March 29, 20205 yr 2 minutes ago, Bambula said: Pa u Titovo vreme je u uniforma bila Bog, danas nije.I pusti ti te price sta bi bilo da je ovo doslo u Titovo vreme.Narod je kolektivno izgubio svest, danas bi te taj neko snimao kako mu lupas samar i od sebe napravio zrtvu. Svaka mera ima svoj sistem, a u nasem sistemu mere represije ne piju vodu. Evo onda mere u skladu sa vremenom: legitimisanje, pisanje prijave i ekspresna naplata kazne. Ko odbije da se legitimiše pokupi ga marica.
March 29, 20205 yr 1 minute ago, Anonymous said: Evo onda mere u skladu sa vremenom: legitimisanje, pisanje prijave i ekspresna naplata kazne. Ko odbije da se legitimiše pokupi ga marica. Lako se to resi, dobar dan.. Dobar dan.Vasa dokumenta zapises podatke i kad se takav javi lekaru samo mu pokazes put ka parku u kojem si ga zatekao. Na stranu ljudi svo neslaganje sa sistemom, prvi se ne slazem. Ali ako je kolektivno zdravlje u pitanju, ne dvoumim se.
March 29, 20205 yr 25 minutes ago, Anonymous said: ... je izvodljivo, ali da policija angažuje sve svoje resurse .... Primarni zadatak policije u ovom trenutku je kontrola sprovodjenja naredbi o samoizolaciji, kojih je reda desetine hiljada. Otprilike reda 5 - 15 ljudu i samoizolaciji na jednog uniformisanog pripadnika MUPRS. Pored toga ima bar pet puta više ljidi koji trebaju da budu u samoizolociji, ali se zakasnilo sa merama i organizaciji prihvata na granici... itd ....
March 29, 20205 yr kontrola izolanata™, i sporovđenje kamiondžija od granice do granice, time je trenutno preokupirana policija
March 29, 20205 yr 34 minutes ago, Anonymous said: Quote Ostavljaju Adu (koju je lako blokirati - samo se blokira parking), pa pružajući sebi alibi o neposlušnom narodu svima ograničavaju kretanje još više i uvode dodatni pritisak na prodavnice. I onda umesto da pričamo o nedovoljnoj zaštitnoj opremi zdravstvenih radnika, radu Jure i ostalih neesencijalnih poslodavaca, kao i nedovoljnoj zaštiti esencijalnih delatnosti ovde se šejmuju ljudi koji su sami ili sa porodicom izašli prošetati. Pritom praznih gradskih ulica koliko hoćete. Ja sam juče sretao čoveka na 100-200 metara u sporednim ulicama u centru Beograda. Adu je nemoguće blokirati, tj moguće je, ali da angažuješ par stotina ljudi. Čitava makiška strana ima prilaz jezeru. To bi se jedino rešilo patrolama na samom jezeru, ali onda bi policija morala da radi svoj posao, a to je previše zahtevati. Kako bre nemoguce blokirati onaj veliki PS parking, i stari obrenovacki drum od lidla do makisa. Jos i postavis patrolu kod lidla da obeshrabruju ljude koji u lidlu parkiraju od odlaska do ade i resio si problem. Naravno, neko dođe i peške ili biciklom (prevoz ne radi), ali to je manjina i samom blokadom parkinga si rešio 90% ljudi i definitivno neće biti gužvi. I policije je na ulicama poprilicno. Juce sam video da legitimisu ljude po parkovima da valjda provere godine. Tako da su itekako u stanju da rasteraju okupljanja (i rasterivali su juce na keju)... Ali bolje im je da imaju alibi i da se društvo bavi šejmingom šetača i ne protivi se bilo kakvim policijskim odlukama...
March 29, 20205 yr 1 hour ago, levi said: tako što na jednog koji šeta sam sa maskom, dolazi 1000 njih do kojih apelovanje i objašnjavanje ne dopire i onda mora da se zabrani svima sve, da bi se postigao neki realan efekat Odake ti to 1 na 1000? Rekao Lončar? To je važilo do pre par dana (nije ni bilo maski). Sad većina ljudi nosi maske (bar kud sam ja išao).
March 29, 20205 yr 1 hour ago, duma said: Ako je rečeno, onda je sigurno tako. Pogledajte šta su bile ideje struke, pre nego što je sve u svoje ruke preuzeo Vođa. Šta su pričali o prenosu na otvorenom. Može li neko da mi objasni kako šetnja s maskom može da ugrozi nekog? Ovo se ne prenosi pogledom. Ako provedemo još dva meseca u kući poprilično je logično da će zdravlje svima biti narušeno. Doskoro nije bilo maski, a ljudi su morali da odu do prodavnice/apoteke. Ne treba se glupirati, roštiljati praviti sedeljke, ali treba imati u vidu da zdravlje može da strada i od nečeg što nije korona. Pa to i ja tvrdim (da odluku nije donela struka), imaš gore moj post gde Slaviša Lekić dobija tu informaciju od Kona 15 hours ago, Tutankamon said: ja sam se samo nadovezao na ovaj komentar 14 hours ago, halloween said: Vidi Kona kako je naivno naleteo da odgovara 1 neškolovanom ali namazanom. Kakve veze ima epidemiolog, pa i ministar zdravlja, sa policijskim časom? Tu naredbu donosi MUP. Inače je bukvalno juče Slina gostovao na jutarnjem programu neke televizije i tvrdio isto (kako se neće menjati mere bez odluke struke da bi popodne promenili mere a struku, kao što vidimo, nije pitao niko)...bolesnik je egzaltiran, on je sada na sedmom nebu i nije mu lako... Edited March 29, 20205 yr by Tutankamon
March 29, 20205 yr Ako policija nije u stanju da rastera roštiljanje na Košutnjaku (mislim stvarno, WTF), u čemu je onda poenta uvođenja ikakvih mera? Lepo onda neka puste građane da se sami organizuju kako znaju i umeju, pa kako kome zapadne.
March 29, 20205 yr 1 minute ago, mraki said: 376 testirano, 82 pozitivno Masovno, nema šta. Prošlo je već nedelju dana od najave masovnog testiranja.
March 29, 20205 yr 3 minutes ago, Halvard said: Ako policija nije u stanju da rastera roštiljanje na Košutnjaku (mislim stvarno, WTF), u čemu je onda poenta uvođenja ikakvih mera? Lepo onda neka puste građane da se sami organizuju kako znaju i umeju, pa kako kome zapadne. Juče sam na NBGD-u video devojku na rolšuama...gomila klinaca na bajsevima...
March 29, 20205 yr 1 minute ago, mraki said: 376 testirano, 82 pozitivno U čemu je uopšte smisao vođenja ove statistike ako se ne testira isti broj ljudi svakog dana?
March 29, 20205 yr 3 minutes ago, JozoMujica said: U čemu je uopšte smisao vođenja ove statistike ako se ne testira isti broj ljudi svakog dana? Koja to zemlja testira fiksni broj svakog dana i na koju bi brojku ti fiksirao broj testova sa svešću da za koju nedelju može da se desi da imaš više hiljada obolelih dnevno? Edited March 29, 20205 yr by vememah