Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Korona nije grip, to je valjda jasno.

...malo sam se bavio istraživačkim novinarstvom:

Kažu mi dobro informisani ljudi, da se u Ćupriji toliko proširio drugi krug tako što je jedan od prvozaraženih išao da igra tenis u nekom privatnom klubu pored Morave, tokom kućne izolacije. 

Bolnica je u znaku korone. Neka odeljenja van hirurškog bloka su ispražnjena kako bi se infektivno proširilo. Kažu da im dobro ide, ali nemaju zaštitna sredstva.

Edited by dvb-t manijak

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

23 minutes ago, jezovuk said:

Ja samo da nabacim laičku podršku za ideju kriznog PRa koju propagira pt. Trebaju nam jasna, potpuna i precizna saopštenja/objave koja odaju utisak da negde postoji neko ko zna šta radi. Mnogo para uši kad izađe Vučić i krene da se frlja sa 'možda', 'razmatramo', 'predložiću', 'možda danas, možda sutra, možda za pet dana', 'možda sajam, možda studenjak, možda čair, možda spens' I onda niko više ne zna šta sme a šta ne i od kad koja mera važi (primer Brnabićke i promene dana zatvaranja kafića između kzn i dnevnika valjda i svog ludila sa gradskim prevozom ili registracijama automobila). Pa onda još kzn doktori u 15h pa političari u 18h. Šta koj kurac. Ok je menjati pristupe i mere, ali nije ok nejasno i konfuzno komuniciranje odlučenog. To se posebno odnosi na upravne/političke odluke. Ispeci pa reci™.

Novinarska pitanja su tu sekundarna stvar, bar meni.

Nedostatak elementarne strategije nikakav PR ne može da ispegla. Sve i da se lakirana bubašvaba lično pojavi sumnjam da bi te KZŠ bile išta smislenije nego što su sad. Samo bi još trebalo da pojavi nauljena ekipa na sve ovo, lakše je preživeti zblanute doktore. 

Ma to svakako. Suština je u postojanju koherentnog plana i njegovom jasnom prenošenju, pa makar bilo i u formi naredbi. Ušminkanija verzija ovog haosa ne pomaže. Kad kažem krizni PR, mislim na strategiju obaveštavanja javnosti, ne na zalizanog mladolidera ili splavarušu za mikrofonom. Al prvo treba imati šta iskomunicirati...

3 minutes ago, jezovuk said:

Ma to svakako. Suština je u postojanju koherentnog plana i njegovom jasnom prenošenju, pa makar bilo i u formi naredbi. Ušminkanija verzija ovog haosa ne pomaže. Kad kažem krizni PR, mislim na strategiju obaveštavanja javnosti, ne na zalizanog mladolidera ili splavarušu za mikrofonom. Al prvo treba imati šta iskomunicirati...

Upravo tako, ustrojstvo ove zemlje i počiva na uređenosti, transparentnosti, pravovremenom obaveštavanju javnosti... mora da je vlastima sve ovo toliko teško palo da su preko noći zaboravili na te vrednosti.

Trenutno ne postoji osoba, ili grupa osoba koje su u stanju da spreče onog ludaka da svakodnevno izlazi u javnost i urla na narod. Nema tu velike pomoći od neke dodatne razumne komunikacije sa medijima.

@Goranz

Ja rekoh 'trebaju nam', ne 'očekivao sam'...

9 minutes ago, Anonymous said:

Nedostatak elementarne strategije nikakav PR ne može da ispegla. Sve i da se lakirana bubašvaba lično pojavi sumnjam da bi te KZŠ bile išta smislenije nego što su sad. Samo bi još trebalo da pojavi nauljena ekipa na sve ovo, lakše je preživeti zblanute doktore. 

