Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

I ovo ovako kako je sklopljeno ne znači mnogo - nije poenta da se od jeden sobe sa 3k kreveta napravi 300 soba sa po 10 kreveta nego 1500 soba sa po dva kreveta. Zbog svega. 

Plus, higijenski deo o kome niko ni reč ne govori a koji je najbitniji

Plus, ovo sve mora neko da kontroliše. I tu im treba makar 20 lekara plus 40 tehničara po smeni, pa puta tri. 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Od bolnica, Zvezdara se trenutno priprema da bude bolnica za koronu (kada se infektivna napuni), a Zemunsko porodilište za porodilje sa koronom. Trenutno ih vode u Front, ali bez ikakvog zasebnog ulaza, isti lift, samo odvojena soba. 

9 minutes ago, theanswer said:

Nije ni trebalo da počne još masovno. Još se sprema. 

Menjamo pristup i politiku

Kreću masovna testiranja za 48 sati

KZŠ od ponedeljka, autor Aleksandar Vučić, osim ako ne lažu ljudi ovde, pošto tu grozotu ne gledam.

Just now, theanswer said:

Sam pomak u testiranju jeste nešto što je dobro i dobro je što taj veći broj testova nije doveo još uvek do naglog skoka zaraženih. Kon je pričao da smo kupili nekih nedelju dana do sada, znači nismo imali nagli skok za sada, razvlačimo krivu. Nije da je baš nemoguće ispratiti. Ako sutra budemo imali 400 testova a 250 zaraženih onda ne valja, ako budemo imali 100ak to je ok. Nzm koji kurac više toliko kukate za sve. 

Ono što je loše je broj mrtvih iako ni on nije preterano strašan i posebno ovo oko bolnica. Ne može više da se isprati u koliko su bolnica radnici u karantinu, Kikinda, Sombor, deo u Nišu, Leskovac, Požarevac itd. Previše za ovako malo slučajeva. 

Ma nema ni opreme ni obučenih radnika. To je problem. Ono što je umelo da radi se razbežalo, nemate pojma koliko su kreativni bili u poslednjih recimo dve godine da navašaju tehničare. 

Plus, što još uvek ne mogu da se oporave od spekakularnog zajeba kad su naprimali partijske kursadžije koji su redom bolidi i neznalice. To kakva su oni sranja pravili ne može ni na film. 

Pre par meseci, su predosećajući zlo pokušavali da popune tehničare iz redova onih redovnih koji su završili ful medicinsku školu i koji su marka za one prethodne koje su redom razjurili ili prekomandovali natrag u spremačice frizerke itd itd...

Naravno da nisu ni tu nešto posebno uradili jer su se oni mahom ulebili što po inostranstvu što po privatluku. 

Neverovatna kurcobolja i glupost pogotovo kad se zna da zdravstveni sistem počiva na srednjem kadru

4 minutes ago, steins said:

I ovo ovako kako je sklopljeno ne znači mnogo - nije poenta da se od jeden sobe sa 3k kreveta napravi 300 soba sa po 10 kreveta nego 1500 soba sa po dva kreveta. Zbog svega. 

Plus, higijenski deo o kome niko ni reč ne govori a koji je najbitniji

Plus, ovo sve mora neko da kontroliše. I tu im treba makar 20 lekara plus 40 tehničara po smeni, pa puta tri. 

+ milion

Higijena je najbitnija +broj lekara. 

23 minutes ago, theanswer said:

Sam pomak u testiranju jeste nešto što je dobro i dobro je što taj veći broj testova nije doveo još uvek do naglog skoka zaraženih. Kon je pričao da smo kupili nekih nedelju dana do sada, znači nismo imali nagli skok za sada, razvlačimo krivu. Nije da je baš nemoguće ispratiti. Ako sutra budemo imali 400 testova a 250 zaraženih onda ne valja, ako budemo imali 100ak to je ok. Nzm koji kurac više toliko kukate za sve. 

Ono što je loše je broj mrtvih iako ni on nije preterano strašan i posebno ovo oko bolnica. Ne može više da se isprati u koliko su bolnica radnici u karantinu, Kikinda, Sombor, deo u Nišu, Leskovac, Požarevac itd. Previše za ovako malo slučajeva. 

ne znam kako smo to kupili 7 dana, a ni kriva se ne razvlaci tako sto broj testiranje dizes sa 20 na 50 pa 100, pa 200 itd..

svi znaju da ovaj trenutni broj nema veze, i da je nekoliko puta veci i treba ih sto pre otkriti..

pa ne bih bas reko da broj mrtvih nije strasan, smrdi na eksponencijalno dizanje..

Kakvibse bre ovo snimci dele po twiteru sa autobusima koji idu ka sajmu u pratnji murije?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

1 hour ago, steins said:

Kakvibse bre ovo snimci dele po twiteru sa autobusima koji idu ka sajmu u pratnji murije?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Kurir se predomišlja u realnom vremenu

Pulmolog Branimir Nestorović rekao je danas da će u bolnicu na Sajmu najpre biti smešteni državljani Srbije koji se moraju testirati, jer dolaze iz inostranstva, pa će oni koji su pozitivni na koronavirus ići tu na Sajam, a oni koji su negativni idu kući uz obaveznu samoizolaciju.

Ne kapiram ovo. Za koje vreme se dobijaju rezultati sada?

30 minutes ago, Shaq said:

ne znam kako smo to kupili 7 dana

Jbg verovaću njemu. 

2 hours ago, Блок_64 said:

Kada ovo po ratnom rasporedu treba da pocne da pada.

epidemija će da traje sto dana, negde oko 24 aprila je sredina perioda od sto dana koji je izračunala virusolog Ana Gligić.

Celo sranje je počelo 6. marta a završiće se 14. juna, četiri inkubaciona perioda virusa od po 25 dana.

Ja njoj jedino verujem.

Ana nije govorila da će vrh krive biti 24 aprila, to sam ja izračunao pod pretpostavkom da je kriva simetrična, ona je samo rekla da će epidemija da traje sto dana. Možda vrh bude i ranije  ako je kriva asimetrična. Sve u svemu april će biti najgori mesec.

Edited by slow

1 hour ago, theanswer said:

...

Nzm koji kurac više toliko kukate za sve. 

...

Nemam utisak da kukamo zato što tražimo elementrarnu predvidljivost i kakvu-takvu transparentnost. Jasno je da su resursi tanki, al' daj da nam se to makar uvijeno kaže, bolje nego da nas prvo lože sa masovnim testiranjima koja se ne dešavaju, da prvo onako naprave sajmište i pri tom još predsednik izjavi 'smisliću vam još gore', da bi tek sad navrat-nanos, veče pre nego što treba da prime ljude počeli taj prostor elementarno da sređuju i to isključivo zbog pritiska javnosti.

Edited by Anonymous

Background Picker
Customize Layout