March 26, 20205 yr 19 minutes ago, Anonymous said: Zato ih i treba stalno pritiskati. Već sam danas napisao, teško da bi oni jadnici sad spavali u vojnom hotelu u Beogradu da nisu stvar doveli do ozbiljnog sukoba, nego bi se smrzavali u Vulinovom mestu izbora kod Subotice. Treba ali nisam optimista. Oni pritisak poslovicno razumeju kao to da neko ima nesto misteriozno protiv njih licno. Aleksija je u pravu, ova vlast konstantno ima problema sa realnoscu a sada ih realnost opasno grize za bulju i ne pusta, to je za njih sasvim nova situacija. Ovo je ona vrsta situacije koja brutalno pokazuje koliko su nama zapravo jos uvek potrebni profesionalci i realne profesije a ne presipaci iz supljeg u prazno, eksperti i analiticari svacega = nicega, PR-ovi, berzanski spekulanti, razni paperpusher-i i ekseltabelasi. Na ledjima ovih drugih se godinama drzi citava ta skalamerija vlasti i sada je muka da se odnekud iskopaju ljudi koji zapravo nesto zaista znaju o necemu. To je, na zalost, globalni problem, ovi nasi su samo specificni zato sto su nasi pa nama smetaju. Svaka kuca zavrsi na zidaru, visku i mistriji, jebi ga, 3-D printer za sada ne moze da postigne.
March 26, 20205 yr 4 minutes ago, JozoMujica said: Pa koliko je to sajmište? Sajmište sam upotrebio kao izraz.
March 26, 20205 yr 7 minutes ago, Anonymous said: To (da se prilagodi) bi zaista bio događaj. Lepo je ovo njegovo radilo dok je narod imao kakvu-takvu kintu, vozikao se kolima, trošio kredite, visio u tržnim centrima, letovao po Grčkoj, kad značajan deo populacije prebace na sajmište (ili neko gore mesto kako je danas izjavio) videćemo šta će biti. Dva puta danas ispravljaju onu kokosku da nije Sajmiste vec Sajam, racunaju da svako s trunkom mozga zna i razume kakvu konotaciju Sajmiste ima u kolektivnoj svesti gradjana Beograda. A ona navalila - Sajmiste pa Sajmiste. Posle pricamo o nekom PR-u.
March 26, 20205 yr Just now, Anonymous said: Sajmište sam upotrebio kao izraz. Ma kapiram, ali ne znam gde postoje kapaciteti da se smeste kreveti i obezbedi infrastruktura za značajan deo populacije... I šta bi u ovom slučaju bio značajan deo? 10%? 20%?
March 26, 20205 yr 7 minutes ago, Goranz said: Biće mu problem ako krenemo da padamo kao snoplje, do tada je business as usual. Uopšte nije bitno kako Sajam izgleda do trenutka kada bude trebalo da se ide do njega ili bilo koje druge bolnice koja je u raspadu, onda će se ljudi verovatno prestraviti i krenuti da talasaju. Dok god je to u sferi hipotetičkog, gubiće se neki PR poeni tu i tamo, a on može da ih vrati ako prođemo sa malo žrtava. Ja u ovo ne verujem, evo ti u Spaniji, socijalisti napravili tone propusta a rejting im skocio.
March 26, 20205 yr 1 minute ago, JozoMujica said: Ma kapiram, ali ne znam gde postoje kapaciteti da se smeste kreveti i obezbedi infrastruktura za značajan deo populacije... I šta bi u ovom slučaju bio značajan deo? 10%? 20%? Za 3.000 ljudi koliko planiraju da tamo smeste moze na jedno sto mesta u Beogradu. Ali, jebi ga, treba prazniti hotele. Sto kaze Vucic - sta cemo ako neko umre na cetvrtom spratu. Beogradski hoteli su poznati po tome da nemaju liftova.
March 26, 20205 yr 1 minute ago, Lancia said: Ja u ovo ne verujem, evo ti u Spaniji, socijalisti napravili tone propusta a rejting im skocio. Postoji i broj mrtvih do kojeg može da se ide "nekažnjeno". Mislim da njega u ovom trenutku pre brine realnost života posle krize (ako neko pretekne, to jest), ići će izbori a privatni sektor se raspada već nakon nedelju dana vanrednog stanja.