Samo treba razumeti da se ova vlast i sada ponasa kao sto se ponasala i u redovnoj situaciji. Prvo im nesto padne na pamet da urade, onda menjaju stvari u hodu u zavisnosti od reakcije javnosti nakon sto se neko vreme jogune i koprcaju da isteraju svoje, nalaze izgovore i objasnjenja koja vredjaju inteligenciju za prvobitnu svinjariju koju su pokusali, na kraju urade ono sto bi uradili na pocetku da su pitali strucne ljude na vreme i nadaju se da steta koju su napravili jer su poceli od repa a ne od glave nece biti prevelika za placanje. To je klasican modus operandi ove vlasti, od trgova i gondola pa do virusne pandemije.

Kaze Brnaba da su pogresili sto su pustili slike sa Sajma pre nego sto je ta kineska budalastina zavrsena. Kao, oni su planirali i natkasne, i panoe, i sve sto treba, ali, eto, slike su izasle pre nego sto su sve to instalirali. Koga ona zajebava? Kao da ne znamo s kim imamo posla. Kurac bi oni zakucali dodatni ekser da nisu u medjuvremenu shvatili da ce svaki pokusaj da nekog na silu tamo oteraju zavrsiti sukobom i da im se ljudi nece javljati da su zarazeni dok ne dodju do toga da ni Infektivna ne moze da im pomogne.

2 minutes ago, jezovuk said:

Ja rekoh 'trebaju nam', ne 'očekivao sam'...

Čitaju oni ovaj narod odlično i to što emituju i nije namenjeno profilu ljudi koji dolazi na PPP, jer takvi umeju i sami da se obaveste, već sluđenoj masi koja pije na izvoru Pinka i Srpskog Telegrafa. 

10 minutes ago, harper said:

Samo treba razumeti da se ova vlast i sada ponasa kao sto se ponasala i u redovnoj situaciji. Prvo im nesto padne na pamet da urade, onda menjaju stvari u hodu u zavisnosti od reakcije javnosti nakon sto se neko vreme jogune i koprcaju da isteraju svoje, nalaze izgovore i objasnjenja koja vredjaju inteligenciju za prvobitnu svinjariju koju su pokusali, na kraju urade ono sto bi uradili na pocetku da su pitali strucne ljude na vreme i nadaju se da steta koju su napravili jer su poceli od repa a ne od glave nece biti prevelika za placanje. To je klasican modus operandi ove vlasti, od trgova i gondola pa do virusne pandemije.

Kaze Brnaba da su pogresili sto su pustili slike sa Sajma pre nego sto je ta kineska budalastina zavrsena. Kao, oni su planirali i natkasne, i panoe, i sve sto treba, ali, eto, slike su izasle pre nego sto su sve to instalirali. Koga ona zajebava? Kao da ne znamo s kim imamo posla. Kurac bi oni zakucali dodatni ekser da nisu u medjuvremenu shvatili da ce svaki pokusaj da nekog na silu tamo oteraju zavrsiti sukobom i da im se ljudi nece javljati da su zarazeni dok ne dodju do toga da ni Infektivna ne moze da im pomogne.

Zato ih i treba stalno pritiskati. Već sam danas napisao, teško da bi oni jadnici sad spavali u vojnom hotelu u Beogradu da nisu stvar doveli do ozbiljnog sukoba, nego bi se smrzavali u Vulinovom mestu izbora kod Subotice.

15 minutes ago, Goranz said:

Čitaju oni ovaj narod odlično i to što emituju i nije namenjeno profilu ljudi koji dolazi na PPP, jer takvi umeju i sami da se obaveste, već sluđenoj masi koja pije na izvoru Pinka i Srpskog Telegrafa. 

pa nesto sve cesce propuste poneki signal.

recimo, tesko da postoji neka fokus grupa koja je rekla da jedva ceka da ode na onakav sajam ako se razboli. osim ako nisu pitali "a sta mislite gde treba da zatvorimo koronase djilas i solaka?"

i meni najvise lici na to da trenutno ne mogu da planiraju dva koraka unapred , jer se situacija ne odnosi na ugradjivanje ili otimanje. prosto nemaju taj algoritam. 

vucicu je ovaj virtuelni svet  spina i privida druga kuca, i iako on dobro zna da taj svet ne postoji, zaboravio je kako izgleda van njega, koja su pravila, sta teba raditi kad postoji realna opasnost. olenjila mu se adaptibilnost u ovoj poslusnoj barustini. 

ne kazem da se nece prilagoditi, ali na ono sto nas ceka tesko da mogu da se primene njegove uobicajene strategije.

