Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, Skyhighatrist said:

A, ondak ništa, pardon.

nista, fantasticno je koliko su nespremni za ovo. ne samo sto nisu imali razradjene mere pre uvodjenja vanrednog stanja nego ih, po svemu sudeci, jos nisu pravno definisali.

U Jagodini stanje redovno. Rade kafici, kladionice, gomila starijih gradjana po gradu. Video sam jednu jedinu osobu sa maskom, mada ih je u startu bilo minimalno u prodaji. Na zelenoj pijaci opustencija; zena u apoteci komentarise da se bez razloga panici (ja uredno drzim rastojanje od nje, koliko je moguce).

1 minute ago, nautilus said:

nista, fantasticno je koliko su nespremni za ovo. ne samo sto nisu imali razradjene mere pre uvodjenja vanrednog stanja nego ih, po svemu sudeci, jos nisu pravno definisali.

Uredbe jos uvek nema, tako da verujem da je nisu ni doneli. Izdali su neko smesno saopstenje.

Ovo je amaterizam na najvisem mogucem nivou.

Edited by bejzbolka

Vučič: lagao sam Nemce da bi nam poslali respiratore

Also Vučić: neće Nemci da nam pomognu, toliko o lažnoj evropskoj solidarnosti

10 minutes ago, Time Crisis said:

Ne znam samo šta će svi oni koji žive u garsonjerama i jednosobnim stanovima

Ako živite u stanu, pa imate podrum valjda? Idite u podrum čak i ako ne osećate simptome, a detetu ili babi, ko šta ima, dajte prostoriju sa televizorom. Ovo su teška vremena i svi moramo da podnesemo određene žrtve. Šta da kažu ljudi koji uopšte ne idu na posao, nemaju primanja, žale li se oni?

Edited by Malvo

00B0251E-BE65-4EF7-8AA2-68F4E5D28A86.jpeg

8 minutes ago, nautilus said:

6 minutes ago, bejzbolka said:

Uredbe jos uvek nema, tako da verujem da je nisu ni doneli. Izdali su neko smesno saopstenje.

Ovo je amaterizam na najvisem mogucem nivou.

Dotakli smo se ovoga tamo na opštoj temi. Koliko sam kao laik shvatio, vanredno stanje je samo okvir za donošenje odredbi vlade kojima se ograničavaju neka prava? Te odredbe treba doneti i objaviti da se vidi šta i kako konkretno? Priča na kzš ne obavezuje nikoga?

edit. umesto odredbe valjda treba uredbe

Edited by variola

1 minute ago, Malvo said:

Ako živite u stanu, pa imate podrum valjda? Idite u podrum čak i ako me osećate simptome, a detetu ili babi, ko šta ima, dajte prostoriju sa televizorom. Ovo su teška vremena i svi moramo da podnesemo određene žrtve. Šta da kažu ljudi koji uopšte ne idu na posao, nemaju primanja, žale li se oni?

Nemaju ovde zgrade podrume, podzemne vode. :P

KOJE MERE PROTIV KORONE PREDUZIMAJU POLITIČARI:

...Kod mene sve po starom, idem po selima, razgovaram s ljudima.:covid19:

2160567_0212-marina-lopicic_ff.jpg?ver=1584294224

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević juče je posetio svoju baku 91-godišnju Dragicu Aleksić i odneo joj sve potrebne namirnice. 

2172265_whatsapp-image-20200315-at-12.13.01-1-result_ff.jpg?ver=1584294245

2172263_whatsapp-image-20200315-at-12.13.01-result_ff.jpg?ver=1584294623

Ala mu se obradovala :Jova:

1 minute ago, variola said:

Dotakli smo se ovoga tamo na opštoj temi. Koliko sam kao laik shvatio, vanredno stanje je samo okvir za donošenje odredbi vlade kojima se ograničavaju neka prava? Te odredbe treba doneti i objaviti da se vidi šta i kako konkretno? Priča na kzš ne obavezuje nikoga?

Tako je, mada nismo daleko od toga da što vođa izgovori automatski postaje zakon

Žena bila do omiljene prodavnice Kokamar. Meso opustošeno, ali imaju asepsol.
Nije izdržala kupila je, nismo ni mi najgori.
Prošla pored apoteke, red ispred čekaju ljudi...
Pitala ih jel čekate red za lekove.
Ne čekamo za alkohol.
Pa jel ima?
Pa nema, al rekli su da će da stigne...

... Shiit has hit the fan...

1 minute ago, variola said:

tačno tako. plus je priča na kzš duboko protivustavna. na primer ne može niko automatski biti osuđen na zatvorsku kaznu kako je rekao vučić. odredbe o pravu na pošteno suđenje se ne mogu ukinuti u vanrednom stanju.

15 minutes ago, braca said:

Prijavite ih Levijatanu...

aj sad me i ti zajebavaj :D 

ja se ozbiljno kolebam da počnem da negiram i da prestanem da brinem. što ja uvek da budem na strani manjine 

2 minutes ago, Time Crisis said:

Tako je, mada nismo daleko od toga da što vođa izgovori automatski postaje zakon

nešto sam razumela da je u 12 sati opet obraćanje. jel čuo to još neko? možda tad bude detalja.

Kekekekeke...glodji ga sirotinjo