Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Inace je tragicno ono sto je rekla zamenik direktora Infektivne u BG pri cemu ona nista nije kriva. Na dosadivanje oko sajma od strane kontrolisane smaracice gospodje JJ, lekarka je rekla, parafraziram: stanje na sajmu je bolje nego na infektivnoj sto se tice smestaja.

5 minutes ago, čekmeže said:

U zemlji koja je toliko redukovala poresku upravu da se rešenje o porezu kod prodaje automobila čeka u provinciji dve nedelje, Pre će proći pandemija.

Kao da je po gradovima mnogo bolje - u zemunskoj opštini, gde jedni drugima na glavi sede čeka se nedelju dana, uz više ni sam ne znam koliko papira.

Pre 11 godina sam sve to završio za 10 minuta u fokin AMSSu i banci odmah pored. Sorry na offu.

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

image.thumb.jpeg.93684cfcd16f50dcaf0184cb2278b63b.jpeg

po ovoj mapi u svedskoj nema okupljanja i skole

Kad dođu tako ponekad zla vremena kad pametan zna da je najbitnije da se poslože prioriteti

~ Joe Douglas ~

http://www.nabavke.mod.gov.rs/index.php?page=4

25.03.2020
04/2020

Услуга испитивања рејтинга министра

Управа за односе са јавношћу

7 hours ago, halloween said:

Vidi Kona kako je naivno naleteo da odgovara 1 neškolovanom ali  namazanom. Kakve veze ima epidemiolog, pa i ministar zdravlja, sa policijskim časom? Tu naredbu donosi MUP.

Da ali rečeno je da će sve mere koje MUP donese, doneti na predlog struke a ne na svoju ruku...

Mislim da se vlast ozniljno zajebava sa statistikom pandemije, igraju se sa tabelama kao da su izbori u pitanju, ili samo treniraju. Kasni se sa izveštajuma, filtrira, peglaju i prepravljaju cifre ...

Ovo još nije ušlo u statistike, vodimo se sa 5 zaraženih, kad međutim još od petka svi u gradu znaju da je višestruko veći:

Kako je juče saopštio Zavod za javno zdravlje u Pirotu, registrovano je 17 obolelih sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom,  pet laboratorijski potvrđenih slučajeva(u međuvremenu potvrđen još jedan) i 9 verovatnih slučajeva infekcije Covid 19 na području Okruga

izvor: https://www.pirotskevesti.rs/528-obolelih-od-korona-virusa-u-celoj-zemlji/

3 minutes ago, zmanic said:

Mislim da se vlast ozniljno zajebava sa statistikom pandemije, igraju se sa tabelama kao da su izbori u pitanju, ili samo treniraju. Kasni se sa izveštajuma, filtrira, peglaju i prepravljaju cifre ...

Ovo još nije ušlo u statistike, vodimo se sa 5 zaraženih, kad međutim još od petka svi u gradu znaju da je višestruko veći:

izvor: https://www.pirotskevesti.rs/528-obolelih-od-korona-virusa-u-celoj-zemlji/

+100000

lazu, i to ko laze i to za sta laze je jos bitnije

jel bismo mogli ko burundi da ovaj komplet pdf stavimo na vidljiv samo za logovane? 

i drugo pitanje - jel bese forum registrovan vani i ne moze se traziti IP postera?

7 hours ago, cedo said:

po ovoj mapi u svedskoj nema okupljanja i skole

Univerziteti su onlajn

Srednje i osnovne idu

9 hours ago, pasha said:

Inace je tragicno ono sto je rekla zamenik direktora Infektivne u BG pri cemu ona nista nije kriva. Na dosadivanje oko sajma od strane kontrolisane smaracice gospodje JJ, lekarka je rekla, parafraziram: stanje na sajmu je bolje nego na infektivnoj sto se tice smestaja.

Da, a i od stanja u nekim porodilištima i velikog broja bolnica u drugim gradovima i delovima Srbije i to već decenijama, ali nešto nisam videla usmereno buntovništvo i revoluciju protiv toga u ovoj meri, a bolesni ljudi su ležali kao životinje na upišanim dušecima i stavljali ćebiće™ na prozore i pre dva meseca. 

1 hour ago, Ravanelli said:

Univerziteti su onlajn

Srednje i osnovne idu

Srednje su isto online, osnovne i vrtići otvoreni. Dozvoljenja okupljanja pre par dana smanjena sa 500 na 50 ljudi. 

Edit: Ali se u ovom za max 50 ljudi ne računaju škole, radna mesta, kolektivni saobraćaj... 

Edited by Tolaa

Danas je u 68. godini života umro Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada Valjeva i istaknuti funkcioner i osnivač Socijalističke partije Srbije. Ilić je umro u popodnevnim časovima kao pacijent Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije. Za sada nije potvrđeno da li je Ilić preminuo od posledica koronavirusa.

nakon krace bolesti, kazu

ni prvi ni poslednji

pominje se neki miting, cije se posledice izgleda zataskavaju

Edited by InvisibleLight

• Author

Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji.

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 35 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID-19.

"Od toga, četiri pacijenta se nalaze u izuzetno teškom stanju i njihovo lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, a nad svim pacijentima obolelim od virusa COVID-19 koji su hospitalizovani i dalje se primenjuje dvadesetčetvoročasovni monitornig multidisciplinarnog tima lekara i ostalih zdravstvenih radnika", navedeno je u saopštenju.

Djordje David objasnio kako ide procedura vezana za koronu, moze se primeniti i na Sajam

Četrnaest dana si u potpunoj izolaciji, iz sobe ne možeš da izađeš ni u hodnik, ja sam na pulmologiji u crvenoj zoni, tu ni ptica ne može da uđe. Posle 14. dana će me odvesti na snimanje pluća, a onda mi rade prvi test na koronavirus nakon ustanovljenog virusa, ukoliko je negativan onda u roku od 24 sata od dobijenog, rade drugi put, ukoliko mi je i drugi negativan, onda mogu da odem u kućnu izolaciju

Edited by Milosh76

Probudise me u 8 sirene, izgleda jurili penzose koji nisu pogurali casovnik jedan cas unapred, Jure ih kao Dzon Vejn indijance.

ne otvara mi se covid kladionica, ali kako projektujete ishode za srbiju? opisno, ne u broju mrtvih, naravno.

Jel može neko da definiše "policijski čas" mislim svi pričaju policijski čas, kako se sve ovo zapravo zove?
Pošto imam neke premudre:
Policija treba da kažnjava, ali da se ne uvodi policijski čas!

... Shiit has hit the fan...