Ja poštujem pt 2.0 znanje i podstaklo me da preispitam stav, ali mislim da bi naš krizni PR u ovoj situaciji bila neka Vladanka Malović viče na Sinišu Kovačevića plafon i da su im sada nezvanična PR pešadija razne Biljane Srbljanović i imali smo pijanog pilota i poplave već i sve to i da su ovde, uzimajući sve to u obzir, sve teorije normalnih naučnih disciplina i  sve strategije i kako bi trebalo odavno uginule i onda Kon dođe kao super rešenje i osveženje. Alternativa je Vučić koji se znoji u masku i afektira, a ne pt 2.0 znanje i bilo šta suvislo. 

3 minutes ago, Aleksija said:

recimo, tesko da postoji neka fokus grupa koja je rekla da jedva ceka da ode na onakav sajam ako se razboli. osim ako nisu pitali "a sta mislite gde treba da zatvorimo koronase djilas i solaka?"

i meni najvise lici na to da trenutno ne mogu da planiraju dva koraka unapred , jer se situacija ne odnosi na ugradjivanje ili otimanje. prosto nemaju taj algoritam. 

vucicu je ovaj virtuelni svet  spina i privida druga kuca, i iako on dobro zna da taj svet ne postoji, zaboravio je kako izgleda van njega, koja su pravila, sta teba raditi kad postoji realna opasnost. olenjila mu se adaptibilnost u ovoj poslusnoj barustini. 

ne kazem da se nece prilagoditi, ali na ono sto nas ceka tesko da mogu da se primene njegove uobicajene strategije.

To (da se prilagodi) bi zaista bio događaj.

Lepo je ovo njegovo radilo dok je narod imao kakvu-takvu kintu, vozikao se kolima, trošio kredite, visio u tržnim centrima, letovao po Grčkoj, kad značajan deo populacije prebace na sajmište (ili neko gore mesto kako je danas izjavio) videćemo šta će biti.

8 minutes ago, Aleksija said:

Biće mu problem ako krenemo da padamo kao snoplje, do tada je business as usual. Uopšte nije bitno kako Sajam izgleda do trenutka kada bude trebalo da se ide do njega ili bilo koje druge bolnice koja je u raspadu, onda će se ljudi verovatno prestraviti i krenuti da talasaju. Dok god je to u sferi hipotetičkog, gubiće se neki PR poeni tu i tamo, a on može da ih vrati ako prođemo sa malo žrtava.

1 minute ago, Anonymous said:

kad značajan deo populacije prebace na sajmište (ili neko gore mesto kako je danas izjavio) videćemo šta će biti.

Pa koliko je to sajmište?

10 minutes ago, Taihoskopija said:

... onda Kon dođe kao super rešenje i osveženje. Alternativa je Vučić koji se znoji u masku i afektira

u pravu si.

od vučića se pita ne može napraviti.

komunikacija sa javnošću u vanrednim situacijama o kojoj ja govorim, podrazumeva prethodno

plan za delovanje u vanrednim situacijama (konkretan napisan i u više scenarija uvežban dokument),

podrazumeva strategiju delovanja u konkretnoj situaciji,

zatim jasan skup mera različitog nivoa,

onda plan komunikacije sa javnošću i drugim zainteresovanim stranama pre toga. 

Background Picker
Customize Layout