March 26, 20205 yr 7 minutes ago, Malvo said: Braca Kinezi ih izgleda odgovorili od te smisljene strasnije mere, posto je inace tako tesko bilo zakljuciti da je jedina sustinska razlika izmedju karantin i ne-karantin mere, te da ce zbijanje ljudi na mali prostor samo napraviti vece sranje Kako znaš da su ih Kinezi odgovorili ?
March 26, 20205 yr Vakcinacija protiv redovnog sezonskog gripa nije sprovedena kako treba pre 5-6 meseci, čak ni među starijim pacijentima (na zahtev da se vakcinišu odgovarali da nije stigla vakcina i pozvali pacijente da se "interesuju"). Sad im se mešaju oboleli od sezonskog gripa i korone i maskiraju podatke o epidemiji. Edited March 26, 20205 yr by halloween
March 26, 20205 yr 21 minutes ago, halloween said: Vakcinacija protiv redovnog sezonskog gripa nije sprovedena kako treba pre 5-6 meseci, čak ni među starijim pacijentima (na zahtev da se vakcinišu odgovarali da nije stigla vakcina i pozvali pacijente da se "interesuju"). Sad im se mešaju oboleli od sezonskog gripa i korone i maskiraju podatke o epidemiji. da, to za sezonski grip mi je majndfak već nekoliko godina, što po privatnim.., što podržavnim bolnicama uzimam tu vakcinu i to funkcioniše besprekorno™ za sada mislim da nisam imao dan bolovanja već 5+ godina Edited March 26, 20205 yr by Ravanelli
March 26, 20205 yr 5 hours ago, InvisibleLight said: 6 mrtvih a hrvatska 1 5 hours ago, dùda said: hrvatska je mogo više testirala, tako da brojevi o zaraženima ne govore ništa Kako god da okreneš, porazno je po nas. Ako stvarno imamo isti broj obolelih, onda je nega kod nas drastično lošija, a ako oni imaju daleko manje zato što više testiraju, onda se kod nas širi dramatično brže pošto smo zvanično na istom broju, a kod njih je krenulo 12 dana ranije ako verujemo u zvanične podatke i lapsus tj. 7 ako ne verujemo u lapsus.
March 26, 20205 yr 3 minutes ago, vememah said: Kako god da okreneš, porazno je po nas. Ako stvarno imamo isti broj obolelih, onda je nega kod nas drastično lošija, a ako oni imaju daleko manje zato što više testiraju, onda se kod nas širi dramatično brže pošto smo zvanično na istom broju, a kod njih je krenulo 12 dana ranije ako verujemo u zvanične podatke i lapsus tj. 7 ako ne verujemo u lapsus. Možda rvati smrtne ishode pripisuju hroničnim bolestima, sve može da se frizira.
March 26, 20205 yr Nemci kao tek počinju da testiraju preminule, o čemu se ovde priča? kakvi brojevi, kakvi bakrači...Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
March 26, 20205 yr Just now, mlatko said: Nemci kao tek počinju da testiraju preminule, o čemu se ovde priča? kakvi brojevi, kakvi bakrači... Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk nemci ce fingirati podatke u smislu da sve sto moze da se ne pripise koroni nece biti pripisano to prilagodjavanje i zadovoljavanje svega sto mozemoze da se zadovolji je njihov nacin razmisljanja
March 26, 20205 yr 22 minutes ago, vememah said: Kako god da okreneš, porazno je po nas. Ako stvarno imamo isti broj obolelih, onda je nega kod nas drastično lošija, a ako oni imaju daleko manje zato što više testiraju, onda se kod nas širi dramatično brže pošto smo zvanično na istom broju, a kod njih je krenulo 12 dana ranije ako verujemo u zvanične podatke i lapsus tj. 7 ako ne verujemo u lapsus. Hrvati su imali vrlo rigorozan pristup prema prvoj dvojici zarazenih koji su pronadjeni, zatvorili su ih u karantin odeljnje bolnice, totalno zapecatili, imali su mokri cvor unutra i nisu smeli da izlaze, hranu im dostavljali kroz vrata, full bez kontakta. Kod nas medicinski radnici primaju pacijente a nemaju zastitnu opremu. I onda posle 7 dana rada celo odeljnje ide na 14dnevno odsustvo, jer su zarazeni. Nebo-zemlja razlika.
March 26, 20205 yr Mislim da to da je nega kod nas drastično lošija uopšte ne dolazi u pitanje. Svuda se priča da naši medicinski radnici nisu adekvatno opremljeni ni sada, izlišno je razmišljati na šta je to ličilo na početku krize.
March 26, 20205 yr https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:855341-Vasiljevic-Odluka-o-zatvaranju-tri-grada-u-naredna-24-casa Odluka o zatvaranju tri grada u naredna 24 časa
March 26, 20205 yr Direktor instituta za zaštitu javnog zdravlja u Kragujevcu kaže da im treba četiri sata da budu osposobljeni za obradu testova na ovaj virus iz Vuhana. Ne znam zašto je još uvek strogo centralizovano testiranje?
March 26, 20205 yr To zatvaranje, znači da se kretanje u okviru gradova nastavlja kao do sada, samo nema izlaženja van grada? ... Shiit has hit the fan...