Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ova gospođa naš prevodilac sa kineskog, ludilo kako simultano prevodi, svaka čast. Bila je i kad su kineski lekari tek stigli, još tad se primetilo.

Koji je smisao zatvaranja pijaca? Ubijaju konkurenciju marketima? Danas je i onako bilo polumrtvo, subota je pijačni dan i našao sam mladi luk na 1 tezgi. Jabuka nije bilo.

1 hour ago, gospa buba said:

mislim da ulazimo u fazu kad cemo manje vishe svi do na 2 konekcije lichno chuti za nekoga ko je pozitivan.

two degrees of separation :ph34r:

33 minutes ago, Halvard said:

Pa dovoljno je pogledati kako je forum izgledao danas i kakvi su se talasi mržnje izlivali po ljudima koji su se iz nekog razloga zatekli napolju. OK, neka bude da su većina njih debili koje nije briga ako ugroze druge. A možda je među njima bio i neko ko je nakon deset dana prvi put malo izašao iz kuće na 15-ak minuta. Ili neko kome je iz zdravstvenih razloga zapravo preporučljivo da ne provodi čitav dan u zatvorenom. Ili neko ko je jednostavno morao da se zatekne tu iz bilo kog razloga. Poenta je da o motivaciji tih ljudi ne znamo apsolutno ništa, a svejedno su kolektivno proglašeni za beslovesnu marvu koja zaslužuje zatvor i/ili metak. 

S jedne strane se očekuje "solidarnost u teškim trenucima", a s druge se ljudi u suštini podstiču da u drugome ne vide čoveka sa svojim životom i ljudskim potrebama, već pre svega potencijalnog prenosioca zaraze. To je neodrživa situacija. 

Zbog te atmosfere sam se i odlucio da napisem onakav post. Ovi idioti na vlasti ne razumeju da samo donosenje uredbi u vanrednom stanju stvara odredjenu kolicinu drustvenog stresa na koji se stanovnistvo mora prilagoditi. Ako i kada se te odluke donose ocigledno sa nedovoljno kompetencije, ocigledno zbog toga sto se pojedine odluke menjaju u veoma kratkim vremenskim intervalima, ponekad i u nekoliko dana, to stvara dodatnu konfuziju na vec postojeci stres. Ne samo sto ljudi pocnu da razmisljaju da te odluke nisu ni vazne, cim im je takav rok trajanja, prosto nema dovoljno vremena da se osmisle "poduredbe", to jest, mogucnosti da se obezbedi prostor za slucajeve koji po prirodi stvari moraju da budu izuzeti iz uredbe (neko je pomenuo roditelje s autenticnom decom, na primer). Ono sto je posebno zlo je sto se cini da se neke uredbe menjaju ni zbog cega drugog vec da bi se zadovoljilo raspolozenje predsednika drzave sa poslednje konferencije za stampu pre nego sto je odluka doneta. Naravno da ce ljudi koji su svesni te cinjenice ili sumnjaju da se to desava da izadju s psom i prosetaju ga da bi obavio svoje fizioloske potrebe onako kako je navikao.

Ti idioti nisu svesni toga ali zato mi moramo biti svesni njihovog idiotluka i ponasati se u skladu sa tim. 

Edited by harper

Kad smo kod toga, ima li negde spisak zemalja u kojima je uvedeno vanredno stanje?

Sutra u 21 Vučić na Prvoj.Da vidimo Jovanu kakva će biti sutra :D

2 minutes ago, JozoMujica said:

Kad smo kod toga, ima li negde spisak zemalja u kojima je uvedeno vanredno stanje?

image.thumb.jpeg.93684cfcd16f50dcaf0184cb2278b63b.jpeg

43 minutes ago, renne said:

Bravo za lekare. Bravo
Profesor kaže da je protiv začeća u ovom periodu

Je li ovo greška u kucanju?:D

Ne

9 minutes ago, halloween said:

Je li ovo greška u kucanju?:D

ginekolog

priča  kao da se dezinfikovao viskijem pre emisije

Biološko oružje:smiley_hail:

Darija protiv Grujić
Bravo Darija

Just now, levi said:

ginekolog

priča  kao da se dezinfikovao viskijem pre emisije

Vinjau se oseća preko ekrana...

@renneOK.

Ne mogu se dva dobra sastaviti, nestašica kondoma.

Mislim da se ginekolog i nakašljao, onako pošteno.

Konacno smo nocas culi nesto smisleno, konacno.