Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

46 minutes ago, harper said:

Poubijace se ljudi ako nam je jedino oruzje protiv virusa ono Vucicevo, da stalno upiremo prstom u nekog gastarbajtera, dodjosa, vlasnika kafica, stomatologa ili nekog drugog ko nam je trenutno pri ruci i da kukamo kako nas je zbog tih poslovicnih krivaca zadesila najgora sudbina koja je mogla da nas zadesi. Hajde da bar mi ovde ne pristajemo na tu igranku. On ne ume drugacije, mi umemo.

Ne znam jel se odnosi na mene, zbog ovoga što sam ranije pisao, čisto da se razumemo ja ne krivim vlasnika kafića, niti upirem prstom na njega. Kažem kako jeste, da se problem desio tamo gde se moglo pretpostaviti da će se desiti, meni je vučić kriv što nije ranije pozatvarao lokale.  

Još jednu kritičnu situaciju smo imali u petak u gradu, italijanska fabrika koja ima 200+ radnika je do srede radila bez da je ikakve zaštitne mere preduzela, osim da je pretila otkazima radnicima ako se ne pojave na poslu. U petak su zaposleni odbili da rade jer je jedna njihova koleginica, koja se sama prijavila, bila u kontaktu sa zaraženim doktorom iz vršca, lečio joj majku. I nikom ništa, firmi je dozvoljeno da ucenjuje i preti bez da iko nadležan reaguje. To su meni problemi. 

Edited by Remi

Pa gde te subvencionisane firme da mu pobegnu

Inace,matori stigao sa kamionom u Srbiju,jedina granica gde ga nisu uopste pregledali,niti mu sta rekli za izolaciju.Divno

U Poljskoj mu merili temperaturu i slusali pluca.

3 minutes ago, Remi said:

Ne znam jel se odnosi na mene, zbog ovoga što sam ranije pisao, čisto da se razumemo ja ne krivim vlasnika kafića, niti upirem prstom na njega. Kažem kako jeste, da se problem desio tamo gde se moglo pretpostaviti da će se desiti, meni je vučić kriv što nije ranije pozatvarao lokale.  

Još jednu kritičnu situaciju smo imali u petak u gradu, italijanska fabrika koja ima 200+ radnika je do srede radila bez da je ikakve zaštitne mere preduzela, osim da je pretila otkazima radnicima ako se ne pojave na poslu. U petak su zaposleni odbili da rade jer je jedna njihova koleginica, koja se sama prijavila, bila u kontaktu sa zaraženim doktorom iz vršca, lečio joj majku. I nikom ništa, firmi je dozvoljeno da ucenjuje i preti bez da iko nadležan reaguje. To su meni problemi. 

Naravno da se ne odnosi ni na tebe, ni na bilo koga drugog pojedinacno, odnosi se na sve nas. Kad nekom konkretno odgovaram ili citiram tekst na koji odgovaram ili se direktno obratim sagovorniku. Na kraju krajeva, nije toliko ni bitno sta ti i ja mislimo o ovome i kako se osecamo, sam fenomen je bitan. A ovakvi drustveni fenomeni su porazni jedino ako znacajan procenat subjekata stoji iza njih.

Darija je protiv pričešća :Hail:

7 hours ago, keitel said:

To je nešto drugo, oni hoće da se disciplinuju ali ne znaju kako. Da sam ja neka vlast vrtio bih po 24 časa dnevno pravilnu upotrebu i skidanje maski i rukavica.

Naravno,pod uslovom da iste obezbedis na trzisu i da budu dostupne svima.A ne penzionerima po nabavanoj ostalima ko se kako snadje.

Bravo za lekare. Bravo
Profesor kaže da je protiv začeća u ovom periodu

4 minutes ago, renne said:

Darija je protiv pričešća :Hail:

Jel to ona sa krstačom?

11 minutes ago, harper said:

Naravno da se ne odnosi ni na tebe, ni na bilo koga drugog pojedinacno, odnosi se na sve nas. Kad nekom konkretno odgovaram ili citiram tekst na koji odgovaram ili se direktno obratim sagovorniku. Na kraju krajeva, nije toliko ni bitno sta ti i ja mislimo o ovome i kako se osecamo, sam fenomen je bitan. A ovakvi drustveni fenomeni su porazni jedino ako znacajan procenat subjekata stoji iza njih.

Pa dovoljno je pogledati kako je forum izgledao danas i kakvi su se talasi mržnje izlivali po ljudima koji su se iz nekog razloga zatekli napolju. OK, neka bude da su većina njih debili koje nije briga ako ugroze druge. A možda je među njima bio i neko ko je nakon deset dana prvi put malo izašao iz kuće na 15-ak minuta. Ili neko kome je iz zdravstvenih razloga zapravo preporučljivo da ne provodi čitav dan u zatvorenom. Ili neko ko je jednostavno morao da se zatekne tu iz bilo kog razloga. Poenta je da o motivaciji tih ljudi ne znamo apsolutno ništa, a svejedno su kolektivno proglašeni za beslovesnu marvu koja zaslužuje zatvor i/ili metak. 

S jedne strane se očekuje "solidarnost u teškim trenucima", a s druge se ljudi u suštini podstiču da u drugome ne vide čoveka sa svojim životom i ljudskim potrebama, već pre svega potencijalnog prenosioca zaraze. To je neodrživa situacija. 

Druga. Ta je Ivana.

4 hours ago, Anonymous said:

Turci skinuli klupe u parkovima, pisao Redoran. Ali jebiga, ovi bi našli nov način da se grle i balave. Ne možeš Srbina zajebati.

Trebalo je da postave kočiće na klupe,ni turci nisu što su nekad bili 

Jel to ona sa krstačom?
Ne, ona druga
Ali sva četiri lekara su protiv

neko nek objasni ovoj jovani da nije pametnija ako upada u reč. sve što želi da pita može i kad sagovornik završi s pričom.

Dobra je Jovana, sece ih cim pocnu da mrsomude. Nijedno pitanje ne odgovaraju konkretno.

a njena pitanja :isuse: