Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Сат времена сам чекао у јебеној Интеси да ми оспособе ИнтесаМоби апликацију, људи као на железничкој станици, а они организовани као да су Италијани власници. На Булевару је био нешто слабији саобраћај јутрос око 9, сад се стање приближава редовном. Ја још да региструјем ауто данас (а и то сам дао агенцији да уради), и да се завучем у кућу...

kakva je sad situacija sa vandrednim stanjem i kretanjem?

jel mogu ja npr. da idem sutra na Frusku Goru a da me ne uhapse?

• Author

Uzimanje redovne terapije procedura: Zoves kol centar za zakazivanje...odes kod lekara u zakazano vreme i dobijes jebane elektronske recepte za minut. ZASTO? Zbog participacije od 50 dinara, moram da se guram sa penzosima i drugim korisnicima lekarskih usluga, pola panicari.. zbog 50 dinara!

Lekar se vratio iz Bosne juce, niko ga gledao nije, kaze kasnimo 2 meseca sa karantinom, ovo je samo demagogija i jedino sto moze da nam pomogne je povecanje temperature, posto smo nedisciplinovan narod. EU nas sjebala za medicinsku opremu jer su zabranili uvoz iste van EU.

U apoteci red napolju, ulazi jedan po jedan, nema alkohola, asepsola, maski... kad ce ne znaju, a ne smeju da stave obavestenje. SNabdevanje lekova jos uvek funkcionise.

Kafici skoro puni kao svakog dana, taksista u Golfu 2 uredno ima masku!

Intesa je u katastrofalnom stanju otkad su menjali platformu krajem prošle godine, redovno menjaju procedure oko fizičkih i pravnih lica, mogu da mislim na šta im sad liče poslovnice.

15 minutes ago, maheem said:

Stigao je dopis školama:

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА
ОСНОВНА ШКОЛА
СРЕДЊА ШКОЛА

– директору

Поштована/-и,

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.

У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.

У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.

Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

15.03.2020. године

Ovo opet nije odluka, nego dopis, u kojem se pozivaju na odluku o proglasenju vanrednog stanja u kojoj se ne pominju nikakve skole. Da vas ne zamaram pravnickim finesama, ali ovo se vrlo amaterski radi.

imam situaciju..

zdravstvenog radnika, drž Srbije treba da dovezem do Sremske  Rače, pa da daljenastavi pješke, pošto zvanično samo osobama sa bor.u Srbiji daju ulaz na Raču iz BiH.

nezvanično sve hermetički zatvoreno , nema pristupa uopšte, svakako trećina Bih ima SRB pasoš-

jel ima iko kakvih info ..da je neko probao ili prošao ne mlati mi se bezveze 2x200 km.

1 minute ago, Malvo said:

Intesa je u katastrofalnom stanju otkad su menjali platformu krajem prošle godine, redovno menjaju procedure oko fizičkih i pravnih lica, mogu da mislim na šta im sad liče poslovnice.

Ментолима још увек не раде пакетски налози у апликацији, па морам да ауторизујем сваки појединачни рачун. У пословницима је ем почела да буде велика гужва сваки пут када одем, ем су постали да буду нељубазни и безобразни. Прошли пут ми је изашао број на дисплеју, а риба је уредно рекла неком човеку да седне на мој број, после ми је објашњавала како је он "посебан клијент" што ја нисам имао намеру да прихватим као објашњење , па смо се озбиљно израсправљали...

Врло озбиљно размишљам да одем у неку мању банку.

5 minutes ago, beeva said:

imam situaciju..

zdravstvenog radnika, drž Srbije treba da dovezem do Sremske  Rače, pa da daljenastavi pješke, pošto zvanično samo osobama sa bor.u Srbiji daju ulaz na Raču iz BiH.

nezvanično sve hermetički zatvoreno , nema pristupa uopšte, svakako trećina Bih ima SRB pasoš-

jel ima iko kakvih info ..da je neko probao ili prošao ne mlati mi se bezveze 2x200 km.

Tebe neće pustiit, njega hoće, mora da popuni obrzac pa u karantin

prva ruka info

Ja sam prošle nedelje uplatu sa računa jednog fizičkog lica na račun drugog fizičkog lica čekao 25 sati, mogu da zamislim kako sada radi ceo sistem. Oba računa u Intezi.

Edited by napadaj

Linda u Tbunaru i Zemunskoj, nema svežeg mesa jedno parče, nema brašna i ulja

Svežeg hleba ima

@renne

Verujem da će se što se toga tiće stabilizovati situacija,ljudi su posle sinoćne konferencije u panici.

Jedno pitanje,za prelaske iz Srbije u CG i obrnuto važi karantin 14 dana?

Da, karantin je obavezan

U 10 sati jedva kupih hleb i to poslednje vekne (nadajmo se da nisu bas temeljno ispipane). Obisao sam nekoliko radnji. :isuse:

4 minutes ago, renne said:

Linda u Tbunaru i Zemunskoj, nema svežeg mesa jedno parče, nema brašna i ulja

Svežeg hleba ima

po meso u merkator, tamo je i inace najbolje, a i ovih dana nije problema u snabdevanju, ja se jutros u cik zore snabdeo batacima, fileima i svinjskim butom. baba ispred mene kaze da vucic samo hoce glasove, boli ga dupe za sve drugo. ulepsala mi dan.

1 minute ago, Nikodije said:

po meso u merkator, tamo je i inace najbolje, a i ovih dana nije problema u snabdevanju, ja se jutros u cik zore snabdeo batacima, fileima i svinjskim butom. baba ispred mene kaze da vucic samo hoce glasove, boli ga dupe za sve drugo. ulepsala mi dan.

i ja uvek nabavljam u merkatoru, to su sve moji mesari

A iz lidla čisto izveštaj, da znaju ljudi kakva je situacija

Jeste primetili da nigde nema jednog zrna suvog kvasca