March 27, 20205 yr Čekaj nisam shvatio da su i oni inficirani [emoji852]A i da jesu, nisam siguran koliko je to mudra odluka pošto mi se čini da težina kliničke slike zavisi od voličine virusa koje imaš[mention=1595]Spirit[/mention] mislim da je ovde došlo do prenosa preko nekog od ovih što su bili na rodjendanu, to je valjda transfer 2. reda Послато са Mi 9T помоћу Тапатока Sorry, moja greška onda... ... Shiit has hit the fan...
March 27, 20205 yr otactm se kvalitetno sprda http://rs.n1info.com/Vesti/a582521/SPC-o-bogosluzenju-i-pricescivanju.html
March 27, 20205 yr 8 hours ago, gospa buba said: ja sam shockirana kako rvati izveshtavaju u drzavnim medijima o svemu, kako im se obraca ministar, bolnice i ostali stozeri. rvati naravno ne misle tako, njima je sve grozno, ali to je zato shto ne znaju za bolje kako i zashto kod nas prave ovakvo sranje, mukanje i blejanje, nikad necu shvatiti. ljudi su odlepili, ono malo shto voze po ulici su ludi ko zechevi, ostalo peshke sve izbezumljeno. to ne mora tako sent from bubamoto juče sam išla u šetnju, oko sat vremena, po centru. imam isti utisak kao ti. došla sam do zaključka da mi je manje stresno da sedim kod kuće.
March 27, 20205 yr 5 minutes ago, ToniAdams said: otactm se kvalitetno sprda http://rs.n1info.com/Vesti/a582521/SPC-o-bogosluzenju-i-pricescivanju.html Govno smrdljivo Edited March 27, 20205 yr by Ravanelli
March 27, 20205 yr ako vec nece ni da ih sprece da sire zarazu ni da ih kazne (a nece) nek se lece molitvom. i one popove sto su se porazboljevali nek prebace u manastir i cao. ubice!
March 27, 20205 yr 1 hour ago, steins said: Čekaj nisam shvatio da su i oni inficirani A i da jesu, nisam siguran koliko je to mudra odluka pošto mi se čini da težina kliničke slike zavisi od voličine virusa koje imaš @Spirit mislim da je ovde došlo do prenosa preko nekog od ovih što su bili na rodjendanu, to je valjda transfer 2. reda Послато са Mi 9T помоћу Тапатока Mi u školi imamo petaka koji je u samoizolaciji kod kuće, dok mu je mama u izolaciji u domu zdravlja u kom radi. Na stendbaju smo da pomognemo, kažu da je za sad najbolje ovako. Ali ako detetu bude neka hića, moraće neko sa strane nešto da uradi. Imamo i luđi slučaj ali ne bih da pišem o tome. Za sad niko nije u prevelikoj opasnosti.
March 27, 20205 yr 3 hours ago, slow said: Da bi moju inženjersku malenkost neko uverio u svoju ekspertsku izvrsnost kod njega aristotelovska theoria, poiesis i praxis moraju da budu u kosmičkoj harmoniji. Dr Gligić svakodnevno citira najnovija istraživanja o covid-19, tako da verujem da dane provodi čitajući i analizirajući stručne radove, što je, možemo se složiti, vrlo netipično za jednog prosečnog penzionera. Gospođa je bila šef nacionalne laboratorije u vreme epidemije variole vere, deo ekipe koja je uspešno sprečila širenje ove opake bolesti. U Titovo vreme nesposobni i nestručni ljudi nisu postavljani da rešavaju vanredne situacije za razliku od današnjeg vremena. Drugo, doktorka Gligić je radila na slučajevima hemoralgične groznice, dakle sa nečim što je povezano sa prirodnim rezervorima zaraze i skokom virusa sa divljih životinja na ljude i daljim širenjem ljudskom populacijom. To je upravo slučaj sa SARS-om i njegovim derivatima kao što je covid-19. Svako strucan je u stanju da se informise na taj nacin, no valjda u Srbiji postoje jos neki strucnjaci koji su upuceniji u trenutnu problematiku kojima bi trebalo verovati? to je kako kad bih ja npr rekla da kad se radi o zivotinjskim ekosistemima, verujem samo Dejvidu Atenborou zato sto mi se svidelo sta je pricao jednom kad sam ga videla na tvu. Pritom, stoji da se to cime se Gligicka bavila 60ih-ranih 90ih desavalo u jednom potpuno drugacijem svetu, radilo se o bolestima s mnogo manjim potencijalom sirenja, svakako je lepo sto se neko setio da intervjuise sve te strucnjake u penziji i dobra je prilika da podele svoja iskustva ali mi se ne dopada sto ih novinari podbadaju da spekulisu o tome kakve sve mogu biti razmere i posledice ovog novog virusa. neko je to vec naveo gore - ta prica koji pojedini panicari serviraju da inkubacija moze da traje i 20ak dana, koje su izuzetno malo verovatne i *mozda* se desavaju u 1-3% slucajeva ali je mnogo verovatnije da su ti navodi o dugoj inkubaciji u stvari posledica nepouzdanih testova ili (meni ovo jos verovatnije zvuci) cinjenice da su u startu gledali samo na to ko je imao kontakt s ljudima iz vuhana, bez svesti da sekundarni i tercijarni prenosioci iz drugih sredina vec uveliko operisu. a to da se u sfrj dolazilo do visoke pozicije iskljucivo po strucnosti je za neku drugu temu. naravno da nismo bili kao istocna nemacka, gde nisi mogao ni na fakultet da se upises ako nisi clan partije, ali daleko od toga da su na rukovodecim polozajima u nauci bile nepartijske, strucne licnosti.
March 27, 20205 yr 5 minutes ago, BraveMargot said: Pritom, stoji da se to cime se Gligicka bavila 60ih-ranih 90ih desavalo u jednom potpuno drugacijem svetu, radilo se o bolestima s mnogo manjim potencijalom sirenja, Da li si ti uopšte svesna šta si sad ovde rekla? Šta kažu ti tvojji današnji stručnjaci, koliko može jedan zaraženi direktno da zarazi za svaki od poznatih virus hemoragičnih groznica? Za ostale koji nisu alergični na starije stručnjake, obavezno pogledajte ovo do kraja: SaE
March 27, 20205 yr vrlo sam svesna sta pisem. koliko je bilo avionskih letova iz jug bogdanovca i slicnih mesta po makedoniji i kosovu za ceo svet, a koliko letova je iz vuhana i brojnih drugih gradova? nekada se iz bergama islo u milano da se putuje avionom, a fudbalske utakmice su se igrale na domacem terenu a ne u susednom gradu kako bi se obrnula veca lova. Edited March 27, 20205 yr by BraveMargot