rekose da moze da obradi 1000 testova dnevno?

Kon=major.

1 minute ago, Milosh76 said:

Ako sam je dobro cuo,  imao je hipertenziju, gojaznost i bolest bubrega, sustina je da je imao hronicnih bolesti, a ne da li su bile smrtonosne

...ko je danas bez hronične bolesti, hipertenzija je ko dobar dan već sa +30 godina? Poslužiće kao izgovor za kompletno zakazivanje celog sistema...zdravstvenog i svih ostali. Kon opet hvali vlast...:frust: Važno je da se ne šetaju kučići, eto to će nas spasiti...cirkus!

Zašto famozna struka ne pomeen u kakvoj su opasnosti hipertoničari na terapiji ACE inhibitorima?

Bravo za čestitog Konaru!

Odavno neko nije tako snažno uplivao u gospodarev čmar...