March 29, 20205 yr On 29. 3. 2020. at 10:41, Frank Pembleton said: Jel može neko da definiše "policijski čas" mislim svi pričaju policijski čas, kako se sve ovo zapravo zove? Pošto imam neke premudre: Policija treba da kažnjava, ali da se ne uvodi policijski čas! ... Shiit has hit the fan... http://www.cekos.rs/naredba-o-ograničenju-i-zabrani-kretanja-lica-na-teritoriji-republike-srbije-prečišćen-tekst
March 29, 20205 yr On 29. 3. 2020. at 10:41, Frank Pembleton said: Jel može neko da definiše "policijski čas" mislim svi pričaju policijski čas, kako se sve ovo zapravo zove? Pošto imam neke premudre: Policija treba da kažnjava, ali da se ne uvodi policijski čas! ... Shiit has hit the fan... I dalje to tvrdim. kaznjavanjem ce jedino da se promeni svest idiota za ubuduce, policijski cas samo razvija neposlusnost kod gradjana.
March 29, 20205 yr On 29. 3. 2020. at 6:12, Tutankamon said: Da ali rečeno je da će sve mere koje MUP donese, doneti na predlog struke a ne na svoju ruku... Ako je rečeno, onda je sigurno tako. Pogledajte šta su bile ideje struke, pre nego što je sve u svoje ruke preuzeo Vođa. Šta su pričali o prenosu na otvorenom. Može li neko da mi objasni kako šetnja s maskom može da ugrozi nekog? Ovo se ne prenosi pogledom. Ako provedemo još dva meseca u kući poprilično je logično da će zdravlje svima biti narušeno. Doskoro nije bilo maski, a ljudi su morali da odu do prodavnice/apoteke. Ne treba se glupirati, roštiljati praviti sedeljke, ali treba imati u vidu da zdravlje može da strada i od nečeg što nije korona.
March 29, 20205 yr gde ima nova tabela o rasprostranjenosti kovida po gradovima? ona na zvanicnom sajtu je dva dana stara i niko je ne menja
March 29, 20205 yr ja sam se malopre sita isplakala zbog prodavaca po marketima koji moraju da rade. dusa me zabolela.
March 29, 20205 yr @frank, ali ne nuzno. ovaj policijski chas, poshto ja drugim nisam prisustvovala, znachi da mi i dalje dobrovoljno obavljamo njihov posao na koliko hocesh nivoa. ja ne radnim nishta od onoga shto su rekli da ne radim u vreme koje su rekli da ne radim. a ako neko ne poshtuje, zabranice i meni. jer je tako lakshe nego da se radi posao. kao kad zabranish voznju svima zato shto neki voze pijani. vidish ljude u grupi, rasterash grupu.vidish ljude nocu na ulici, pokupish ljude nocu na ulici.i dalje od toga, kad kradu jurish ih, kad im treba pomoc pomognesh. chitav mirnodopski set akcija, kojim se nisu bavili decenijama, jer nikad nisu sigurni ko je s druge strane. sad kad je s druge strane random chicha iz krushevca, ima se i volje i sredstava.kolko ih tachno ima kad ne mogu da odrze nishta??? shta im je tachno u opisu posla u vanredno vreme? u redovno vreme? jebemumater jel treba da se sami organizujemo da stojimo na 2 metra. oh wait, vec stojimo. kao i ti, i ja imam neke stare i neke ozbiljno bolesne koje moram da servisiram. ako mene spreche, taj posao ce morati da radi neko drugi. taj drugi je tachno - niko. prve ce niko jer ih zabole da se organizuju evo vec mesec dana, druge ce niko jer nece znati kako. onda ce morati i mene da jure. jebiga. o tome ce mishljenje moci da ima svako, a ja cu morati da imam svoje prioritete. mislim, ceo sistem u direktnoj nadleznosti vojske i policije i ljudi im rade shta se reklo da se ne radi u po bela dana??? pa mislim, bez ulazenja u to da li je to raspisano smisleno ili ne, nemojte da me zezate! sent from bubamoto
March 29, 20205 yr On 29. 3. 2020. at 11:19, duma said: Može li neko da mi objasni kako šetnja s maskom može da ugrozi nekog? Ovo se ne prenosi pogledom. Ako provedemo još dva meseca u kući poprilično je logično da će zdravlje svima biti narušeno. Doskoro nije bilo maski, a ljudi su morali da odu do prodavnice/apoteke. Ne treba se glupirati, roštiljati praviti sedeljke, ali treba imati u vidu da zdravlje može da strada i od nečeg što nije korona. tako što na jednog koji šeta sam sa maskom, dolazi 1000 njih do kojih apelovanje i objašnjavanje ne dopire i onda mora da se zabrani svima sve, da bi se postigao neki realan efekat
March 29, 20205 yr On 29. 3. 2020. at 10:41, Frank Pembleton said: Jel može neko da definiše "policijski čas" mislim svi pričaju policijski čas, kako se sve ovo zapravo zove? Pošto imam neke premudre: Policija treba da kažnjava, ali da se ne uvodi policijski čas! ... Shiit has hit the fan... Quote Način na koji je uvedeno vanredno stanje dodatno urušava vladavinu prava u našoj zemlji, izjavila je za Istinomer predsednica Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS) Vida Petrović Škero i ukazala da termin "policijski čas naš pravni sistem ne prepoznaje". Primetila je da termin "policijski čas", koji koristi premijerka, domaći pravni sistem ne prepoznaje i da "ne može da kaže odakle premijerki takva definicija".
