Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

17 minutes ago, slow said:

epidemija će da traje sto dana, negde oko 24 aprila je sredina perioda od sto dana koji je izračunala virusolog Ana Gligić.

Celo sranje je počelo 6. marta a završiće se 14. juna, četiri inkubaciona perioda virusa od po 25 dana.

Ja njoj jedino verujem.

Ana nije govorila da će vrh krive biti 24 aprila, to sam ja izračunao pod pretpostavkom da je kriva simetrična, ona je samo rekla da će epidemija da traje sto dana. Možda vrh bude i ranije  ako je kriva asimetrična. Sve u svemu april će biti najgori mesec.

4 * inkubacioni, moze i manje od 100...to je procitala taj ili prethodni dan, da su izracunali da ink,period toliko moze da traje, gleda se najduze pa nek bude manje

27 minutes ago, slow said:

epidemija će da traje sto dana, negde oko 24 aprila je sredina perioda od sto dana koji je izračunala virusolog Ana Gligić.

Celo sranje je počelo 6. marta a završiće se 14. juna, četiri inkubaciona perioda virusa od po 25 dana.

Ja njoj jedino verujem.

Ana nije govorila da će vrh krive biti 24 aprila, to sam ja izračunao pod pretpostavkom da je kriva simetrična, ona je samo rekla da će epidemija da traje sto dana. Možda vrh bude i ranije  ako je kriva asimetrična. Sve u svemu april će biti najgori mesec.

zasto jedino verujes Ani Gligic? Kapiras da se radi o osobi koja je godinama u penziji i koja nema uopste pristupa informacijama o trenutnoj situaciji, sem sto ume lepo da se izrazava i objasni stvari na televiziji? da li postoji svest da se radi o osobi ciji su se glavni uspesi odnosili na istrazivanja svinjskih virusa koji su u vezi s lajsmanijom (npr virus jug bogdanovac, gde su uzgred budi receno kolege s veterinarskog odradile gro posla u skupljanju uzoraka i izolovanju samog virusa iz svinjske plazme mada se to ne bi reklo po redu autora), dakle nema bas ni nekog licnog iskustva sto se tice globalnih pandemija jer se u njenom naucnoistrazivakom radu radi o manje-vise lokalizovanim bolestima?

Edited by BraveMargot

23 minutes ago, slow said:

Ja njoj jedino verujem.

Nemam nista protiv Ane, ali davati takve dugorocne prognoze je previse, recimo, skolski. Uz rezultat mora da stoji greska koja zavisi od parametara modela, u ovom trenutku nedovoljno odredjenih. Cak nije jasno ni sta su sve parametri koji uticu na model.

Ona je predvidela da ce peak u Spaniji biti za 4 dana? Kako se brojke krecu, to je sasvim moguce, ali ja se vise ne bih kladio na bilo sta.

A zasto bas 4 perioda inkubacije

16 minutes ago, Glass Joe said:

A zasto bas 4 perioda inkubacije

virusi slabe svakom sledećom generacijomTM i uglavnom epidemije posle 4 ta ciklusa krenu da jenjavaju.

ali to je uglavnom i ne mora da znači da će biti tako.

o tome je pričala ona žena, epidemiolog u penziji na n1 emisiji pre nedelju dana

ja sam shockirana kako rvati izveshtavaju u drzavnim medijima o svemu, kako im se obraca ministar, bolnice i ostali stozeri. rvati naravno ne misle tako, njima je sve grozno, ali to je zato shto ne znaju za bolje dry.png

kako i zashto kod nas prave ovakvo sranje, mukanje i blejanje, nikad necu shvatiti. ljudi su odlepili, ono malo shto voze po ulici su ludi ko zechevi, ostalo peshke sve izbezumljeno. to ne mora tako isuse.gif

sent from bubamoto

Zato sto su navikli na takav nacin obracanja,a sto rece Harper,ovo im nije njihov paralelni svet,nego realnost,ne snalaze se,pritom moron na vlasti i u ovim uslovima vodi kampanju,ne zna drugacije od onoga sta mu kazu fokus grupe,pa prilagodjava

A narod jeste flipnuo, i njihovo obraćanje je dobrim delom zaslužno za to. Ne smem zamilsiti kako će to sve izgledati posle još koje nedelje karantina.

Ono što sam juče video na ulici je jako malo pešaka (verovatno i zbog lošeg vremena) ali neočekivano mnogo vozila i divljanja u saobraćaju.

ja sam shockirana, pochecu da gledam zupanijske panorame :isuse:

ministar zdravlja, policije, neka zena shto je shef apotekara... imaju i oni hale i sajmove sa krevetima, i gle, ne vredjaju i ne dernjaju se i ne prete ljudima. mogli bi?

kod nas se i ministar prosvete obraca svom resoru kao roblju, oni jedva ta pisanija odrzavaju u granicama pristojnosti. ministar policije cuti u coshku, ministar socijale invalidima shalje motivacijske viber stikere :isuse:

ovo ce da prodje. onda pamet u glavu.

sent from bubamoto

VLD_3148-1024x683.jpg

VLD_3078.jpg

Šabac.

Edited by Anonymous

14 minutes ago, Anonymous said:

Šabac

moze ovo da sem kaci na tw??

Bravo za inicijativu.

Background Picker
Customize Layout