Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, ToniAdams said:

ovaj, ne bih da mracim, ali tesko da ce biti pada broja obolelih dok ne bude masovnog testiranja, i mera u skladu sa rezultatima.

ako krene da pada za mesec dana, da se sutamo u bulju.

Ofkors, ja imam roze naocari jer sam prso od karantina sa 3godisnjakom

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

I dalje lažu kad zinu, te masovno testiranje, te televizori, paravani, stolovi za ping pong na sajmištu. Šta će sve to noćas da dovuku, pošto sutra terba da proradi?

Ali pošto nema masovnog testiranja verovatno nikog neće ni smestiti tamo.

Edited by Anonymous

3 minutes ago, Anonymous said:

I dalje lažu kad zinu, te masovno testiranje, te televizori, paravani, stolovi za ping pong na sajmištu. Šta će svo to noćas da dovuku, pošto sutra terba da proradi?

Pa o tome i pricamo.Nezadovoljstvo kod ljudi postace sve vece i vece cak i kod onih koji su najdiscipinovaniji i pitanje je trenutka kada ce narod da pocne da boli kita (s oprostenjem) za vanredno stanje.

Edited by Блок_64

Zar ne bi trebalo da bude pada neke 2-3 nedelje od uvodjenja karantina?

7 minutes ago, ToniAdams said:

ovaj, ne bih da mracim, ali tesko da ce biti pada broja obolelih dok ne bude masovnog testiranja, i mera u skladu sa rezultatima.

ako krene da pada za mesec dana, da se sutamo u bulju.

Pa guraju svoje od pocetka, a to je procice ovo kad ogreje sunce.

5 minutes ago, mraki said:

Zar ne bi trebalo da bude pada neke 2-3 nedelje od uvodjenja karantina?

To je za 10-15 dana, ali mi nemamo ni šta da nam padne, kad nam se, da prostiš, nije još ni diglo...

Jer ne testiramo i lažemo sami sebe...

Sad naravno vrti film u glavi (nije nesklona panici), i seća se da je skinula masku da pojede bananu i baš se tad susrela u svlačionici sa tom sestrom koja je krenula kući, takođe bez maske, naravno.
Inače nosi masku 95% vremena na šljaci, po prirodi posla (lab sa natpritiskom, embrioni, pičke materine).
Držte se skyovi...
Kapiram kako joj je...

... Shiit has hit the fan...

Pomor koji se sprema privatnom sektoru zdravstva će biti spektakularan. 

Od juče je zabranjen dopunski rad /konsultanti/ što će dovesti do zatvaranja makar 30% privatnih firmi od 01.04. dok će većina ostalih biti obogaljena i to debelo. 

Povod za to bi trebalo da bude smrt onog ginekologa u Nišu pošto se priča da je virus fasovala u privatluku od one švajcarkinje kao i zbog onog zubara u NSu koga uzgred masovno peru po medijima. 

Nije da to nema neku logiku pošto je naš privatni sektor sa izuzetkom nekoliko firmi čist cirkus gde se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Opet, problem je što to po sadašnjim uslovima /zakoni, porezi/ i ne bi moglo drugačije da funkcioniše. 

Sad, ima i neka  priča da se namešta kooperacija izmedju privatnog/državnog sektora gde će šnjur nositi lanac privatnih zdravstvenih ustanova koje su u batinom vlasništvu dok će ostatak biti rasporedjen na firme lokalnih ekipa. 

Ovaj plan je navodno ubrzan epidemijom. 

Kakobilo, ovo je ogroman udarac za privatno zdravstvo. 

21 minutes ago, Anonymous said:

Masovno, nema šta.

Nije ni trebalo da počne još masovno. Još se sprema. 

Rekoše najpre u roku 48h da kreće masovno, posle Kon spominjao nedelju dana, ali svakako jeste nešto masovnije nego do sad.

Edited by mraki

8 minutes ago, Perodeformero said:

Falim te bože. To je ono što od juče pričam okolo, da sajam ima elemente i radnike i da sve to može brzo da se makar elementarno sredi.

Ali izdaje ih raspored kreveta i one linije, očigledno se ovo radi pošto se napravila frka.

Edited by Anonymous

19 minutes ago, Skyhighatrist said:

Sad naravno vrti film u glavi (nije nesklona panici), i seća se da je skinula masku da pojede bananu i baš se tad susrela u svlačionici sa tom sestrom koja je krenula kući, takođe bez maske, naravno.

Inače nosi masku 95% vremena na šljaci, po prirodi posla (lab sa natpritiskom, embrioni, pičke materine).

Nadam se i želim da sve bude dobro..

17 minutes ago, Anonymous said:

I dalje lažu kad zinu, te masovno testiranje, te televizori, paravani, stolovi za ping pong na sajmištu. Šta će sve to noćas da dovuku, pošto sutra terba da proradi?

A kupatila na Sajmu? Da li su razmišljali o tome, čini mi se da nisu.

Btw, ne znam da li je neko već spomenuo - Studentski grad je potpuno prazan. Strane studente su preselili u "Rifat". 

U odnosu na Sajam te sobe u Studenjaku imaju kupatila, toplu vodu, grejanje..

53 minutes ago, Блок_64 said:

Kada ovo po ratnom rasporedu treba da pocne da pada.

u nekom super srecnom scenariju, priblizne ove brojke ce se videti za dva meseca

Edited by Shaq

Sam pomak u testiranju jeste nešto što je dobro i dobro je što taj veći broj testova nije doveo još uvek do naglog skoka zaraženih. Kon je pričao da smo kupili nekih nedelju dana do sada, znači nismo imali nagli skok za sada, razvlačimo krivu. Nije da je baš nemoguće ispratiti. Ako sutra budemo imali 400 testova a 250 zaraženih onda ne valja, ako budemo imali 100ak to je ok. Nzm koji kurac više toliko kukate za sve. 

Ono što je loše je broj mrtvih iako ni on nije preterano strašan i posebno ovo oko bolnica. Ne može više da se isprati u koliko su bolnica radnici u karantinu, Kikinda, Sombor, deo u Nišu, Leskovac, Požarevac itd. Previše za ovako malo slučajeva. 

Background Picker
Customize Layout