March 29, 20205 yr On 29. 3. 2020. at 11:30, levi said: tako što na jednog koji šeta sam sa maskom, dolazi 1000 njih do kojih apelovanje i objašnjavanje ne dopire i onda mora da se zabrani svima sve, da bi se postigao neki realan efekat Ovo je poprilično paušalno i pritom netačno. Ostavljaju Adu (koju je lako blokirati - samo se blokira parking), pa pružajući sebi alibi o neposlušnom narodu svima ograničavaju kretanje još više i uvode dodatni pritisak na prodavnice. I onda umesto da pričamo o nedovoljnoj zaštitnoj opremi zdravstvenih radnika, radu Jure i ostalih neesencijalnih poslodavaca, kao i nedovoljnoj zaštiti esencijalnih delatnosti ovde se šejmuju ljudi koji su sami ili sa porodicom izašli prošetati. Pritom praznih gradskih ulica koliko hoćete. Ja sam juče sretao čoveka na 100-200 metara u sporednim ulicama u centru Beograda.
March 29, 20205 yr ma i kod nas ovde, prazne ulice, 80% nosi masku. da ima maski, nosilo bi mozda i 95%.
March 29, 20205 yr On 29. 3. 2020. at 11:47, Spooky said: Ovo je poprilično paušalno i pritom netačno. Ostavljaju Adu (koju je lako blokirati - samo se blokira parking), pa pružajući sebi alibi o neposlušnom narodu svima ograničavaju kretanje još više i uvode dodatni pritisak na prodavnice. I onda umesto da pričamo o nedovoljnoj zaštitnoj opremi zdravstvenih radnika, radu Jure i ostalih neesencijalnih poslodavaca, kao i nedovoljnoj zaštiti esencijalnih delatnosti ovde se šejmuju ljudi koji su sami ili sa porodicom izašli prošetati. Pritom praznih gradskih ulica koliko hoćete. Ja sam juče sretao čoveka na 100-200 metara u sporednim ulicama u centru Beograda. Adu je nemoguće blokirati, tj moguće je, ali da angažuješ par stotina ljudi. Čitava makiška strana ima prilaz jezeru. To bi se jedino rešilo patrolama na samom jezeru, ali onda bi policija morala da radi svoj posao, a to je previše zahtevati.
March 29, 20205 yr On 29. 3. 2020. at 11:13, maheem said: I dalje to tvrdim. kaznjavanjem ce jedino da se promeni svest idiota za ubuduce, policijski cas samo razvija neposlusnost kod gradjana. A na osnovu čega ćeš da kažnjavaš?Ajde reci mi kaznu za koje delo? ... Shiit has hit the fan...
March 29, 20205 yr On 29. 3. 2020. at 10:41, Frank Pembleton said: Jel može neko da definiše "policijski čas" mislim svi pričaju policijski čas, kako se sve ovo zapravo zove? Pošto imam neke premudre: Policija treba da kažnjava, ali da se ne uvodi policijski čas! Kapiram da si bold mislio u ovom strogom kontekstu, ali moram da napomenem - policija ne treba iskljucivo da kaznjava, vec da sprovodi javni red i mir. To mora da im bude nadleznost i svrha. Policija kod nas nazalost sluzi samo za kaznjavanje i punjenje drzavnog budzeta, stoga i sluzi samo tome sto si ti napomenuo - da kaznjava.