March 26, 20205 yr 6 minutes ago, JozoMujica said: Ma kapiram, ali ne znam gde postoje kapaciteti da se smeste kreveti i obezbedi infrastruktura za značajan deo populacije... I šta bi u ovom slučaju bio značajan deo? 10%? 20%? Značajan deo populacije će ovim biti pogođen, ako ti tako više odgovara. Na jednog smeštenog na sajmištu dodaj njegovu familiju. Nadam se da će biti mnogo manji nego u Italiji svakako i da ću ja biti u krivu. Edited March 26, 20205 yr by Anonymous
March 26, 20205 yr 2 minutes ago, Goranz said: Postoji i broj mrtvih do kojeg može da se ide "nekažnjeno". Mislim da njega u ovom trenutku pre brine realnost života posle krize (ako neko pretekne, to jest), ići će izbori a privatni sektor se raspada već nakon nedelju dana vanrednog stanja. Ne valja ti sto logicki razmisljas.
March 26, 20205 yr 6 minutes ago, Lancia said: Ja u ovo ne verujem, evo ti u Spaniji, socijalisti napravili tone propusta a rejting im skocio. To sada, videćemo kad se budu svodili računi posle.
March 26, 20205 yr 1 minute ago, Anonymous said: To sada, videćemo kad se budu svodili računi posle. Videcemo, jbg. Mada bi i druga opcija u ovom trenutku bila ista.
March 26, 20205 yr Author Sto kaze Vucic - sta cemo ako neko umre na cetvrtom spratu. Ja bih ga pitao, a sta ako neko umre na prizemlju u 9 redu, krevet 47, pa to vidi cela hala i krene opsti metez i haoa?Apropo PR-a i njihove strategije i planova
March 26, 20205 yr 6 hours ago, jezovuk said: Ma to svakako. Suština je u postojanju koherentnog plana i njegovom jasnom prenošenju, pa makar bilo i u formi naredbi. Ušminkanija verzija ovog haosa ne pomaže. Kad kažem krizni PR, mislim na strategiju obaveštavanja javnosti, ne na zalizanog mladolidera ili splavarušu za mikrofonom. Al prvo treba imati šta iskomunicirati... Uvek ima šta da se iskomunicira, čak i u SNS avliji. Problem je u tome što u toj avliji svećom da tražiš, nećeš pronaći nekog ko tu komunikaciju ume da osmisli i odradi onako kako PT opisuje. Srbija u celoj toj branši, bilo u privatnom ili javnom sektoru, nema bilo koga osim čitavih ešelona mladolidera, splavaruša i kompletnih kretena. Pada mi na pamet da bi ovi brifinzi mogli da se organizuju po ugledu na vojne. Ono, kada se dešava neki rat ili vojna tenzija, i onda dnevne presice ne drži glavni general sa svojim štabom (jer imaju pametnijeg posla) nego vojska uvek ima nekog pukovnika koji ni o čemu ne odlučuje ali dobija bitne i relevantne informacije iz štaba i zadatak mu je da ih prosledi/objasni javnosti. U solidnom broju slučajeva ti likovi imaju nešto talenta za odnose sa javnošću i strpljivi su sa nedotupavim novinarima. Dakle, izvučeš, lupam, načelnika nekog odeljenja iz Kliničkog centra koji je raspoložen da malo bude Avram Izrael, dovedeš PT da mu isporuči crash course iz kriznog komuniciranja, i onda oni svakog dana pripremaju presice na osnovu onoga što štab pošalje. Uveče ga šalješ na nacionalne televizije umesto onog šoping-imbecila i to je to.
March 26, 20205 yr U Italiji dnevni brifing daje sef civilne zastite i samo se jednom pre 10ak dana pojavio i jedan politicar I to s konktetnim razlogom. E sad, od juce pozitivan na koronu i sef civilne zastite.
March 26, 20205 yr Jos 2 zrtve 80god muskarac 62god zena Brojne propratne bolesti 6 mrtvih a hrvatska 1 Edited March 26, 20205 yr by InvisibleLight